Primarul Ciucu „reflectează” la demisia din PNL, după ce partidul s-a înhăitat cu PSD. „Ce mă ţine e că fără mine alianţa pe Bucureşti s-ar destrăma în câteva zile”

2
1737
Pe Ciprian Ciucu îl bate gândul să demisioneze din PNL după ce partidul a intrat în alianță cu PSD

Ciprian Ciucu, președintele PNL București și primarul Sectorului 6, susținător al lui Florin Cîțu la alegerile interne din 25 septembrie, „reflectează“ la demisia din partid după ce conducerea instalată în forță de Klaus Iohannis a decis să facă Guvernul cu PSD.

Ciucu este liberalul cu cea mai mare priză la public în București și a reușit, anul trecut, o surpriză uriașă la Sectorul 6, unde l-a zdrobit pe Gabriel Mutu, primarul PSD. Acum, Ciucu spune că pur și simplu nu poate să schimbe alianța cu USR pentru a se alia cu dușmanii de ieri.

Situația de acum îi intră cu noduri lui Ciprian Ciucu, deși acesta a fost în „echipa câștigătoare“. Șeful PNL București s-a exprimat deschis în ședințele conducerii liberale și a votat contra alianței cu PSD, dar majoritatea presată de Iohannis a îndreptat partidul către Ciolacu & Co.

Într-un comentariu pe Facebook, la o postare unde se enumerau opțiunile pe care le are (între ele fiind și demisia), primarul a scris: „M-am gândit. Şi mă gândesc. Ceea ce mă ţine este că fără mine, şi ştiu ce vorbesc, alianţa pe Bucureşti (cu USR – n. red.) s-ar destrăma în câteva zile. Nicuşor Dan ar fi pe nicăieri în acest context şi 3 ani ar trece degeaba. Reflectez“.

Ciprian Ciucu știe ce vorbește. Într-una dintre numeroasele sale declarații bizare, dominate de resentimente, Florin Cîțu proclama, în campania electorală pentru șefia PNL, că dacă va ieși președinte nu va mai permite ca partidul să participe la alegerile din București în coaliție cu vreo altă formațiune.

Izbucnirea lui Cîțu viza USR și era, aparent, ilogică. Datorită coaliției cu USR, PNL a câștigat primăria generală (deși independent, Nicușor Dan a fost propus de liberali), o primărie de sector, viceprimari și face parte din coaliția majoritară, în principiu, la toate cele 7 primării (cea a Municipiului București și cele 6 de sector). O schimbare majoră față de dezastrul din 2016 și care n-ar fi fost posibilă fără mult-hulita alianță cu USR, care în București este prima formațiune în preferințele electoratului.

Ciucu, întrebat cum e viața în USL: „Nu știu. Am stat două ore în ședință cu conducerea USR București pe problemele PMB“

În schimb, discursul lui Florin Cîțu este pe placul PSD și al PNL-iștilor nostalgici după USL, de care formațiunea nu duce lipsă. Nu mai departe de anul trecut, fostul șef al PNL Sectorul 2, Dan Cristian Popescu, s-a dovedit că era „cârtiță“ a PSD în partid, el dezertând la Firea când n-a obținut nominalizarea de candidat din partea alianței PNL-USR la Primăria Sectorului 2. Iar evoluția lucrurilor în ultimele două luni arată că Iohannis și Cîțu tocmai pe această parte USL-istă a partidului au mizat.

Ciprian Ciucu dă semne că nu agreează noua orientare și că se abține cu greu să spună direct tot ceea ce gândește.

Ironizat de un comentator pe Facebook, care i-a scris: „So? Cum e viața în USL?ׅ“, Ciucu i-a răspuns cu tâlc: „Nu știu. Am stat două ore în ședință cu conducerea USR București pe problemele PMB (Primăria Municipiului București – n. red.)“.

În cazul lui Ciucu, o asemenea decizie – de a demisiona din PNL – ar avea consecințe majore. Conform legii, el ar pierde inclusiv mandatul de primar al Sectorului 6. Pentru liberali, acest lucru ar fi o catastrofă la doar un an după ce reușiseră această victorie uriașă. Cum o nouă alianță cu USR n-ar mai fi posibilă, la alegerile anticipate pentru primărie, PNL ar mai putea câștiga – teoretic – postul doar dacă ar primi sprijinul PSD. Dar e greu de crezut că social-democrații le-ar face liberalilor un asemenea cadou.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O ședință furtunoasă. Orban: „Dacă faceți alianță cu PSD, duceți partidul sub 10%!”. Cîțu: „Te dau afară!”

70% dintre bolnavii de Covid internați în regiunea spaniolă Castellon sunt români nevaccinați. Comunitatea românească e principalul focar de infecție

Liderii PNL își sfidează partidul. „Am făcut sondaj. Peste 80% din membri au optat pentru guvernare cu USR“

Idioți planetari: pelerini români fals vaccinați au răspândit virusul pe Muntele Athos! În Italia, românii se laudă că au dat acasă „o șpăguță” și și-au scos certificate false

* PNL a decis, prin vot (48-22), să negocieze o guvernare cu PSD. Termen: două săptămâni. Refacerea coaliției cu USR rămâne varianta de rezervă

* Orban s-a dus la ședința conducerii PNL pentru a încerca să oprească alianța cu PSD. „Treziți-vă! E sinucidere politică! O trădare gravă a românilor care au votat cu PNL”

* VIDEO. Mașinile șefilor PNL veniți la Vila Lac să aprobe Guvernul cu PSD – bombardate cu hârtie igienică. Șoferii au oprit în trafic și l-au înjurat pe Iohannis

DEZVĂLUIRI. Vineri, 29 octombrie, după ora 17.13 – momentul în care Cîțu a început să cumpere masiv like-uri de la ruși, vietnamezi, africani și arabi! De la români îi vin doar furie și râsete

VIDEO. CTP: „«Șocîțu» e un politician rânced, laș, oportunist, fripturist. Are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura”

DNA anchetează un mare „tun” al lui Tudorache (PSD), la Sectorul 1: băncuțe cu prețul umflat de 20 de ori! Banii au mers la firme din județul Neamț, moșia baronului Arsene

2 COMENTARII

 1. Lumea uită că și datorită alianței USR-PNL a pierdut și țața Firea.
  In lipsa revenirii la două tururi ne putem trezi iar cu administrația PSD.la București.
  Și de ce nu, lla companiile municipale.
  Mai nou, țața anunța că vrea să blocheze proiectele lui Nicușor.
  La sectorul 3 PNL se face „că candidează” la ultimele alegeri.
  Vine cu candidații slabi in fața lui Negoiță.
  Doar o alianță învinge PSD-ul la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here