Putin ar fi căzut pe scări și ar fi făcut pe el! Contul rusesc de Telegram care dă știrea are 377.000 de abonați și pretinde că are surse în rândurile gărzii de la Kremlin

1
6891
Putin nu se simte bine și are parte de vești proaste din toate părțile

Știrea că Vladimir Putin a căzut pe scări și a făcut pe el, dată de contul rusesc General SVR, de pe Telegram, a făcut înconjurul Rusiei și, apoi, al presei internaționale. Informația nu e confirmată și trebuie tratată cu circumspecție, însă aduce în discuție mai multe probleme. Contul de Telegram care a difuzat știrea are un număr enorm de abonați – 377.000 – și este foarte cunoscut în Rusia, publicând în limba rusă știri critice la adresa regimului Putin. De multe ori, informațiile sunt foarte specifice, cu elemente de “inside”. În cazul de față, „General SVR” citează surse din garda de la Kremlin.

SVR este serviciul de spionaj extern al Federației Ruse – echivalentul SIE în România –, de aici și numele contului de pe Telegram, care sugerează că în spatele său ar sta un ofițer sau o persoană cu surse în serviciile de informații de la Moscova.

Conform textului, Putin a avut o zi foarte proastă joi, 1 decembrie. Mai întâi a primit un raport „deprimant” legat de starea economiei rusești, puternic lovită de sancțiunile occidentale. Experții i-au spus liderului de la Kremlin că se așteaptă ca economia să se prăbușească spre sfârșitul primăverii din anul viitor.

Apoi, Putin a avut o consfătuire sumbră cu liderii Armatei, care nu i-au putut raporta ocuparea orașului Bahmut, despre care-i promiseseră că va fi ocupat până la venirea iernii. Mai mult, scrie „General SVR”, generalii ruși l-au avertizat pe Putin că există pericolul ca valul de frig așteptat în prima jumătate a lunii decembrie să fie folosit de armata ucraineană pentru o amplă ofensivă în Lugansk, ceea ce ar duce la pierderi teritoriale.

Totul s-a încheiat, scrie sursa citată mai sus, cu un incident neplăcut: Putin s-a dezechilibrat și a căzut pe scări, făcând pe el din cauza durerii și a bolii de care suferă.

Faptul că astfel de informații pot să apară în spațiul virtual rusesc arată că eforturile Guvernului de a controla Internetul au eșuat, în ciuda decuplării de la rețeaua internațională și a cenzurii. Indiferent dacă e adevărat sau nu ce a scris respectivul canal de Telegram, e clar că imaginea lui Putin se deteriorează, iar prestigiul și autoritatea sa chiar în fața propriului popor sunt în cădere liberă.

Ce a scris canalul „General SVR” pe Telegram.

„Căzătura pare să-i fi lovit coccisul, ceea ce i-a provocat probabil dureri acute și defecare involuntară“

„Dragi abonați și oaspeți ai canalului! Președintele rus Vladimir Putin a avut ieri o zi foarte dificilă, care s-a încheiat destul de dramatic. Dimineața de miercuri a început pentru Putin cu un raport deprimant privind starea economiei rusești și, în consecință, cu o prognoză a unei înrăutățiri a situației în viitorul apropiat. Sancțiunile impuse Rusiei din cauza invaziei Ucrainei au un impact sever asupra economiei țării, iar efectul acestor sancțiuni crește și se intensifică în timp. Potrivit autorilor raportului, principalele probleme din economia rusă vor apărea la sfârșitul primăverii și începutul verii anului viitor și este imposibil de evitat un scenariu negativ în acest moment. Trebuie remarcat că prognoza a fost făcută fără a lua în calcul posibilul anunț al mobilizării generale și al legii marțiale în țară, care se află în planurile lui Vladimir Putin, ceea ce, fără îndoială, nu face decât să înrăutățească previziunile.

După-amiază, Putin a fost tulburat de veștile de pe front. Promisiunile conducerii militare de a cuceri mai multe așezări, inclusiv Bahmut (numit Artemivsk în rapoartele lui Putin) din regiunea ucraineană Donețk, înainte de începerea iernii, nu au fost îndeplinite. Mai mult, ieri, conducerea blocului militar nu era pregătită să-i garanteze președintelui un avans semnificativ pe vreo linie de front înainte de Anul Nou. Putin a fost informat că valul de frig prognozat pentru începutul lunii decembrie în regiunea Lugansk ar putea fi folosit de către AFU (armata ucraineană – n. red.) pentru o ofensivă, caz în care ar fi foarte problematică menținerea teritoriului în nord-vestul regiunii.

Seara, Putin a avut o discuție telefonică cu președintele uzbec Șavkat Mirziioiev. Discuția a vizat planurile de viitor și dezvoltarea de proiecte comune. Nu s-a ajuns la niciun acord; mai degrabă, au convenit să negocieze.

Un eveniment cu adevărat dramatic pentru Putin a avut loc seara la reședința sa. Coborând scările, Putin s-a împiedicat și a căzut pe călcâie, iar apoi a alunecat pe scări câteva trepte mai jos. Incidentul s-a petrecut în fața gărzilor personale de securitate ale președintelui, care au reacționat rapid și s-au grăbit să îi vină în ajutor lui Putin. Trei agenți de pază l-au ajutat pe președinte să se așeze pe o canapea din apropiere și au chemat medicii de serviciu de la reședință. Medicii au ajuns în câteva minute, dar nu l-au putut examina imediat pe președinte. Putin suferă de oncologie gastro-intestinală, care i-a provocat deja probleme digestive grave, iar căzătura pare să-i fi lovit coccisul, ceea ce i-a provocat probabil dureri acute și defecare involuntară. Deși Putin obișnuia să poarte lenjerie specială impermeabilă cu efect absorbant, în ultima vreme a neglijat aceste precauții, după cum se pare, în zadar. Înainte de inspecție, medicii l-au escortat pe președinte la baie și l-au ajutat să se spele, iar în același timp au efectuat o examinare inițială. După o examinare completă, aceștia au diagnosticat o contuzie a coccisului și a țesuturilor moi. Nimic critic“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Baronul PSD-ist Niculae Bădălău a fost înhățat de procurorii DNA! Vicepreședintele Curții de Conturi făcea trafic de influență pentru a căpușa banii statului, folosindu-și fiul, fiica și ginerele drept paravan

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* VIDEO. O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Mondialul surprizelor lovește din nou: Belgia – Maroc 0-2! Record istoric: niciodată Asia și Africa n-au șifonat atât de tare Marile Puteri ale fotbalului

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.