Orban s-a dus la ședința conducerii PNL pentru a încerca să oprească alianța cu PSD. „Treziți-vă! E sinucidere politică! O trădare gravă a românilor care au votat cu PNL”

2
4494
Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, s-a dus luni seară la ședința conducerii partidului condus de 6 săptămâni de Florin Cîțu. Obiectivul său: să-i avertizeze pe cei din „echipa câștigătoare” (pe care o numește „gașca demolatoare”) să renunțe la orice înțelegere de guvernare alături de PSD și să refacă alianța cu USR.

Orban spuncă va pleca din partid dacă „echipa Cîțu” decide să formezo majoritatcu PSD. O astfel dalianță ar fi „o sinuciderpolitică”, precizează el.

„Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi. Eu rămân fidel cetăţenilor români care au avut încredere în PNL. E obligaţia mea să asigur în continuare, alături de colegii mei care cred în valorile liberale, reprezentarea politică în Parlamentul României”, a spus Orban înaintdședința conducerii PNL, desfășurată la Vila Lac.

„Am venit să susţin punctul meu de vedere categoric împotriva oricărei înţelegeri cu PSD. De 31 de ani, în viaţa mea politică, am luptat împotriva stângii, împotriva stângii postcomuniste, împotriva stângii care a împiedicat dezvoltarea României şi sunt categoric împotriva oricărei formule de Guvern cu PSD. De altfel, e o ruşine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuţii cu PSD, în loc să facă ceea ce aşteptau românii de la noi, şi anume să refacem coaliţia de centru-dreapta şi să asigurăm o guvernare în conformitate cu angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români în campania electorală din decembrie”, a mai spus Orban.

„Decizia de a face înţelegere cu PSD, la evidenta presiune şi iniţiativă a preşedintelui Iohannis, reprezintă o trădare gravă a cetăţenilor români care au votat cu PNL, care şi-au pus nădejdea, care şi-au arătat încrederea în PNL, şi reprezintă o sinucidere politică pentru cei care iau o astfel de decizie. Chiar dacă se va învesti un guvern, acest guvern nu va fi un guvern al cetăţenilor români care cred în ideile liberale, democraţie, într-o justiţie independentă, într-o economie privată, iniţiativa individuală şi dezvoltarea României şi în munca, efortul şi iniţiativa fiecărui cetăţean”, a continuat fostul președinte al PNL.

„Orice alianţă cu PSD nu reprezintă altceva decât un avantaj pentru partidocraţia PSD-istă şi PNL-istă, pentru cei care vor contracte cu statul, pentru cei care vor funcţii la stat, pentru cei care vor să se îmbogăţească din relaţia cu statul, pentru cei care vor să câştige în plan personal fără să le pese de ceea ce doreşte cetăţeanul român”, a mai spus Orban.

Liderii PNL discută în ședința Biroului Politic Național despre negocierile cu PSD și USR pentru formarea unei majorități parlamentare. Ședința se anunță una tensionată, partidul fiind împărțit între cele două opțiuni de guvernare.

Deși majoritatea liderilor importanți și-ar dori intrarea la guvernare alături de PSD, președintele partidului, Florin Cîțu, vrea să tragă de timp pentru a încerca să se impună, într-un final, în fruntea Guvernului. Miza personală a lui Cîțu este să fie desemnat premier, indiferent de culoarea Guvernului, dar el e respins ferm și de USR, și de PSD:

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Mașinile șefilor PNL veniți la Vila Lac să aprobe Guvernul cu PSD – bombardate cu hârtie igienică. Șoferii au oprit în trafic și l-au înjurat pe Iohannis

* PSD a pus ochii și pe banii din PNRR: „Trebuie modificat! Nu putem să guvernăm țara cu PNRR-ul lui Ghinea!“. Presiunea baronilor, uriașă

DEZVĂLUIRI. Vineri, 29 octombrie, după ora 17.13 – momentul în care Cîțu a început să cumpere masiv like-uri de la ruși, vietnamezi, africani și arabi! De la români îi vin doar furie și râsete

Cîțu are un „vietnamez” chiar aici: Claudiu Elwis Săftoiu, fost șef al SIE. Acesta îi dă premierului like după like, la întrecere cu cei din Indochina

Pe Cîțu încep să-l lase și aliații. Primarul Ciucu, șeful PNL București: „Nu susțin alianța cu PSD și nu doresc refacerea USL, ca să fie foarte clar!“

VIDEO. CTP: „«Șocîțu» e un politician rânced, laș, oportunist, fripturist. Are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura”

DNA anchetează un mare „tun” al lui Tudorache (PSD), la Sectorul 1: băncuțe cu prețul umflat de 20 de ori! Banii au mers la firme din județul Neamț, moșia baronului Arsene

Interlopii Filozof, Superman, Gilbert și Amar au povestit, la Înalta Curte, cum au fost scoși din arest contra unei șpăgi de 50.000 de euro, dată judecătoarei Burlan, după ce au vrut să-i taie capul cu sabia unui datornic

* Moartea suspectă a lui Mîțu Stoian. Dosar penal pentru ucidere din culpă. Cele trei piste pentru anchetatori

Ce avere lasă în urmă Petrică Mîțu Stoian și cine moștenește totul. Recent, își achiziționase o mașină de 100.000 euro

2 COMENTARII

  1. Inteleg ca e greu sa te desparti de un partid in care ai crescut,practic,dar nu poti sa accepti sa te ineci odata cu el,ca asa vrea seful de la Cotroceni al slugoiului instalat prin frauda la conducere!! E nevoie de partide curate,fara penali (apropo de asta,tin minte ca FALCA,in 2018,atunci primar inca la Arad,a vrut sa fuga initial de activistii usere care ii cereau sa semneze lista pentru a fi depusa la parlament,avea exact fata care o tot vedem mai nou,pe site-uri,cu zambetul ala fortat incremenit pe fata😀😁😂)…iar USR are nevoie de un nou partener,liberal !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here