Rusia ne pregătește „un PSD mai agresiv”! Orlando anunță un nou proiect politic, Pleșoianu s-a retras și el să lucreze…

14
23556
Pleșoianu și Orlando

Prestația tot mai anemică a PSD pare să nu mai fie mulțumitoare pentru ambițiile Rusiei de a avea cât mai multă influență într-o fostă „colonie” a sa: România. Sunt semne că va apărea un nou partid, desprins din PSD. Un partid mai radical, ultra-naționalist, anti-european.

Primii doi vectori care dau semne că lucrează la acest proiect (un proiect anti-România!) sunt Liviu Pleșoianu și Eugen Orlando Teodorovici. Doi rusofili înrăiți, doi anti-europeni viscerali. Implicarea lor într-un asemena proiect arată care va fi linia noii formațiuni: naționalistă, radicală, anti-occidentală. Un fel de PUNR sau PRM al anilor următori.

Așteaptă să fie recuperat și Bogdan Diaconu, și el fost deputat PSD, care a eșuat cu Partidul România Unită (PRU), clona Partidului Rusia Unită (tot PRU) al președintelui-dictator Vladimir Putin.

Iar la Belgrad așteaptă o reactivare inclusiv Sebastian Ghiță, și el fost deputat PSD și tovarăș al lui Diaconu în eșecul PRU.

Tăcerea de 34 de zile a lui Pleșoianu

Pe 21 decembrie, Liviu Pleșoianu, altfel activ pe Facebook, anunța o ciudată tăcere de exact 34 de zile.

„Până în data de 24 Ianuarie, îmi voi impune o ieșire din cuvinte. Pe 24 Ianuarie, voi reveni, aici sau altfel, și voi aprinde lumina deasupra mugurilor unui drum. Un drum al celor care înțeleg că… drumul va fi propria lor creație, iar nu doar o nouă cărare bătută cu numele schimbat…”

E de presupus că alegerea zilei de 24 Ianuarie (scrisă cu literă mare!) are legătură cu „Ziua Unirii”. O bună ocazie de a lansa un partid naționalist – socotește, probabil, Pleșoianu.

Până acum au trecut 8 zile, iar deputatul PSD (încă e la PSD) s-a ținut de cuvânt: n-a mai scris niciun rând pe Facebook. El, care mâzgălea și două-trei postări pe zi…

Ar fi interesant de aflat – inclusiv pentru serviciile de informații ale României! – pe unde se va fi plimbat Pleșoianu în aceste 34 de zile. Și cu cine se va fi întâlnit, cu cine se va fi sfătuit… Anul 1989 ne-a arătat că Ambasada Rusiei devine foarte activă în luna decembrie…

Orlando: „Îmi doresc un proiect politic nou”

În timp ce Pleșoianu tace, Teodorovici vorbește. Și scrie. El vorbește mai clar despre un nou proiect politic.

Sâmbătă, 28 decembrie, rusofilul Eugen Orlando Teodorovici a anunțat pe Facebook:

„Îmi doresc să încetăm să mai trăim în lumea aceasta politică a iluziilor și deziluziilor pe care, în mod repetat, ni le vând și ni le confirmă oamenii politici prin efectul demagogiei, ca defect fundamental al democrației. Îmi doresc un proiect politic nou, în care nici stânga, nici dreapta, aflate într-o permanentă opoziție, să nu se mai confunde cu binele sau răul absolut și să nu mai nege realitatea economică și socială exclusiv în funcție de interesul politic imediat pe care poziția față de conducerea țării le-o oferă. Îmi doresc, așa cum am spus de atâtea ori, un proiect politic fundamentat pe idei și măsuri pe termen lung, fie că vorbim de finanțele țării, de economie și mediul de afaceri, de sănătate, învățământ, protecție socială, justiție sau siguranță națională, un proiect politic care să pună, în CENTRUL său, mai presus de orice, românii și România, dincolo de interesele partinice sau de grup și indiferent dacă acestea vin din interiorul sau din afara țării”.

„O juntă politică a preluat puterea în partid”

Desprinderea lui Teodorovici de PSD este iminentă. Pe 27 noiembrie, la trei zile după finala prezidențială și la o zi după propria mazilire din funcția de președinte executiv al partidului, Orlando scria pe Facebook:

„Aseară, în PSD, o juntă politică a preluat puterea în partid. Aceasta ar fi vestea proastă pentru PSD. Vestea bună este că situația poate fi nu doar îndreptată, ci salvată. Ea va fi salvată de către fiecare membru PSD. De către toți membrii PSD. Uniți. Împreună. În echipă. Pentru viitorul acestui partid.

