Raport: China a început să facă stocuri masive de teste PCR în 2019, cu 6 luni înainte să izbucnească pandemia!

1
1248
Institutul de Virologie din Wuhan, de unde se presupune că a scăpat virusul care face ravagii în lume

Autoritățile din provincia chineză Wuhan au început să se aprovizioneze masiv cu teste PCR, prin care se depistează virusul Sars-CoV-2, cu 6 luni înainte de izbucnirea oficială a pandemiei de Covid, relevă un raport întocmit de australieni și dat publicității de revista Nikkei Asia.

Focarul inițial de Covid-19 e recunoscut de chinezi începând cu noiembrie 2019, iar pandemia a fost declarată oficial la nivel global în 11 martie 2020 de către OMS. Însă comenzile de achiziții publice ale autorităților sanitare din Wuhan arată că s-a început comandarea masivă de teste PCR, pentru depistarea virusului, încă din luna mai 2019, adică 6 luni înainte de teoreticul debut al primului focar!

Numărul de teste PCR achiziționate de autoritățile din Wuhan a crescut progresiv, lună de lună, începând cu mai 2019

Autoritățile publice din Wuhan (orașul unde a izbucnit pandemia) și-au dublat achizițiile de teste PCR în luna mai, apoi ritmul a continuat să crească. Administrația din provincia Hubei (a cărei capitală este Wuhan) a cheltuit 10,5 milioane de dolari pe teste PCR în 2019, dublu comparativ cu 2018.

Raportul a fost întocmit de compania australiană de securitate Internet 2-0 și a contabilizat comenzile publice ale autorităților chineze în 2018 și 2019.

Așa s-a observat că numărul de comenzi pentru teste PCR lansate de universitățile din provincia Hubei s-a dublat, comenzile făcute de Centrul Chinez pentru Controlarea și Prevenirea Bolilor au crescut de 5 ori, iar comenzile făcute de agențiile de testare a animalelor – de 10 ori!

Numărul de teste comandate a continuat să crească spectaculos în intervalul iulie-octombrie, mai ales din partea Universității de Știință și Tehnologie din Wuhan.

Evoluția achizițiilor de teste PCR în Hubei indică luna mai drept momentul real al apariției virusului. Fiind sezonul cald, numărul de cazuri s-a menținut scăzut până în toamnă, când epidemia a luat viteză în noiembrie

Autorii raportului opinează: „Credem că creșterea cheltuielilor începând cu luna mai sugerează că acesta ar fi primul moment posibil pentru depistarea infecțiilor“. Ipoteza este plauzibilă acum, când știm caracteristica virusului care provoacă boala Covid: foarte virulent odată cu începerea sezonului rece, își scade puternic capacitatea de infectare pe parcursul verii.

Asta poate însemna că, în realitate, China a știut de apariția epidemiei încă din primăvara lui 2019, și nu din noiembrie, așa cum s-a crezut. Peste vară, fiind cald, virusul a continuat să se transmită comunitar în Hubei, dar la o scară mult redusă. Autoritățile au depistat cazurile, au început să cumpere pe tăcute cantități uriașe de teste PCR, dar au păstrat secretul privind izbucnirea epidemiei.

După venirea toamnei, virusul și-a sporit virulența și infecțiozitatea, astfel că în noiembrie a izbucnit prima criză sanitară în Wuhan. China a încercat să ascundă în continuare problema, dar n-a mai reușit acest lucru decât până la începutul lunii ianuarie.

Din acel moment și până în martie, Guvernul de la Beijing s-a concentrat pe încercarea de a minimaliza gravitatea situației și de a convinge OMS să nu declare pandemia.

Întârzierea de 5 săptămâni cu care s-a declarat stare de urgență la nivel mondial de către OMS a făcut posibilă răspândirea fulgerătoare a virusului pe întreaga planetă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Răzbunarea lui Cîțu frizează demența: localitățile cu primari USR n-au primit bani din miliardul împărțit de premier! Sunt finanțate 86,7% din primăriile din România, însă doar 12,2% dintre cele conduse de USR!

* Tudor Chirilă despre Cîțu și Iohannis: „Superman și Terminator au aruncat țara în criză” / „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”

* EDITORIAL. O minciună marca Andronic, instigată de „Echipa Câștigătoare”

* TEXT ȘI VIDEO. Discursul integral al lui Florin Cîțu la moțiunea de cenzură. Analiză: 35 de afirmații bizare în 24 de minute

Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* Un agitator CapVid, anti-vaccinist din „tribul lui Șoșoacă”, a ajuns în spital. Speriat de Covid, a devenit promotor al vaccinării, dar s-a răzgândit repede

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here