luni, martie 4, 2024
AcasăMainDintre cei doi "soldați răniți" pe care i-a vizitat Putin la spital,...

Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

-

Propaganda rusă a mediatizat intens imagini de la vizita întreprinsă de dictatorul Vladimir Putin într-un spital, pentru a vizita soldați ruși răniți pe front, însă s-a dovedit că, de fapt, era vorba despre o scenetă cu falși combatanți. Cel puțin unul dintre cei doi „răniți” din poză a mai jucat, în trecut, și alte roluri la „băile de mulțime” ale liderului rus – cum ar fi acela de muncitor într-o fabrică.

Astfel de „coincidențe bizare“ sunt la ordinea zilei la acțiunile „cu public” ale lui Putin. De fapt, liderul de la Kremlin pare să se întâlnească, aproape mereu, cu aceiași oameni – probabil de la FSB (fostul KGB) –, puși să joace diverse roluri. O serie de fotografii publicate de Adam Rang pe Twitter relevă asemănarea izbitoare a 4 personaje „rulate” constant în postura de „ruși obișnuiți”.

Într-una din vizite, pe o navă, o femeie și trei bărbați, îmbrăcați în costume portocalii, stau sprijiniți și ascultă cu atenție în timp ce Putin privește în zare.

Un alt cadru este într-o biserică, în care femeia e îmbrăcată cucernic, cu broboadă pe cap, și stă lângă Putin, în timp ce bărbații sunt distribuiți mai în spate, în plan secund.

- Advertisement -

O altă poză îi arată pe dictator și pe acolitul său, Medvedev, pe baltă, alături de un grup de „pescari”, în jurul unui foc de tabără de care e atârnată o oală cu borș de pește clocotind. Cu toții au în față boluri cu ciorbă. Dintre cei 10 „pescari”, 4 sunt aceleași personaje din fotografiile enumerate mai sus.

- Advertisement -

În mandatul lui Vladimir Putin, minciuna, manipularea și regizarea tuturor acțiunilor – specifică perioadei sovietice – a fost dusă la perfecțiune.

Generalul american Mark Hartling, fost comandant al forțelor SUA în Europa, a relatat că rușii își regizau până și exercițiile militare, ca să pară că au o armată mai puternică decât în realitate. Americanul, care a asistat la un moment dat la astfel de aplicații, s-a prins repede că de fapt nimic nu era real.

Într-un caz, a relatat generalul, rușii pavaseră în prealabil albia unui râu, pentru ca tancurile lor echipate cu dispozitive de snorkeling să pară că le pot traversa cu succes! Când s-a ajuns la un război real însă, încercările de a traversa un râu în Donbass s-au soldat cu dezastre militare de proporții.

Exact aceleași practici folosite în comunism, inclusiv de dictatorul român Nicolae Ceaușescu: vizite „de lucru” regizate și raportări false

Practica nu le este deloc străină românilor. În perioada comunistă au rămas celebre vizitele lui Ceaușescu în agricultură, unde se lipeau suplimentar știuleți pe tulpina plantelor de porumb, ca să se arate eficiența agriculturii românești. Raportările cu producțiile-record la hectar sunt, de asemenea, de notorietate. Pe lanțul ierarhic, de la șefii de CAP până la minister, fiecare adăuga un pic la cifrele primite de la eșalonul inferior, astfel că în final se ajungea la producții ireale, de 2-3 ori mai mari decât acelea adevărate, care făceau – pe hârtie – ca România să aibă cele mai multe tone la hectar din toată lumea.

Aceeași metodă era folosită în toate domeniile, de la agricultură la învățământ și de la sănătate la industrie.

Și Ceaușescu recurgea la practica folosirii ofițerilor de Securitate pe post de „oameni ai muncii”. În vizitele sale „de lucru” prin piețe și alimentare, angajații reali și clienții erau înlocuiți cu „cadre de nădejde” verificate, deoarece dictatorul – la fel ca și Putin – era terorizat de gândul că ar putea fi victima unei încercări de asasinat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lovitură năprasnică anti-Putin: de ziua Maiei Sandu, fostul președinte Igor Dodon a fost arestat pentru trădare de patrie și infracțiuni de corupție!

* VIDEO. Amenințare sinistră a Rusiei: “Ori câștigăm în Ucraina, ori acest război se va sfârși prost pentru întreaga omenire!”. Populația e avertizată: „Obișnuiți-vă cu noua viață!”

* NATO ia în calcul să spargă blocada rusă din Marea Neagră și să escorteze cu nave de război cargourile ucrainene încărcate cu grâne din Odessa

* Răzbunarea partizanilor ucraineni pe primarul trădător din Energodar, care a trecut de partea Rusiei teroriste

* Fost șef al MI6: „Putin va pleca până în 2023, dar probabil în sanatoriu, de unde nu va ieși ca lider al Rusiei”

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Modelul Putin: PSD încearcă să decapiteze o televiziune pe care n-o poate controla. Un amendament al ministrului Romașcanu ar forța RCS/RDS să vândă sau să închidă Digi 24

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Fiul lui Miron Mitrea, avansat de MAE. A ajuns șef al Consulatului României la Roma. Nici fostul ministru nu o duce rău în afaceri

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -