Putin vrea „cu orice preț” un succes în estul Ucrainei până pe 9 mai, ca să poată proclama, la parada din Piața Roșie, victoria asupra „naziștilor” de la Kiev

0
1182
Putin pregătește o nouă paradă militară gigantică, pentru a sărbători, pe 9 mai, victoriile asupra Germaniei din 1945 și asupra Ucrainei în 2022

Dictatorul rus Vladimir Putin cere “cu orice preț” un succes pe câmpul de luptă în estul Ucrainei, ca să poată proclama victoria la parada tradițională organizată de 9 mai în Piața Roșie, dezvăluie surse guvernamentale americane citate de „Daily Mail”.

Intrat în a 6-a săptămână de război în Ucraina fără niciun obiectiv atins – dimpotrivă, sunt contabilizate zeci de mii de victime, pierderi masive în echipamente militare, o economie devastată de embargoul occidental și statutul de paria al lumii –, Putin e pe cale să comită o nouă eroare.

Din rațiuni ideologice și de propagandă, el își presează generalii să „livreze” un rezultat pozitiv pe care să-l poată „vinde” poporului rus drept încununarea cu succes a „operațiunii speciale militare” din Ucraina.

Pe 9 mai, în fiecare an, Rusia organizează în Piața Roșie o fastuoasă paradă militară pentru a celebra înfrângerea Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial. Putin are nevoie de un succes până atunci ca să poată anunța poporul că trupele rusești au învins un alt inamic nazist – conform propagandei cu care a fost intoxicată opinia publică din Rusia, Armata Roșie eliberează acum Ucraina de regimul nazist care a pus stăpânire pe „frații mai mici”.

Așa se explică de ce trupele rusești au fost retrase în grabă din regiunea Kiev și concentrate în estul Ucrainei după săptămâni în care s-au străduit fără rezultate să ocupe capitala țării atacate, scrie „The Times” citând oficiali americani.

În acest moment, Putin a revenit cu picioarele pe pământ și, după ce s-a risipit iluzia unei victorii facile și rapide în Ucraina, consideră că un succes în regiunea Donbass, din estul Ucrainei, este mai realist.

Un alt motiv pentru care americanii cred că trupele rusești sunt relocate în estul Ucrainei este acela că, pe măsură ce se încălzește vremea, tancurile și vehiculele blindate vor fi tot mai greu de deplasat pe drumurile de țară și în afara lor. E posibil ca trupele lui Putin să forțeze, în următoarele luni, doar în estul Ucrainei.

Totuși, ucrainenii nu-și fac iluzii, cunoscându-și prea bine vecinii din răsărit. Arseni Iațeniuk, fost premier al Guvernului de la Kiev, a declarat pentru CNN: „Obiectivul final al lui Putin a fost, este și va rămâne ocuparea Ucrainei. Dar a eșuat. El a ratat din cauza foarte puternicei rezistențe a armatei ucrainene și a marii unități de care a dat dovadă atât poporul ucrainean, cât și lumea occidentală, precum și a sancțiunilor impuse de SUA, G7 și Uniunea Europeană. Așa că acum, din ceea ce văd, Putin a trecut la Planul B. Cred că acest Plan B are un termen-limită. Termenul-limită e 9 mai”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Boicotat de liberali, Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL. A rezistat doar 6 luni și 7 zile. El zice că l-a costat „compromisul făcut cu PSD”

* Gheorghe Flutur – președinte interimar al PNL până la Congres. Partidul nu mai are nici secretar general, Vîlceanu a demisionat odată cu Cîțu. El pleacă și din Guvern

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* „Putin mai are de trăit cel mult un an și jumătate. Fie va avea o moarte violentă (împușcat, otrăvit sau lăsat fără aer în buncăr), fie va fi răpus de cancer”

* Tot mai mulți militari ruși, inclusiv comandanți, refuză să mai participe la războiul împotriva Ucrainei. Putin recrutează civili din Donbass-ul ocupat și din Crimeea anexată

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here