Eu voi continua să fac echipă cu toți cei care vor să lucreze pentru țară, pentru PSD. Și voi continua să spun lucrurilor pe nume. Și nu voi vulnerabiliza partidul, când partidului îi este mai greu. Și voi face echipă cu toți cei care cred și actionează pentru schimbarea profundă a PSD. Și voi lucra pentru a impune PSD pe scena politică, ca un partid modern, dar mai ales, ca un partid de centru-stânga și pentru a putea genera cât mai curând un guvern PSD.

Dar nu voi vinde niciodată votul meu sau al colegilor mei, nu voi scoate la mezat încrederea celor care sunt alături și, mai ales, NU voi accepta niciodată să fiu garantul unor cămătari politici.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

14 COMENTARII

 1. Asta se întâmplă cu KKții lăsați în mijlocul drumului, în loc să fie puși în bude, acolo unde le este locul: put pestilențial !
  Așa și cu societatea românească, instituțiile statului, plătite din greu și beneficiare ale unor avantaje neîntâlnite în alt colț al lumii, în loc să’și facă treaba și să ducă trădătorii, borfașii, șuții, interlopii, corupții, curvele, devalizatorii, lichelele … acolo unde le este locul (pușcării, okne, împușcați, spânzurați … ), îi lasă slobozi în societate creând haosul și degringolada care domnesc în România din 03/1945 până în prezent ! Și pentru asta nesimțiții țipă ca din gură de șarpe când guvernul Orban L încearcă să le taie avantajele nemeritate !!! 😤😱

 2. ia mai duceti-va dracului de comunisti..!!!….nu mai scapam de astia in veci,cred ca singura solutie e reinfiintarea santierelor lagar…sa facem cu ei autostrazile in romania….!!!!sa vada cum au fost chinuiti romanii in anii ’50!!!..

 3. Cred ca vor su rusii, dar nu le va merge.
  Daca multi dintre pesedisti sau dintre sustinatori au fost convinsi de propaganda lansata de mafia securista prin intermediul retelei de turnatori, reteaua s-a mai diminuat si nu ar mai reusi sa-i prosteasca pe romani incat sa cada in admiratie pentru cei ce inclina spre rusi.
  Nu va iesi o mai mare branza decat le-a iesit lui Diaconu sau lui Ponta.

 4. Rusofili ???
  Eu sunt rusofila daca nu sunt cu UE ???
  Un articol scris pe genunchi de un liberal măscărici.
  Pentru tine Cartianule, patriotismul nu mai exista.
  Jos liberalii analfabeți, vulgari și neputincioși..
  Schimbarea totală a politicii în România…asta este singura șansă.
  Cu Ludovic, Rareș, Turcanu ,Anisie, Alexandru și Ștefan…ne facem de cacao in lume nu în #UE

 5. Este o veste Super cu cit mai multe partide si partidulete se „rup”din GUNOIUL Rosu este o mare sansa sa scapam de ei.ilan laufer si alex coita au partidul inregistrat ,urmeza „discoteca” cu plesoianu , sehr gut ,ramona lui Felix este si ea cu partidul comunist umanist ,catalin ivan are si el un partidulet, mai e unul de la Spitalul 9 pia mirel , urmeza si actorul rosu mircea diaconu cu un nou partid , a fost infintat si partidul lui Remus Borza, condamnat definitiv în 2016 , hai ca se aduna MIZERIA ROSIE in gasti si bande de Tilhari mai mici , tactica de Mare Borfasi.SIKTIR HEIL !

 6. Cred ca în următorii ani guvernul se va lupta cu așa-zisa ciuma rosie (formata de fapt din romani care nu sunt cu ei)iar rezultatele economice se vor lăsa așteptate, speciale vor continua ,infrastructura spre 0,lupta cu romani ciumati le va lua tot timpul.

  • Strul,te-a trimis maika rusiee sa emotionezi poporul roman?Poporul latrinist poate,dar ai gresit adresa,rusnakule,aici nu e latrina 3 si nici ghita teveu! Mars la sputnik,postacilor,nu mai tine,nimeni nu mai regreta hotia pesedista!!!Orlandovici, tradator cu salariul la banca lui putin o sa faca puscarie grea,se lucreaza la dosar,n-ai grija!

 7. Ciuma roșie nu se tratează ușor ! Haita de hiene roșii care a jefuit Romania timp de 80 de ai , nu va renunța ușor la ciolan ! Bolșevicii nu înțeleg decât de ciomag !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.