PSD a anunțat că și-a ”sterilizat” consilierii! Analfabetism înspăimântător: trei greșeli grave într-o singură frază

1
2294
Elena Stoica este președinta organizației PSD Panciu, cea cu "consilierii sterilizați"

Agramatismul înspăimântător al unor PSD-iști a dus la o gafă de proporții, devenită virală în spațiul online. Totul a pornit de la organizația PSD Panciu, care a postat pe Facebook un mesaj în care anunța că și-a ”sterilizat” consilierii! De fapt, autorul postării voia să transmită că au fost sterilizați câinii și pisicile, dar limba română e prea grea pentru niște PSD-iști cu gânduri de parvenire prin politică.

Organizația PSD Panciu, județul Vrancea, a ”reușit” să comită o gafă de exprimare care, în doar câteva ore, a devenit virală. Social-democrații moldoveni au anunțat că „s-a încheiat campania de sterilizare gratuită a consilierilor PSD”. Ulterior, spre dezamăgirea multora, s-a aflat că nu sterilizarea era a PSD, ci campania!

Așadar, consilierii nu erau sterilizați, ci doar dureros de agramați.

La Panciu, peste 400 de câini și pisici au fost sterilizate, cu ajutorul voluntarilor și medicilor veterinari care s-au implicat în acest proiect. PSD s-a gândit să tragă ceva foloase electorale din povestea asta, dar gramatica l-a trădat.

De 3 x agramați, într-o singură frază

Totul a pornit de la un fapt banal: PSD Panciu a încercat să transmită că a finalizat cu succes operațiunea de sterilizare a câinilor de rasă metis și a pisicilor fără stăpân din oraș, însă a ieșit cu totul altceva.

Dar, nenorocire: iată ce-a apărut pe pagina de Facebook a PSD-iștilor din Panciu!

„Campania de sterilizare GRATUITĂ a consilierilor PSD, s-a încheiat cu 410 de animale sterilizate, iar asta se traduce în mii de pui care nu vor mai suferi.

Totul a fost posibil cu eforturi susținute din partea colegilor, voluntarilor și medicilor, care în ultimele 5 zile, s-au dedicat trup și suflet acestui proiect.

Locația ne-a fost pusă la dispoziție de Primăria Orașului Panciu.”

Dezastrul e total: într-o singură frază, prima din text, sălășluiesc trei mari greșeli gramaticale!

1. Consilierii PSD au fost sterilizați – n-ar fi fost rău, dar nici măcar nu e adevărat.

2. „Campania (…), s-a încheiat”, adică ditamai virgula între subiect și predicat.

3. „410 de animale”, ca la ultimii proști. Repetăm, să priceapă și dobitocii de la PSD Panciu: când un număr se termină cu 01, 02, 03 până la 19, nu se pune prepoziția „de”! Între 20 și 99 ori 00 la final, e obligatorie prepoziția „de”. Așadar, corect era „410 animale”, nu „410 de animale”!

La câteva minute după ce a fost postat, mesajul a a fost modificat, în urma observațiilor făcute de cei care au intrat pe pagina de Facebook a filialei. Chiar și așa, ”urmele” postării inițiale au rămas în istoricul editărilor.

Din martie 2021, președinta organizației PSD Panciu este Elena Stoica (62 de ani), deputată de Vrancea, aflată la primul mandat parlamentar.

Alte gafe PSD-iste în ultimii ani

  • În 2018, PSD a propus înființarea unui ”Centru de excelență în studii în sud-estul Europei”, iar prezentarea acestui proiect la Consiliul Executiv a fost făcut cu o hartă din anii ’90, în care apărea Cehoslovacia (despărțită ulterior în Cehia și Slovacia).
  • În iulie 2021, după ce scrimera Ana Maria Popescu a refuzat să-i strângă mâna ministrului Sportului, la sosirea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, PSD-istul Eugen Orlando Teodorovici l-a numit pe Eduard Novak ”sinistru” și i-a transmis că ”ar trebui să câștige măcar o medalie la Olimpiadă, dacă e în stare”. În realitate, Novak avea în acel moment două medalii la Jocurile Paralimpice, iar ulterior a câștigat-o și pe cea de-a treia, la ciclism.
  • Câteva luni mai târziu, Natalia Inotero, șefa comisiei de învățământ din Camera Deputaților, a anunțat că ”de săptămâna viitoare, școlile și grădinițele vor putea trece în sistem fizic prin decizie proprie, dacă rata de incidență scade sub 3 la mie”. De fapt, la momentul anunțului, elevii intraseră deja în clase.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* Fost maior KGB, mesaj pentru ruși: „A încerca să intri în Harkov înseamnă că ești un cadavru, din tine vor rămâne doar pantofii” / „25 de kilometri – sute de tancuri distruse. Au numărat 800 de cadavre”

* Ministrul ucrainean al Apărării râde de ruși, după scufundarea crucișătorului Moscova: „Mai avem un loc pentru scuba diving în Marea Neagră”

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB după ce Gigi Becali a făcut declarații bezmetice, pro-ruse: „Pe Zelenski l-a pus un miliardar care a făcut batalionul Azov. Ăia sunt naziști, știu eu!”

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

1 COMENTARIU

  1. Nu ar fi prea grav daca ar avea dreptate si chiar ar fi sterilizat gratuit (sau nu, nici nu mai conteaza) consilieri PSD vreme de 5 zile. Din pacate insa, consilierii agramati si lipsiti de cel mai elementar bun simt se inmultesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here