Putin l-a arestat pe generalul Zusko, comandantul Armatei a 58-a, care în 2014 a trădat Ucraina pentru Rusia! Trădătorul și-a bombardat sălbatic țara natală, dar acum plătește pentru pierderile uriașe de pe front

3
54445
Generalul trădător Mihail Zusko

Răzbunare teribilă a destinului în cazul generalului rus Mihail Zusko, născut și crescut în Ucraina. Kremlinul a dispus arestarea sa de urgență pentru eșecul istoric înregistrat pe front. Armata a 58-a, condusă de acesta, a fost spulberată în întregime de trupele lui Zelenski.

Armata a 58-a era cea mai pregătită din tot districtul militar de sud al Federației Ruse, fiind dotată cu echipamente de ultimă generație. Cu toate astea, generalul trădător, trecut în urmă cu mulți ani de partea Kremlinului, a dus-o la pieire sigură.

Anunțul despre reținerea lui Mihail Zusko a apărut pe canalul de Telegram al jurnalistului militar Andrei Țaplienko, fiind preluat de site-ul Obozrevatel.com. A fost publicat inclusiv un fragment din conversația interceptată a unor invadatori putiniști, din care rezultă că generalul trădător a ajuns în spatele gratiilor.

Andrei Țaplienko: „Am dat peste o interceptare audio interesantă a conversațiilor unuia dintre oseți, care probabil luptă de partea ocupanților. Din aceasta rezultă că generalul Mihail Zusko, comandantul celei mai pregătite armate ruse – a 58-a -, a fost arestat. Pentru eșecuri în ofensiva din regiunea Nikolaev”.

În timpul dialogului, ocupantul îi spune interlocutorului său că Zusko ar fi „scurtat” pozițiile rușilor de lângă Nikolaev. Astfel, Forțele Armate ale Ucrainei au lichidat trupele ruse, iar atacul asupra orașului a fost blocat.

Jurnalistul Țaplienko crede că decizia oficialilor de la Kremlin de a-l aresta pe Zusko a venit ca urmare a originilor sale ucrainene. Deși s-a născut la Volîn, el a dat ordin ca orașele ucrainene să fie intens bombardate!

Site-ul Ziaristii.com a scris încă din luna martie că generalul Mihail Zusko și-a trădat originile, preferând să treacă de partea Rusiei teroriste. Apoi s-a întors în Ucraina ca să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Nikolai Zusko, înrolat în Forțele Armate ale lui Zelenski.

Acum, rusificatul Mihail Zusko a ajuns să culeagă ceea ce a semănat în 2014, când a sărit în brațele dictatorului criminal Vladimir Putin la falsul referendum pentru anexarea Crimeii. Este inclus pe site-ul oficial al Direcției Principale de Informații a Ucrainei la secțiunea „Trădători”, ca un criminal de război. În trecut a participat la primul război cecen. Înainte să devină general, a condus din postura de comandant adjunct Armata 49 Stavropol din districtul militar de sud.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Procurorul plagiator Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani, cu o „specială” de 28.000 de lei pe lună. El va deveni judecător CCR, numit de PSD, dar și cu voturile PNL

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* Cioloș şi 4 „locotenenți” ai săi au demisionat din USR, care rămâne cu doar 3 europarlamentari din 8! Noul partid al lui Cioloș nu va fi PLUS, ci REPER

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* CNA doarme, Radu Banciu continuă cu derapajele morbide la adresa lui Dinamo: „Să aveți morminte fără cruci, ca la animale!”

* Membrii UE au ajuns neașteptat la un acord de embargo asupra petrolului rusesc. Acum se renunță la 67%, iar până la sfârșitul anului – la 90%

* Rusia: „Crește riscul unei confruntări directe cu NATO”. S-a speriat după ce SUA a anunțat că echipează Ucraina cu temutele sisteme de rachete HIMARS

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* Raport secret britanic: armata rusă ar putea intra în colaps din cauza pierderilor uriașe – peste 30.000 de militari. Putin consideră că e “un preț acceptabil”

* Rușii îi torturează cumplit pe prizonierii capturați la Azovstal. Militarii sunt bătuți, electrocutați, strangulați, strânși cu cleștii și li se injectează medicamente experimentale

* Putin și ai lui, acuzați că și-au înecat intenționat marinarii de pe crucișătorul Moscova! „Au fost abandonați în bucătărie. Ofițerii au scăpat primii, ca șobolanii”

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

* Real Madrid nu e o echipă, e o legendă! Nici nu trebuie să se mai prezinte la stadion, te bate doar cu istoria

* Dinamo a retrogradat la 74 de ani de când era înființată de bolșevicul Teohari Georgescu, sub ocupație sovietică

3 COMENTARII

  1. Acum, Zusko a fost cetățean și militar sovietic, nu ucrainean. Ceea ce poate contează este că după 1991, a ales soluția care cerea mai puțină inițiativă, mai puțin devotament și care presupunea riscuri minime pentru cariera și pentru viața sa. În timp ce noua Ucraină trebuia să reinventeze totul în plan militar, acest ofițer din Ucraina a ales mediocritatea și aparenta predictibilitate comodă a unei cariere în vechea armată a nou-independentei Federații Ruse.

    Dacă se confirmă că a fost arestat, a fost arestat fiindcă i s-a permis și probabil chiar ordonat să fie mediocru, rigid și insensibil. A fost arestat pentru că a ales să slujească unui stăpîn tiranic și pentru că a primit ordine care depășeau nivelul de pregătire propriu și pe cel al unităților din subordine. Dacă este reținut și anchetat plătește pentru că s-a încrezut în promisiunile – întotdeauna găunoase – de stabilitate și putere ale unui sistem autoritar de exercitare a puterii.

    Mi-aș dori ca purtătorii de epoleți de la noi să vadă mai departe de lungul nasului perspectivele și riscurile alegerilor lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here