Protecția Consumatorului cere închiderea temporară a ALTEX pentru reduceri înșelătoare de Black Friday. Explicația firmei: Nu putem fi corecți într-o piață unde nimeni nu este

2
871
Reprezentanții Altex au fost sinceri cu ANPC și au spus că n-ar face față, dacă ar fi corecți, pe o piață unde toți comercianții își înșală clienții de Black Friday

Compania Altex a fost prinsă de Protecția Consumatorului (ANPC) că practica la scară de masă reduceri înșelătoare de Black Friday, motiv pentru care inspectorii au amendat firma cu 50.000 de lei și au propus suspendarea temporară a activității. Răspunsul oficialilor Altex este unul surprinzător, dar cunoscut deja de toți românii: într-o piață în care toți comercianții își înșală clienții, o singură firmă nu poate fi corectă.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a prins Altex că oferea la vânzare, de Black Friday, produse cu reduceri înșelătoare. Concret, lanțul de magazine nu aplica reducerile din prețul de referință (legea spune că reducerea trebuie făcută din cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile).

În cazul Altex a fost o înșelătorie în masă, pentru că echipele de control ale ANPC au descoperit peste 1.000 de produse la care au fost reduceri înșelătoare.

În comunicatul ANPC se menționează și explicația reprezentanților firmei, șocantă prin sinceritatea sa: „Reprezentanţii Altex au afirmat, cu ocazia discuţiilor pe această temă, că ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e“.

ANPC va sesiza și Poliția, pentru a se deschide dosare penale cu privire la cazurile de înșelăciune.

Zilele trecute, ANPC a descoperit mari nereguli la mai multe lanțuri de hipermarketuri și de supermarketuri din România, între care magazine Auchan, Carrefour, Ikea și Mega Image, care au fost sancționate, iar instituția a cerut suspendarea temporară a activității acestora.

Comunicatul ANPC în privința controlului făcut la Altex

 Sub coordonarea Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov a desfășurat, în ultimele zile, o verificare a mediului online, în ceea ce privește modul în care se derulează perioada cunoscută drept „Black Friday” – un vârf al promoțiilor anuale.

Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus)

Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site.

Reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că ei „nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e.”

Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preț” neconformă.

De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale.

ANPC îi sfătuiește pe consumatori să manifeste atenție sporită atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislația în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici și îi asigură pe cetățeni că supraveghează, la rândul său, permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de cazuri.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O ședință furtunoasă. Orban: „Dacă faceți alianță cu PSD, duceți partidul sub 10%!”. Cîțu: „Te dau afară!”

70% dintre bolnavii de Covid internați în regiunea spaniolă Castellon sunt români nevaccinați. Comunitatea românească e principalul focar de infecție

Liderii PNL își sfidează partidul. „Am făcut sondaj. Peste 80% din membri au optat pentru guvernare cu USR“

Idioți planetari: pelerini români fals vaccinați au răspândit virusul pe Muntele Athos! În Italia, românii se laudă că au dat acasă „o șpăguță” și și-au scos certificate false

* PNL a decis, prin vot (48-22), să negocieze o guvernare cu PSD. Termen: două săptămâni. Refacerea coaliției cu USR rămâne varianta de rezervă

* Orban s-a dus la ședința conducerii PNL pentru a încerca să oprească alianța cu PSD. „Treziți-vă! E sinucidere politică! O trădare gravă a românilor care au votat cu PNL”

* VIDEO. Mașinile șefilor PNL veniți la Vila Lac să aprobe Guvernul cu PSD – bombardate cu hârtie igienică. Șoferii au oprit în trafic și l-au înjurat pe Iohannis

DEZVĂLUIRI. Vineri, 29 octombrie, după ora 17.13 – momentul în care Cîțu a început să cumpere masiv like-uri de la ruși, vietnamezi, africani și arabi! De la români îi vin doar furie și râsete

VIDEO. CTP: „«Șocîțu» e un politician rânced, laș, oportunist, fripturist. Are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura”

DNA anchetează un mare „tun” al lui Tudorache (PSD), la Sectorul 1: băncuțe cu prețul umflat de 20 de ori! Banii au mers la firme din județul Neamț, moșia baronului Arsene

2 COMENTARII

  1. Închiderile astea senzaţionale ţin loc de fapte DNA sub uselism şi mută atenţia chiar de la întâmplări adevărate din Bucureşti. Acum, fără Târgul Gaudeamus, literar se poate socoti de Capitală că are destul parc de cultură şi odihnă pe Lacul Antropic Văcăreşti, ca să facă şi din Herăstrău ceva simetric imobiliar cu zona RomExpo, să arate ansamblul armonios ca urbanism postmodern. Trebuie doar mutat la Berceni Muzeul Satului, deoarece e derutant pentru înalţii oaspeţi euroatlantici, care au auzit că românii au toaletele în curte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here