Iliescu și Voican, căpușele revoluției, deratizate de Guvernul Orban! Institutul-sinecură a fost desființat prin ordonanță de urgență

2
3071
Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu
Decembrie 1989: Iliescu și umbra sa, Voican Voiculescu

Guvernul Orban a decis luni, 30 decembrie, desființarea prin ordonanță de urgență a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), o sinecură FSN-isto-PSD-istă pe care și-a făcut-o cadou Ion Iliescu în 2004. Institutul era condus de Ion Iliescu (președinte) și Gelu Voican Voiculescu (secretar general), ambii puși sub acuzare pentru crime împotriva umanității.

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a propus introducerea pe ordinea de zi a OUG de desfiinţare a Institutului Revoluţiei Române. Premierul Ludovic Orban a spus scurt: „Aprob”.

Institutul Revoluţiei Române s-a aflat recent în centrul unui scandal, după ce a decis organizarea unui concert în 22 decembrie, gest calificat de mai multe organizaţii civice drept o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 şi urmaşilor acestora.

Aceleași organizaţii au cerut demiterea lui Ion Iliescu şi a lui Gelu Voican Voiculescu de la conducerea acestei instituţii, precum şi reformarea ei.

Ulterior, Grupul pentru Dialog Social a cerut desfiinţarea imediată a Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

”Revoluţia din 1989 a culminat cu ziua de 21 decembrie, când în Bucureşti, la Universitate, mii de oameni au manifestat şi au luptat cu mâinile goale, faţă-n faţă cu Armata, Miliţia şi Securitatea. Este un moment de vârf al eroismului, după cel de la Timişoara. Această rezistenţă în jurul «baricadei de la Inter»  a fost determinantă pentru tot ce s-a întâmplat în continuare, mai cu seamă în data de 22 decembrie, în toată România.

Cei care au luat puterea în după-amiaza zilei de 22 decembrie nu au nicio îndreptăţire să se numească revoluţionari şi nu pot revendica această calitate acordată de statul român.

Împrejurările istorice de după confiscarea Revoluţiei au făcut posibilă o anomalie şi mai mare: au fost create instituţii ale falşilor revoluţionari. Una dintre acestea este autointitulatul «Institut al Revoluţiei Române», condus de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu.

În prezent, aceştia doi sunt puşi sub acuzare de către Parchetul General pentru crime împotriva umanităţii, petrecute după momentul în care au luat puterea. Dosarul Revoluţiei a fost încheiat şi se judecă în prezent”, a transmis Grupul pentru Dialog Social.

Institutul Revoluției Române a fost înființat în 2004, ultimul an de președinție al lui Ion Iliescu, fiind o sinecură a elitei PSD-iste. Ion Iliescu a urmărit să rescrie adevărul evenimentelor din decembrie 1989 folosind bani publici. Gelu Voican Voiculescu, un asociat al lui Iliescu în acele zile, suspectat – ca și mentorul său – că ar fi agentul Moscovei, a devenit directorul general al institutului.

Acest institut, plasat în subordinea Senatului României, colcăia de oamenii PSD-ului și de corupți ai partidului, care-și făcuseră aici un culcuș, hrănindu-se din fonduri publice.

Bugetul anual al IRRD depășea 600.000 de euro, bani cheltuiți fără niciun folos în elucidarea evenimentelor din decembrie 1989. Dimpotrivă, IRRD a întreținut diversiunile mincinoase ale echipei pro-sovietice Iliescu-Brucan-Roman-Militaru-Voican, care a fost impusă de Moscova la putere cu prețul a peste 1.000 de morți.

Iliescu, Voican, Cutean, Roman, Mironov, Răzvan Theodorescu, Cazimir Ionescu…

IRRD este sinecura eternă a lui Ion Iliescu. Conducerea executivă este asigurată de trioul Ion Iliescu (președinte) – Gelu Voican Voiculescu (director general) – Emilian Cutean (secretar general).

Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu sunt judecați pentru crime împotriva umanității, comise chiar în Revoluția din 1989, pe spinarea căreia s-au cocoțat ei pentru pentru a deține demnități publice și 89 de ani, respectiv 78 de ani.

Emilian Cutean, fost deputat PSD, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru nereguli financiare făcute la Secretariatul de Stat pentru Revoluționari (din cadrul Guvernului), pe care l-a condus.

O altă structură de conducere a IRR este Colegiul Național, din care fac parte 17 membri. Printre aceștia, Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Emilian Cutean, Dumitru Mazilu, Răzvan Theodorescu, Alexandru Mironov, Dorel Vișan, Cazimir Ionescu și Petre Roman.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă un pas spre anticipate. Kelemen Hunor, primul aliat al lui Orban. E nevoie și de Băsescu!

* Spitalul Floreasca, o cloacă PSD-istă. Salvarea corupților, misiunea principală a instituției medicale

* Ungureanu (USR) a depus plângerea penală împotriva lui Beuran: „Declarațiile medicului sunt năucitoare!”

* Cele 4 cauze care au dus la arderea femeii în timpul operației. Dosar pentru ucidere din culpă, la Serviciul Omoruri

* Doctorul Beuran admite că la moartea pacientei a contribuit și arsura suferită în timpul operației. „Biologic nu a rezistat. O boală incurabilă, un efort chirurgical și această arsură…”

* Doi primari ai Timișoarei, Ciuhandu și Robu, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a clădirilor din centrul vechi

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.