sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsLiderii PNL își sfidează partidul. „Am făcut sondaj. Peste 80% din membri...

Liderii PNL își sfidează partidul. „Am făcut sondaj. Peste 80% din membri au optat pentru guvernare cu USR“

-

Impusă de președintele Klaus Iohannis, alianța PNL cu PSD – decisă de conducerea partidului luni seară – a dus la ostilizarea majorității zdrobitoare a membrilor și simpatizanților liberali. Semnalul de alarmă al pericolului ca PNL să se înscrie pe o traiectorie similară PNȚCD-ului din 2000 a fost tras atât în zilele anterioare, cât și luni, în timpul ședinței de la Vila Lac.

Situația a fost sesizată nu doar de tabăra Orban – oricum marginalizată și amenințată cu excluderea de fidelii lui Iohannis –, dar și de lideri PNL care l-au susținut pe Cîțu la alegerile interne din 25 septembrie.

La votul de luni seara, toți șefii de filiale PNL din București, mai puțin Pavel Popescu, de la Sectorul 4 (unde primar este Daniel Băluță), au votat împotriva alianței cu PSD – relatează surse din partid.

Motivul a fost expus de Sebastian Burduja, liderul PNL Sectorul 1: 80% dintre membrii de partid au optat, într-un sondaj făcut pe plan local, în favoarea unei guvernări cu USR!

- Advertisement -

Burduja nu poate fi în niciun caz suspectat că ar fi în relații bune cu USR. Este de luni bune într-un conflict deschis cu Clotilde Armand, primărița USR a Sectorului 1, pe care o acuză că a gestionat prost criza gunoaielor și că a uitat din prima secundă că a ajuns în funcție și datorită voturilor liberale.

Cu toate acestea, Burduja arată cu pragmatism, în analiza sa, că alianța cu USR era singura șansă a României de a se moderniza. PNL și PSD sunt incompatibile fundamental, pentru că liberalii vor creștere economică prin investiții, iar PSD vrea creșteri de salarii din pix, explică liderul PNL Sectorul 1. Promisiunile din campania electorală, credibilitatea în fața cetățenilor, a investitorilor și agențiilor de rating sunt alte argumente contra alianței PNL cu PSD.

Burduja spune că a fost în stradă în perioada 2017-2019, protestând împotriva abuzurilor PSD, și îi este acum efectiv imposibil să se ia de braț cu cei care au făcut ticăloșiile de atunci.

- Advertisement -

Analiza lui Sebastian Burduja și motivele pentru care liderul PNL Sectorul 1 se opune alianței cu PSD

Am votat împotriva negocierilor cu PSD aseară. Motivele le-am explicat constant în ultimele saptamâni și le-am reluat în fața colegilor mei liberali.

În primul rând, am susținut refacerea coaliției de dreapta pentru a putea da șansa României sa se modernizeze și să se dezvolte. Între Partidul Național Liberal și PSD exista o incompatibilitate fundamentala: PNL susține creșterea economică prin investiții (singurul model care a demonstrat rezultate), PSD susține consumul și creșterile de salarii «din pix». În campania electorală, am promis românilor «România dezvoltată». Mi-e greu să cred că asta se poate realiza cu cei care sunt mereu gata să arunce bugetul în aer cu promisiuni și măsuri populiste. Aici e vorba de credibilitatea noastra nu doar in fata cetățenilor care ne-au acordat votul si încrederea, ci si in fata investitorilor si agențiilor de rating, intr-o perioada extrem de sensibilă, in care nu ne permitem niciun pas greșit.

În al doilea rând, rănile trecutului nu s-au vindecat și românii știu asta. Ordonanța 13, 10 august, toate abuzurile epocii de trista amintire 2017-2019. Am fost in strada atunci, alături de milioane de români. Da, e adevarat că unii exponenți de atunci au plecat din politica direct in pușcărie, dar totusi e prea mult, prea repede. Si inca nu avem propunerile de miniștri.

