PNL s-a răzgândit: nu-l mai propune pe Cîțu pentru funcția de prim-ministru, luni, la Cotroceni!

8
5062
Florin Cîțu

Derută la PNL: la mai puțin de o zi după ce hotărâse în unanimitate că Florin Cîțu va fi propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru, Biroul Executiv Național al PNL a decis să nu propună niciun premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

În ședința sa de vineri, Biroului Executiv Național al PNL și-a anulat hotărârea din seara precedentă, semn că a realizat absurdul acesteia.

„Având în vedere că în acest moment nu avem o majoritate în Parlamentul României, la aceste consultări, PNL nu va face o nominalizare de premier. Biroul Executiv Național al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier. Decizia PNL ca premierul nominalizat să fie președintele partidului, Florin Cîțu, nu se modifică”, a anunțat PNL vineri după-amiză.

Joi seară, Biroul Executiv Național al PNL hotărâse cu unanimitate de voturi ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier pe care partidul o va prezenta la consultările de la Cotroceni, convocate de președintele Klaus Iohannis pentru ziua de luni, 11 octombrie.

„Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL. Astfel, în conformitate cu articolul 89, litera o, BEX al PNL a decis în unanimitate ca propunerea pentru Biroul Politic Național al PNL pentru funcția de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, să fie președintele PNL, Florin Cîțu”, a transmis joi seară PNL.

Luni încep consultările la Palatul Cotroceni

Luni, la Palatul Cotroceni încep consultările convocate de președintele Klaus Iohannis pentru formarea următorului guvern.

PNL va fi reprezentat de președintele partidului, Florin Cîțu, și de cei patru prim-vicepresedinții: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Programul consultărilor

 • 12.00 – PNL
 • 13.00 – PSD
 • 14.00 – USR
 • 16.00 – AUR
 • 16.30 – UDMR
 • 17.00 – Minoritățile naționale

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Orban invocă suspendarea lui Iohannis: „A distrus PNL, a afectat pe termen lung interesele fundamentale ale României”

* Răzbunarea lui Cîțu frizează demența: localitățile cu primari USR n-au primit bani din miliardul împărțit de premier! Sunt finanțate 86,7% din primăriile din România, însă doar 12,2% dintre cele conduse de USR!

* Tudor Chirilă despre Cîțu și Iohannis: „Superman și Terminator au aruncat țara în criză” / „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”

* EDITORIAL. O minciună marca Andronic, instigată de „Echipa Câștigătoare”

* TEXT ȘI VIDEO. Discursul integral al lui Florin Cîțu la moțiunea de cenzură. Analiză: 35 de afirmații bizare în 24 de minute

Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Se surpă mitul lui Iohannis și în Occident. Frankfurter Allgemeine Zeitung: „USR urmărește o reformă hotărâtă. Liberalii, susținuți de președinte, încearcă s-o blocheze“

8 COMENTARII

 1. Au intrat in deruta dupa declaratiile lui Orban,care vin dupa cele ale lui Zegrean si care arata clar ca incalca constitutia!! Iar Orban,ce sa vezi,este INCA presedintele Camerei Deputatilor!!😀😃😅Plus ca are de partea sa 40 parlamentari ce fac opozitie CLARA in partid,ceea ce le blocheaza orice propunere inafara constitutiei si a promisiunii ca nu vor cere sprijin pesedistilor!!

 2. Suntem încă în planul lui Klaun … pas cu pas …
  1- ruperea coalitiei – DONE !
  2 – ruperea PNL – in progress
  3 – crearea USL- 2.0 din PSD si resturi de PNL
  4 – aducerea USL la guvernare
  5 – THE END liniste si pace

 3. Oamenii care l-au sprijinit pe Câțu, în frunte cu Johannis, s-au compromis împreună cu el. Nu le întrevăd un viitor în politica românească. Prin rătăcirile lor aruncă tara în brațele AUR, Moskovei. Suntem într-o criză multiplă, foarte complicată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.