vineri, mai 31, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaÎn Rusia se înfiripă teama de consecințele crimelor comise: „Dacă, Doamne ferește,...

În Rusia se înfiripă teama de consecințele crimelor comise: „Dacă, Doamne ferește, nu câștigăm, ajungem la Haga! Cu toții vom fi găsiți vinovați. Fără excepții!“

-

În rândurile elitei conducătoare a Rusiei a început să se înfiripe treptat teama că va trebui să dea socoteală pentru atrocitățile comise în războiul din Ucraina. La posturile de televiziune moscovite a apărut un nou tip de discurs, în care moderatorii încearcă să-i convingă pe rușii de rând că tot poporul va fi judecat la Haga pentru crime de război. Margarita Simonian, șefa RT (fost Russia Today) și principala portavoce a regimului Putin alături de Volodimir Soloviov, a introdus în discursurile sale altfel pline de amenințări și injurii la adresa Ucrainei și a Occidentului un nou element: vorbește pentru prima oară despre perspectiva înfrângerii.

Discursul propagandistei lui Putin seamănă foarte tare cu cele care se puteau auzi seară de seară la Antena 3 și România TV în perioada când Laura Codruța Kovesi era șefa DNA. La vremea respectivă, angajații lui Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță își speriau publicul cu pericolul procurorilor anticorupție gata să năvălească în case peste oamenii simpli și să-i încătușeze nevinovați. Poporului nu i se spunea niciodată că anchetele vizează doar marea corupție și că pe rol sunt personaje precum patronii Antena 3 și România TV, dar i se inducea ideea că DNA e în război cu toată lumea.

În același fel, Margarita Simonian spune acum în prime-time, la Rossia 1, că dacă Rusia va pierde războiul, aliații occidentali vor vâna tot poporul, îl vor târî prin tribunale și apoi în pușcării. Se încearcă astfel o solidarizare a rușilor de rând cu marii vinovați pentru nenorocirile abătute asupra omenirii din 24 februarie încoace.

- Advertisement -

„Toți vom fi găsiți vinovați” dacă Rusia pierde războiul, avertizează Margarita Simonian. Ne vor vâna peste tot, fiee că e vorba de colaboratori ai regimului ori simpli cetățeni și indiferent dacă ne vom afla în granițele țării sau în afara lor.

De aceea, dacă nu vrem să ajungem cu toții în boxa inculpaților tribunalului de la Haga, dacă nu vrem să plătim despăgubiri pentru dezastrul și distrugerile din Ucraina, trebuie să-i forțăm prin orice mijloace pe ucraineni și pe occidentali să ceară pace.

În mod evident, nimeni nu va face – nici nu e posibil așa ceva – vreun proces în care să fie inculpată toată populația Rusiei. Așa ceva nu s-a întâmplat nici după Al Doilea Război Mondial cu populația Germaniei. De plătit, au plătit doar oficialii regimului nazist, colaboratorii lor, autorii crimelor de război.

- Advertisement -

Dar discursul Margaritei Simonian – una din cele mai aprige promotoare ale războiului – arată că oficialii regimului Putin încep să se gândească la ce se va întâmpla după ce vor pierde conflictul din Ucraina. Cu toții știu ce au făcut și acum teama de consecințe le tulbură somnul.

Margarita Simonian: „Doamne ferește, nu ne gândim la asta și nici măcar nu spunem asta cu voce tare. Dar – deodată – să presupunem că se întâmplă ceva și că țara noastră nu va putea câștiga, trebuie să pornim de la premisa că toată lumea va fi considerată vinovată, fără excepții. Indiferent dacă se află pe teritoriul Rusiei sau în afara lui. Cei care se află în exterior vor fi probabil arestați imediat. Fie că sunt complici ai regimului lui Putin, fie că erau doar în trecere, cu toții vom fi găsiți vinovați. De aceea, suntem conștienți că atât existența țării, cât și existența fiecărui cetățean al Federației Ruse sunt în joc. Inclusiv viețile noastre viitoare. Deci, pentru a nu avea deschideri de tribunale la Haga, de proceduri penale, despăgubiri, reparații, pentru ca să nu se întâmple nimic de acest gen avem nevoie de o intensificare a luptei de asemenea natură, trebuie să-i presăm atât de tare încât să roage de noi pentru încetarea focului sau stabilirea păcii“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Baronul PSD-ist Niculae Bădălău a fost înhățat de procurorii DNA! Vicepreședintele Curții de Conturi făcea trafic de influență pentru a căpușa banii statului, folosindu-și fiul, fiica și ginerele drept paravan

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* VIDEO. O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Mondialul surprizelor lovește din nou: Belgia – Maroc 0-2! Record istoric: niciodată Asia și Africa n-au șifonat atât de tare Marile Puteri ale fotbalului

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -