Crunta răzbunare a destinului: președintele Braziliei e bolnav de Covid-19, „virusul care nu există”!

1
3321

Jair Messias Bolsonaro, președintele negaționist al Braziliei, este bolnav de coronavirus. Au sosit rezultatele testului pentru liderul brazilian, care recunoaște: „Sunt pozitiv de Covid-19”.

Bolsonaro este, în mod oficial, bolnav de coronavirus. Anunțul l-a dat el însuși, într-o întâlnire de marți cu ziariștii brazilieni. „Da, am ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus”, a recunoscut el cu un aer îngrijorat.

Testul a fost făcut la spitalul militar din capitala Brasilia, unde Bolsonaro a fost internat după ce s-a simțit rău, duminică după-amiază. Avea febră peste 38 °C și se simțea slăbit, cu dureri musculare și osoase: clasicile simptome ale Covid-19. Medicii i-au prescris internarea și efectuarea testului pentru coronavirus.

Bolsonaro acasă la ambadadorul american din Brazilia
Bolsonaro acasă la Todd Chapman, ambadadorul american în Brazilia

Toate întâlnirile din agendă i-au fost anulate sau reprogramate, iar alți doi miniștri s-au supus și ei testului. De asemenea, ambasadorul SUA în Brazilia, Todd Chapman, a fost obligat să facă testul, deoarece – cu ocazia Zilei Independeței, din 4 iulie – i-a invitat pe Bolsonaro și trei miniștri la reședința sa. În fotografia făcută cu acea ocazie, cei patru sunt surâzători și fără măști pe față.

Nu se știe dacă președintele a luat virusul cu acea ocazie. Atât în zilele anterioare, cât și în cele care au urmat, Bolsonaro a întâlnit foarte multe persoane. S-a întâlnit cu apropiați sau cu simpatizanți și a participat la numeroase întâlniri guvernamentale sau instituționale.

Astăzi, la ieșirea din spital – cu mâinile în buzunar, dar, în sfârșit, cu mască pe față! – Bolsonaro a dat știrea jurnaliștilor care-l așteptau. De două zile, el ia deja doze de hidroxiclorochină și azitromicină, două medicamente antivirale pe care OMS le consideră ineficiente împotriva Covid-19. Mai mult, au multiple contraindicații.

Bolsonaro a refuzat mereu să accepte existența pandemiei de coronavirus, declarând că este suficient să iei câteva medicamente (folosite, de obicei, pentru tratarea malariei) pentru a fi la adăpost de virus. Se pare că nu suficient, iar lecția a învățat-o pe pielea lui. Acum așteaptă să fie supus unui al doilea test, sub privirile șocate ale unei întregi națiuni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here