Iliescu e șocat că a rămas fără sinecură: „E o porcărie inadmisibilă! Renunțăm la Revoluția română, la studierea ei?!”

9
2895

Desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD) l-a șocat pe Ion Iliescu, fondatorul acestei căpușe bugetare.

Luat prin surprindere de decizia Guvernului Orban, care a rezolvat totl prin ordoonanță de urgență, gornistul sovietic a reacționat visceral, ca la ședințele de partid în care-i înfiera pe „deviaționiști”, „fracționiști”, „agenți imperialiști” sau „dușmani ai clasei muncitoare”.

Ion Iliescu a declarat pentru Mediafax: „Nu am auzit de așa ceva. Asta e o porcărie curată. Adică Institutul Revoluției Române… renunțăm la Revoluția Română, la studierea ei?! Nu înțeleg, nu știu, nu am aflat încă această știre. Mi se pare o porcărie inadmisibilă. Că sunt oameni care n-au trăit Revoluția și nu înțeleg și nu-i interesează, asta e altă treabă. Dar a fost un moment istoric remarcabil, care a marcat întreaga transformare pe care a cunoscut-o țara în ultimii 30 de ani. Cum să renunți la așa ceva? Unde în lume se întâmplă așa ceva?”.

Guvernul a adoptat, luni, ordonanţa de urgenţă prin care Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 se desfiinţează. Institutul, finanțat de stat prin bugetul Senatului României, era condus de trioul Ion Iliescu (președinte) – Gelu Voican Voiculescu (director general) – Emilian Cutean (secretar general). Primii doi sunt trimiși în judecată pentru crime împotriva umanității (chiar legat de Revoluția pe care o „studiază”!), Cutean a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru matrapazlâcuri financiare la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor (SSPR).

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă, prin hotărâre a Guvernului, se va stabili ce destinaţie va avea patrimoniui Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Sinecura iliesciană beneficiază de un sediu de lux pe Strada C. A. Rosetti, nr. 33, în centrul Capitalei, nu departe de Piața Universității.

Motivarea Ordonanței de urgență prin care a fost desființat IRRD

 • „Activitatea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, de la înfiinţarea sa până în prezent, s-a dovedit irelevantă în raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat prin intermediul transferurilor realizate din bugetul Senatului României.”
 • „Încă de la constituirea sa, prin Legea nr. 556 din 7 decembrie 2004, instituţia a reprezentat o platformă politică, iar în pofida enunţării veniturilor proprii ca sursă de finanţare, încă de la început activitatea instituţiei a fost finanţată de la bugetul de stat aproape în totalitate.”
 • „Prin activitatea sa, Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 s-a dovedit a fi un for ermetic al cărui scop real vizează asigurarea unor poziţii publice finanţate din fonduri publice pentru interese personale, iar Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 nu a prezentat o conduită adecvată statutului de instituţie publică pe care îl deţine în relaţia cu cetăţenii.”
 • „În fapt, evenimentele organizate de Institut au vizat propagarea în spaţiul public a unor interpretări asupra Revoluţiei Române din 1989 menite să se contrapună cercetărilor aflate în curs, desfăşurate de organele de anchetă în «Dosarul Revoluţiei».”
 • „Astfel, întreaga activitate a Institutului a fost marcată de controverse determinate de dorinţa conducătorilor instituţiei de a acredita o anumită viziune asupra evenimentelor din Decembrie 1989, contestată sistematic de organizaţii ale revoluţionarilor. Or, contrar raţiunii de funcţionarea a unei instituţii publice, Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 generează tensiuni sociale ori de câte ori subiectul Revoluţiei Române din 1989 revine în actualitate.”
 • „Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 beneficiază de un regim juridic atipic în structura instituţională a statului român, în condiţiile în care specificul acestuia este mai degrabă al unei fundaţii decât al unei instituţii publice. Institutul are statutul de instituţie publică de specialitate, autonomă, fără a fi definită sau indicată raţiunea unei astfel de reglementări extraordinare.”
 • „Lipsesc reglementările referitoare la mandatul conducerii instituţiei şi posibilitatea/imposibilitatea reînnoirii acestuia, condiţii de integritate în exercitarea mandatului, revocarea membrilor forurilor de conducere, condiţiile în care se iau decizii prin vot sau prezentarea rapoartelor de activitate Senatului României, din bugetul căruia este asigurată finanţarea Institutului.”
 • „Ordonanţa de urgență este adoptată având în vedere necesitatea de a elimina gravele disfuncţionalităţi în modul de funcţionare a instituţiilor publice, de a evita incidente sociale şi de a opri urgent cheltuirea de fonduri publice care nu servesc interesul public, ci prejudiciază buna funcţionare a societăţii.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Spitalul Floreasca, o cloacă PSD-istă. Salvarea corupților, misiunea principală a instituției medicale

