Rămas fără glonț pe țeavă, Trump promite, în sfârșit, o „tranziție pașnică” a puterii

2
839
Donald Trump

Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, a anunțat, în sfârșit, că va fi un „transfer pașnic” al mandatului de președinte pe 20 ianuarie către succesorul său,  Joe Biden. Trump a făcut acest anunț când oricum nu mai are nici posibilitate de a se opune instalării lui Biden.

Într-o declarație publicată imediat după decizia Congresului SUA de a confirma victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020, Donald Trump a spus, arogant-frustrat, că aceasta reprezintă „sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială” a Statelor Unite, relatează CNN.

„Chiar dacă nu sunt total de acord cu rezultatul alegerilor, iar faptele mă susțin, totuși va exista o tranziție pașnică pe 20 ianuarie”, a spus Trump în comunicatul de presă.

„Am spus mereu că ne vom continua lupta pentru a ne asigura că vor fi numărate doar voturile legale. Deși acest lucru reprezintă sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială, este doar începutul luptei noastre pentru a face din nou America măreață”,adăugat Trump.

Mesajul din partea președintelui american, care are contul de Twitter suspendat, a fost postat în aceeași rețea de directorul de socializare al Casei Albe, Dan Scavino, pe contul său.

„Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Ceva mai devreme, când încă nu se încheiaseră dezbaterile din Congres, Donald Trump a publicat un mesaj pe Twitter în care apăra acţiunile violente ale susţinătorilor săi, care au pătruns miercuri în Capitoliu şi au vandalizat mai multe spaţii.

Donald Trump: „Acestea sunt lucrurile şi evenimentele care se întâmplă când o victorie sacră, obţinută cu majoritate zdrobitoare de voturi, este smulsă fără menajamente şi brutal. Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

2 COMENTARII

  1. Sper sa nu-i mai vedem mutra respingatoare a acestui impostor la Casa Alba, iar lumea sper sa se reaseze in mod civilizat, fara tensiunile si atmosfera jenanta creata de Trump in relatiile internationale…din pacate, ceea ce s-a intamplat ne arata din ce putin ni se poate trage ruina viselor noastre de a trai intr-o lume democrata, civilizata…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here