În al treilea rând, în PNL Sector 1, filiala pe care o conduc, vocea fiecărui membru contează. In sondajul online făcut ieri, peste 80% dintre colegii mei au optat pentru o guvernare alături de USR. Și asta în sectorul în care nu exista niciun parteneriat cu celebra doamnă pe care, din păcate, am susținut-o in campanie si care a uitat asta din prima zi in care s-a așezat pe fotoliul de primar.

În același timp, cred că trebuie să existe echilibru și măsură. Aseară s-a cerut și stabilit clar continuarea negocierilor și cu USR. Nu este o cale închisă, iar declarațiile bombastice nu ajută. Strâng like-uri, poate, dar nu ajută. Atât timp cat mai este o șansa pentru refacerea coaliției de dreapta, ea trebuie jucată pana la capăt.

Le-am amintit aseară colegilor mei de cuvintele lui Ionel Brătianu, marele nostru înaintaș, de acum 100 de ani: «În chestiunile mari, în acelea de ordin moral care stăpânesc viitorul unui neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare şi naţionalitate, nu pot fi preţuri de tocmeală, nu pot fi motive de oportunitate care să te hotărască a te compromite, coborându-te de pe tărâmul înalt şi sigur al principiilor». Eu unul voi rămâne acolo.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PNL a decis, prin vot (48-22), să negocieze o guvernare cu PSD. Termen: două săptămâni. Refacerea coaliției cu USR rămâne varianta de rezervă

* Orban s-a dus la ședința conducerii PNL pentru a încerca să oprească alianța cu PSD. „Treziți-vă! E sinucidere politică! O trădare gravă a românilor care au votat cu PNL”

* VIDEO. Mașinile șefilor PNL veniți la Vila Lac să aprobe Guvernul cu PSD – bombardate cu hârtie igienică. Șoferii au oprit în trafic și l-au înjurat pe Iohannis

DEZVĂLUIRI. Vineri, 29 octombrie, după ora 17.13 – momentul în care Cîțu a început să cumpere masiv like-uri de la ruși, vietnamezi, africani și arabi! De la români îi vin doar furie și râsete

VIDEO. CTP: „«Șocîțu» e un politician rânced, laș, oportunist, fripturist. Are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura”

DNA anchetează un mare „tun” al lui Tudorache (PSD), la Sectorul 1: băncuțe cu prețul umflat de 20 de ori! Banii au mers la firme din județul Neamț, moșia baronului Arsene

Ce avere lasă în urmă Petrică Mîțu Stoian și cine moștenește totul. Recent, își achiziționase o mașină de 100.000 euro

Interlopii Filozof, Superman, Gilbert și Amar au povestit, la Înalta Curte, cum au fost scoși din arest contra unei șpăgi de 50.000 de euro, dată judecătoarei Burlan, după ce au vrut să-i taie capul cu sabia unui datornic

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Domnilor de la redacție, nu vă asumați niciunul răspunderea articolului, iar sondajele astea la comandă probabil usr n-au nicio valoare, iar trădătorii au fost buni la psd, aur, iar acum acești amatori, n-au nicio valoare !!!

  2. Se trece prea usor peste acea parodie de vot in favoarea aliantei cu PSD, din recenta sedinta a conducerii partidului!
    Este mai mult decat scandalos, este de o imensa gravitate sa decizi o alianta de guvernare, ceva care sa schimbe soarta tarii, intr-un mod atat de fraudulos, atat ce cinic si la vedere!

    Daca am inteles bine, daca presa care a relatat a inteles bine ce s-a intamplat acolo, este ceva care depaseste tot ce s-a facut de 30 de ani incoace! Unii au fost clar impotriva si au votat, multi erau impotriva deciziei cerute, dar s-ar fi abtinut de la vot. Dar nu s-a parcurs intregul proces de vot si voturile lor nu s-au numarat, au fost trecute la „pentru”!!!

    Cat de departe s-a ajuns cu lasitatea in PNL, cat de toleranta a deveniy societatea romaneasca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -