Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

6
952
Marius Cristian Epure, alt învârtit care a profitat de sistemul putred pentru a ieși la pensie la 51 de ani, cu o pensie obscen de mare

Marius Cristian Epure, fostul președinte al Curții de Apel Constanța, iese la pensie la 51 de ani, cu un venit lunar de 32.000 de lei net, adică 6.400 de euro/lună, scrie PressHub.ro. Îngrijorat că va ieși din activitate cu o pensie prea mică, Epure a recurs la o șmecherie permisă de multele portițe pe care magistrații și le-au asigurat în lege, mărindu-și anul trecut cuantumul pensiei de la 27.000 de lei la 32.000 lei/lună.

Artificiul făcut de tânărul pensionar constănțean a constat în faptul că, în luna august a acestui an, și-a aranjat detașarea ca judecător de supraveghere la Penitenciarul Poarta Albă, din Constanța. Magistrații care îndeplinesc această funcție primesc un spor pentru condiții de muncă, iar Epure a stat fix o lună acolo, atât cât să iasă la pensie cu salariu mărit.

În 2022, Epure avusese un venit de 25.000 de lei pe lună. El iese astfel la pensie cu un venit mult mai mare decât a avut ca judecător la Curtea de Apel Constanța, profitând de aberanta prevedere legală conform căreia pensiile magistraților se calculează în funcție de venitul dintr-o singură lună.

Judecătorul și-a cerut repede pensionarea, iar Casa de Pensii i-a emis decizia pornind calculul de la suma încasată în luna august. Epure nu a fost nici în timpul carierei vreun reper moral. Presa a scris anul trecut că acesta a organizat petrecerea pentru personalul de la Curtea de Apel de la sfârșitul lui 2021 în localul unui afacerist local controversat, care fusese achitat de Epure de acuzațiile de evaziune fiscală.

Epure a fost printre ultimii super-șmecheri care au profitat de acest sistem barbar. Noua lege prevede că se iau în calcul veniturile obținute în ultimele 48 de luni (4 ani) atunci când se calculează pensia, și nu ultima lună de activitate, cum era până acum. Și noua lege este una incorectă, profund nedreaptă și arbitrară, dar nu chiar la cotele celei precedente.

Fostul șef al Curții de Apel Constanța nu e singurul profitor al unor legi scandaloase, pe care magistrații au avut grijă să și le aranjeze în ultimii ani prin înțelegeri subterane cu regimul Iohannis-PSD. În primele lunii ale acestui an, fostul șef al DNA, Crin Bologa, și fosta șefă a Parchetului General, Gabriela Scutea, au ieșit la pensie la 50 și, respectiv, 51 de ani, cu pensii de peste 5.000 de euro pe lună fiecare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deputații PSD-PNL au votat legea care prelungește pensiile speciale încă 40 de ani. Minciuni ordinare PSD: „Această lege respectă solicitările Comisiei Europene”

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* Comisarul Berbeceanu îl ridiculizează pe Ciolacu: „Văd că v-ați umplut frigiderul cu suta aia!”. Festival de ironii și critici dure la postarea premierului despre cumpărăturile „consistente” făcute cu 100 de lei

* Unul dintre marii golani ai politicii românești – numit pe 9 ani consilier la Curtea de Conturi! Grobianul Aurelian Bădulescu, omul Gabrielei Firea, și-a șters toate mârlăniile și comentariile antisemite de pe Facebook

* A doua extrădare a unui PSD-ist fugar. Fost deputat, șantajistul a fost adus din Italia, la 7 ani după revenirea forțată din Dubai

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

* VIDEO. Tragedie imensă în Gaza: 800 de oameni au murit în spitalul distrus de explozii

* „Ca arabi, nu putem să ne ascundem în spatele copiilor din Gaza eșecul de a controla huliganii Hamas. E un eșec moral pe care lumea îl vede. Vă cer să privim spre viitor, nu spre trecut”

* VIDEO. Rusoaica expulzată din Germania pentru propagandă putinistă e acum disperată: „Înțeleg de ce toți cei educați se mută în SUA. Dacă ești deștept, n-ai ce să faci în Rusia. De ce să muncești într-o fabrică? Ai 3 neuroni? Zombi nenorociți!”

6 COMENTARII

 1. Votați AUR ca să le tăiem pensiile speciale peste 2500 de ani ! Mama lor de nomenklaturiști PCR-USL ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. Doamnelor și domnilor care mai sunteți cu capul pe umeri (și cu buzunarele goale, desigur), de ce vă mirați?
  Acești epigoni ai oricui („epigoni ai oricui” – ironie maximă, doar 1 din 10 cititori o vor percepe) au făcut, în ultimii 33 de ani, ce au știut mai bine: legi pentru ei.
  Ușurel, potolit, să nu le sară proștii în cap. Un amendament aici, o ordonanță acolo, o lege ambiguă dincolo.
  Dragnea, acest mustăcios infinit, simbolul Nespălării Neamului prin simplul său zâmbet, a forțat nota, violând, figurat, M.P.N. (Manualul Prostirii Neamului, promulgat de iohanes și neamul lui astăzi și mâine), care zice: atunci când ești la putere (sau la „butoane”, cum ar spune votanții din „nucleul dur”, ăia care fac colecție de șepci, pungi, posturi călduțe în aparatul bugetar și sarmale expirate), niciodată să nu elaborezi legi care te avantajează directl (la modul să te scape de pușcărie).
  Well, vorba francezului, văzând „românia Educată”, mi-am pierdut speranța…
  Cei mai mulți dintre cititorii comentariului meu nici măcar nu vor fi în stare să-l citească; din ăia care au reușit să lege două-trei cuvinte între ele, cam 95% mă vor porcăi (da, cu un singur „i”, pentru infinitivul „a porcăi”).
  Dar, ținând cont că majoritatea cititorilor ziarului „Ziariștii” au suficienți neuroni pentru a citi efectiv un text, mă duc la somn cu sufletul împăcat.
  Despre ce vorbeam? A, da. despre „șmecherii scârboase” aplicate de (ce să vezi?!) cei care ar trebui să aibă grijă ca aceste șmecherii să nu se întâmple!
  Oh wow. Ce surpriză.

  Somn ușor la toată lumea (a 3-a, dacă mă întrebați pe mine).

  nln

  Mă rog la Dumnezeu ca ăia cu pensii speciale să dea toți banii pe pastile, perfuzii, azile și cămile. Amin.

 3. dați seama ce magistrat integru a condus la Constanța??
  Sii, câți or mai fi ca el…
  Cand va exploda mămăliga, o sa ii vedem pe toți milogindu-sa ca Bobu.
  Prea ne sfidează, prea ne batjocoresc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here