* Cele 4 cauze care au dus la arderea femeii în timpul operației. Dosar pentru ucidere din culpă, la Serviciul Omoruri

* Doi primari ai Timișoarei, Ciuhandu și Robu, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a clădirilor din centrul vechi

9 COMENTARII

  • Nu stiu D-na Constantinescu cum sa va spun.
   Eu nu prea am treaba cu Statul Roman.Mi-am pastrat cetatenia si atat. Mai am de platitit impozit la o masina de 12 ani vechime.
   Dar am considerat ca in tara asta sant bani sa-ti pui si in cap.
   Acum sa vedem cum facem, unii spun la dramuirea banului public austeritate, astia care am muncit o viata in privat si cunoastem valoarea banului o numim bun simt.
   PS:Sotia mea si acum la ora asta este la munca.Si o sa munceasca si maine.
   Asa suntem noi astia din privat,mai prostovani.

  • Dupa ce au confiscat revolta populara pentru a nu se transforma in revolutie anti-comunista,sleahta de criminali kgbisti in frunte cu ilici au vrut sa impiedice si aflarea adevarului despre ce s-a intamplat incepand cu ziua de 22 decembrie 1989,pentru asta s-a creat aceasta diversiune marca iliescu!Criminalii trebuie sa raspunda in fata legii pentru crime impotriva poporului.

 1. Gelu Voican Voiculescu după FSN a devenit membru PD și apoi membru PDL. E unul din artizanii lui Traian Băsescu pentru guvernul din anul 2009 dintre PSD Ion Iliescu + PC Dan Voiculescu + PDL Gelu Voican Voiculescu.

  PDL s-a închis. A câștigat Ion Iliescu.
  Institutul de Cercetare a Revoluției Române s-a închis. A câștigat Gelu Voican Voiculescu.

  SRI

 2. Dacă tot vrea Ion Iliescu să se afle adevărul despre Revoluție are deja calea deschisă: Atunci când îl (re)cheamă procurorii în legătură cu dosarul Revoluției, dosar în care are statutul de inculpat, poate să spună adevărul și numai adevărul, nu baliverne cum a spus până acum. Să lase pe alții să se ocupe de studierea Revoluției, Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu s-au ocupat 30 de ani și uite cât de multe știm.

 3. Despre legea cu dedicatie catre o singura familie din Romania nu spuneti nimic? Singura familie din Romania care beneficiaza de o lege pentru bunastarea si intretinerea din bani publici este familia regala a Romaniei. Ce fel de Romanie normala e asta cu intretinerea mostenitorilor unui fost sef de stat?! Il vor obliga EBA si Ioana Basescu pe Ludovic orban sa le dea si lor prin lege bani pentru intretinere. Si fiul lui Constantinescu la fel. De ce nu e o lege pentru ca toate familiile din Romania sa primeasca bani de la buget?!

 4. HAHAHAHAHAHAHAAAAAA!!!! DU TE LA AJOFM ,mos PARTZ!!!!SINECURISTULE PE VIATA…CAMILOI…SA TRAIESTI UITAT DE DUMNEZEU SI DRACU,o mie de ani…CA SMOCHINA USCATA…COROBANA DE SOC….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here