Planul secret prin care Gino Iorgulescu și-a scos fiul din țară. A avut complici în conducerea Spitalului Elias. Procurorii au fost anunțați abia după ce beizadeaua ucigașă părăsise România

7
17547

Scoaterea din țară a lui Mario Iorgulescu (24 de ani) a avut loc în mare secret, cu o ambulanță aeriană adusă din Turcia. Nu doar opinia publică, ci și procurorii au aflat de operațiune abia după ce beizadeaua lui Gino Iorgulescu se afla deja în afara granițelor României.

Fiul președintelui LPF a fost transportat cu un mic avion care aparţine Ministerului Sănătăţii din Turcia. O ambulanță aeriană care a fost adusă pe Aeroportul Băneasa încă de vineri, 20 septembrie. Planul era ca plecarea spre Italia să aibă loc în weekend, dar anumite complicații ivite la Spitalul Elias au făcut ca operațiunea să fie amânată până luni, 23 septembrie. Decolarea în direcția Milano a avut loc în jurul orei 11.00.

Conform antena3.ro, serviciile ambulanței aeriene turce costă între 7.000 și 10.000 de euro pe oră. Pentru cursa specială București – Milano, Gino Iorgulescu a plătit în jur de 50.000 de euro, fiind luate în calcul și costurile pentru retur.

Ambulanța aeriană turcă este dotată cu aparatură medicală de cel mai înalt nivel, precum și medici de specialitate, care asigură supravegherea pacientului pe tot timpul zborului.

Plecarea lui Mario Iorgulescu s-a făcut cu complicitatea conducerii Spitalului Elias, care l-a anunțat pe procurorul de caz abia după ce ambulanța turcă, avându-l la bord pe Mario Iorgulescu, ieșise din spațiul aerian al României.

Procedura legală prevedea ca reprezentanții spitalului să anunțe Parchetul înaintea îmbarcării în aeronavă. Dacă procedura ar fi fost respectată de medicii implicați în cazul Mario Iorgulescu, procurorul de caz ar fi putut aproba deplasarea pacientului în Italia, cu condiția ca medicii să confirme că transferul este necesar din rațiuni medicale.

Aici apare un mare semn de întrebare, întrucât comunicatul Spitalului Elias, semnat de managerul Mugur Ardelean, menționează că transferul pacientului s-a făcut „contrar recomandărilor medicale”. „În cursul dimineții de astăzi (23 septembrie 1989), la cererea expresă a familiei și contrar recomandărilor medicale, pacientul Mario Iorgulescu a părăsit Spitalul Elias în vederea continuării tratamentului într-o țară din UE”, a comunicat conducerea Spitalului Elias. Aceeași conducere care uitase să anunțe Parchetul de operațiune în timp util.

În comunicat, doctorul Mugur Ardelean precizează: „Instituțiile abilitate au fost informate în acest sens”. Minciună prin omisiune: informarea a avut loc prea târziu, făcând imposibilă luarea unor măsuri restrictive de către procurori.

Declarația ciudată a procurorului general

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a declarat marți că un procuror nu se poate opune deplasării în străinătate a unui pacient aflat în stare gravă. „Nu poți să dispui măsuri preventive față de o persoană aflată într-o asemenea situație precară de sănătate”, a spus Licu.

Acesta nu-și face probleme în privința sustragerii unui suspect sau inculpat într-o procedură penală. „Viața ne-a demonstrat că, în societatea asta, nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală. Poate să facă doar puțină condiție fizică, dar tot este prins până la urmă”, a declarat Bogdan Licu.

Mario Iorgulescu era beat și drogat și circula cu viteză de peste 200 km/oră, în noaptea de 7 spre 8 septembrie, în jurul orei 3.00, când a produs accidentul de pe Șoseaua Chitilei. El venea de la o partidă de poker.

Fiul lui Gino Iorgulescu conducea o mașină puternică, marca Aston Martin, pe care tatăl său i-o cumpărase recent, plătind în jur de 300.000 de euro.

Victima lui Iorgulescu-junior, Daniel Vicol (24 de ani), era tatăl a două fetițe și circula regulamentar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Manevrele lui Gino Iorgulescu: și-a scos din țară fiul ucigaș în ciuda opoziției medicilor și fără a fi înștiințați procurorii

Mama beizadelei ucigașe a publicat un mesaj ciudat, apoi l-a ascuns. Sună a blestem: „Când veți avea probleme cu copiii voștri, să nu uitați acest caz, pentru că totul se întoarce într-un fel sau altul!”

Triunghiul morții pentru Mario Iorgulescu: alcool – cocaină – viteză. Se drogase la poker și era în pragul comei alcoolice

Ucigașul olandez era prădător cu experiență. A stat mulți ani în pușcărie pentru agresiuni sexuale. Eliberat condiționat, și-a mutat „operațiunile” în România

Criminalul olandez ar fi putut avea doi complici români: o femeie 62 de ani și un bărbat de 37 de ani. Coincidențe suspecte

PSD își mai ascunde un hoț în spatele imunității. Fostul ministru Bodog a aplicat „schema lui Dragnea” (angajări fictive), dar nu poate fi anchetat de procurori

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

7 COMENTARII

 1. Bineinteles ca cei de la spitalul… POTENTATILOR (!!!!!), „Elias”, au fost COMPLICI, asa cum am spus de la bun-inceput !!!!!

  Putem sa punem pariu ca acest CRIMINAL… NU se va mai intoarce in tara cu-una-cu-doua, ca sa DEA SOCOTEALA pentru CRIMA sa !

  Speram doar… SA CRAPE (IN CHINURI !) pe-acolo, prin Italia: MOARTE-pentru-MOARTE !!!

  • Costul acestui transfer aviatic este estimat la… 50-60.000 euro !

   Bineinteles ca si spitalizarea, operatiile si tratamentul de la clinica DE LUX din Milano va costa… alte zeci, chiar sute de mii de euro !

   Oareee…, DE UNDE are familia Iorgulescu atata banet ???!!!!!!!!!!

 2. Iorgulescu a incercat cu o zi inainte sa plece cu fiul sau! Toti stiau ca vrea sa plece, chiar si eu, din fundul patului! Nu doar medicii de la Elias ci si politia, procurorii!

 3. Pai Politia ce a pazit?
  Nu de alta, dar pe la altii, in asemenea situatii un politist este de paza acolo 24 de ore din 24.
  Iar procuratura? Ce daca era in spital? Interdictia de a parasi tara si darea in consemn la frontiere era obligatorie.
  Deci complicitate la toate organele si toate nivelurile.
  Sau neexercitarea functiilor si responsabilitatilor cu rea credinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.