Bucătăria – cum trebuie curățată și la ce trebuie să fim atenți

0
230

Știm cu toții cât de ușor se pot răspândi microorganismele din mediul înconjurător și totodată, cât este de important ca mediul în care se pregătesc preparatele alimentare să fie unul curat, igienizat și impecabil.

Pentru ca o bucătărie să fie considerată optimă de funcționare, aceasta necesită o curățenie intensă și constantă. Începând de la blatul de lucru, la aragaz, frigider, chiuvetă și ustensile până la pardoseală, trebuie să ne asigurăm că toate suprafețele sunt igienizate corespunzător.

Iată câteva sfaturi utile și bune de urmat pentru a curăța bucătăria:

1. Pentru curățarea generală a bucătăriei, este absolut necesar să se îndepărteze toate produsele alimentare și ustensilele care sunt la vedere.

2. Blatul de lucru este unul dintre cele mai folosite suprafețe din bucătărie, motiv pentru care acesta trebuie curățat zilnic, cu ajutorul unor detergenți profesionali dedicați, pentru a vă asigura că sunt îndepărate și cele mai încăpățânate urme de grăsime. Dacă urmele de murdărie sunt tot mai greu de îndepărtat, se pot utiliza diverse produse, sub formă lichidă sau de pastă, dedicată suprafețelor dure, care vor îndepărta murdăria și vor păstra blatul fin, fără zgârieturi sau deteriorări.

3. Aragazul este un alt obiect care necesită o mare atenție atunci când vine vorba de curățenia bucătăriei. Aici, este foarte important să vă asigurați că sunt îndepărtate toate resturile de mâncare și de grăsimi care s-au acumulat pe suprafața lui. Din fericirie, pe piață există o mulțime de soluții și detergenți speciali pentru curățarea aragazului, cu formule speciale pentru îndepărtarea grăsimilor și care, odată cu îndepărtarea lor, ajută și la dezinfectarea suprafețelor.

4. Un alt obiect din bucătărie care necesită o atenție ridicată a igienei este frigiderul. Cu toate că, de cele mai multe ori, oamenii au tendința de a uita de curățenia frigiderului, acest lucru nu este recomandat deoarece gradul de curățenie al acestuia ajută la păstrarea în siguranță a alimentelor. Deoarece alimentele tind să preia mirosurile puternice, este recomand să utilizați, pentru curățenite, fie produse naturale, precum bicarbonatul de sodiu sau lămâia, fie produse speciale pentru curățarea frigiderelor.

5. Și, nu în ultimul rând, podeaua. Pentru ca o bucătărie să fie perfect curată, trebuie să acordați o mare atenție podelei, colțurilor încăperii și suprafețelor mai retrase, unde, de cele mai multe ori tind să fie diverse firmituri sau resturi de mâncare. Pentru curățarea podelei, se recomandă în primul rând înlăturarea rămășițelor, cu ajutorul unui aspirator profesional. Pasul următor presupune spălarea podelei. Aceasta se poate face cu ajutorul unei mașini de spălare aspirare, cu un mop profesional sau cu un monodisc, în special dacă există murdărie întărită. Desigur, detergenții utilizați au și ei o mare importanță, deoarece aceștia nu doar că ajută la îndepărtarea urmelor de murdărie dar și dezinfectează întreaga suprafață.

Așadar, pentru a avea o bucătărie curată, impecabilă și lipsită de microbi, nu uitați să curățați și să igienizați toate spațiile și obiectele din bucătărie, în mod regulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here