PSD a intoxicat Europa cu Rovana Plumb. Respingerea ei pentru postul de comisar UE, o nouă palmă pe obrazul României

2
620
Dăncilă şi Plumb, un dezastru european

Guvernarea actuală a făcut praf orice urmă de bun-simţ şi profesionalism în Europa. După aproape trei ani de atac la UE, dirijat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, urmaşii acestora la putere nu fac decât să menţină activ un dezastru pe axa Bucureşti-Bruxelles. Ultima nenorocire: respingerea PSD-istei Rovana Plumb, în Comisia JURI, pentru postul de comisar european.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) explică într-o scrisoare către președintele Parlamentului European David Sassoli că este îngrijorată de faptul că Rovana Plumb ar fi în potențial conflict de interese și există serioase îndoieli că ar putea fi comisar european pentru transporturi.

Practic, prin această decizie fără precedent în PE, care a pus mecanismele UE în dificultate (aşa cum puteţi vedea în scrisorile deschise de mai jos, publicate de Mediafax), România a intoxicat mecanismele comunitare prin cazul Rovana Plumb.

Evident, vina este exclusiv a Guvernului PSD, dar decontul vine în numele statului care n-a fost în stare să facă o propunere decentă pentru executivul european, dincolo de orice suspiciune. La final, cei care suferă sunt toţi cetăţenii României.

Scrisoarea președintelui Comisiei JURI trimisă preşedintelui Parlamentului European

 

„Stimate președinte,

Scriu în legătură cu examinarea declarației de interese și a evaluarea conflictului de interese real sau potențial al comisarului desemnat pentru Transport, doamna Rovana Plumb. În conformitate cu articolul 125 din regulamentul de procedură și articolul 2 din anexa VII la acesta, la reuniunile sale din 19 septembrie, 25 septembrie și 26 septembrie 2019, Comisia pentru drept Afacerile evaluate, pe baza documentelor prezentate, adică declarația de interese, răspuns la cererea de informații suplimentare din 24 septembrie 2019 și o discuție deținut de doamna Rovana Plumb de către Comisia pentru afaceri juridice la 26 septembrie 2019, problema potențialului sau a conflictului real de interese în legătură cu portofoliul Comisar pentru transporturi.

În cadrul reuniunii sale din 26 septembrie 2019, Comisia pentru afaceri juridice a decis că este este necesar să se adreseze președintelui ales al Comisiei cu privire la îngrijorarea acestuia că există potențial conflict de interese în legătură cu portofoliul de comisar pentru transport.

Acest lucru provine dintr-un împrumut primit de comisarul desemnat de la o persoană fizică care operează profesional în domeniul turismului, precum și din faptul că pe baza de informații pe care le-a primit Comitetul, nu este clar cum trebuie plătit acest împrumut restant înapoi într-un mod deschis și transparent. Prin urmare, Comisia pentru afaceri juridice are în vedere că în această etapă și până la rezolvarea acestui conflict de interese, există o îndoială serioasă cu privire la aceasta dacă comisarul desemnat își poate exercita rolul de comisar pentru transporturi. Comisia pentru afaceri juridice este, de asemenea, îngrijorată de problemele legate de restituirea împrumutul restant ar putea rămâne astfel încât să creeze în continuare un potențial conflict de interese tot în raport cu alte portofolii.

Aș fi foarte recunoscătoare dacă ați putea informa președintele ales al Comisiei își exprimă îngrijorarea și informează Comisia pentru afaceri juridice cu privire la etapele pe care președintele ales intenționează să ia pentru ca acest conflict de interese să fie rezolvat. Cu stimă, Lucy Nethsingha”

A încălcat normele de conduită ale UE!

David Sassoli

David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, îi răspunde președintelui Comisiei JURI, Lucy Nethsingha, că Rovana Plumb este suspendată și cere forului legislativ european să precizeze ce măsuri exacte recomandă în această etapă.

Președintele PE adaugă că, în cazul în care concluzia Comisiei JURI este că Rovana Plumb nu poate exercita funcția, în conformitate cu tratatele și Codul de Conduită, atunci va discuta cu președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen „pentru a evalua ce măsuri suplimentare pe care intenționează să le facă”. El precizează că ar fi bine să aibă recomandările sau concluziile Comisie JURI până luni la prânz.

 

Răspunsul preşedintelui Parlamentului European către Comisia JURI 

„Stimate președinte,

Vă mulțumim pentru scrisoarea dvs. privind examinarea declarației de interese financiare a comisarului desemnat pentru transporturi, doamna Rovana Plumb. Înțeleg din scrisoarea dumneavoastră că Comitetul pentru afaceri juridice (JURI) în ședința de astăzi a decis că există legături cu privire la un potențial conflict de interese în legătură cu portofoliul comisarului pentru transporturi. Drept urmare, în conformitate cu articolul 2 paragraful 2 din anexa VII la Regulamentul nostru de procedură, procedura de numire

Comisarul desemnat Rovana Plumb este suspendat. În conformitate cu articolul 2 alineatul (3c) din anexa VII la Regulamentul nostru de procedură, JURI ar trebui precizați ce măsuri precise recomandă în această etapă.

Prin urmare, aș fi recunoscător dacă m-ați putea anunța dacă JURI va întocmi recomandări care vizează rezolvarea unui conflict de interese real sau potențial sau, ca ultim resort, va concluziona că Rovana Plumb, comisarul desemnat, nu este în măsură să o exercite funcționează în conformitate cu tratatele și Codul de Conduită. În ultimul caz, m-aș adresa apoi președintelui ales al Comisiei pentru a evalua ce măsuri suplimentare pe care intenționează să le facă.

Aș aprecia dacă JURI ar putea oferi recomandările sau concluziile sale până luni, 30 Septembrie 2019, prânz”

Comisia JURI, rugată să ia o decizie cu privire la Plumb și Trocsanyi

Într-o corespondență obținută de MEDIAFAX, membri ai Comisiei JURI au fost înștiințați, vineri, cu privire la corespondența între președintele forului legislativ și David Sassoli. De asemenea, aceștia sunt anunțați de ședința extraordinară care va avea loc luni, reuniune la care trebuie să ajungă la o decizie finală cu privire la candidații României și Ungariei pentru funcția de comisar european, respectiv Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi.

Obiectivul ședinței este de a face recomandări care au ca scop să rezolve conflictul de interese real sau potențial și apoi să fie desprinsă o concluzie, potrivit sursei citate.

Ședința Comisiei urmează să aibă loc, luni, între orele 11.30 și 12.30, ora României.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european. Și Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

Planul secret prin care Gino Iorgulescu și-a scos fiul din țară. A avut complici în conducerea Spitalului Elias. Procurorii au fost anunțați abia după ce beizadeaua ucigașă părăsise România

Videoclip murdar al Antenei 3 împotriva Opoziției anti-PSD. Minciuni, diversiuni și intoxicări despre așa-zisul „guvern din umbră al lui Orban”

2 COMENTARII

  1. Asa este…, am IMBOLNAVIT Europa-Unita de… SATURNISM-de-tip-ROMÂNESC (intoxicatie-cu-Plumb… „à la roumaine”) !

    Adica, in… traducere-libera-si-adaptata, de: MINCIUNA, MANIPULARE, IPOCRIZIE, FARISEISM, HOTIE, PROSTIE si NEPROFESIONALISM !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here