Abuzul în cazul Kovesi duce la reforma Curții Constituționale. Guvernul s-a angajat la CEDO că va elimina politizarea CCR

2
11980
Curtea Constituțională a României, subjugată de PSD, a emis sentințe abuzive care au dus la condamnarea României la CEDO

Propriile hotărâri abuzive le-au venit de hac judecătorilor aserviți politic din Curtea Constituțională, care-și va pierde statutul de “jucător pe orice post” în România. Guvernul României s-a angajat în fața CEDO, după acel episod, că va reforma CCR în așa fel încât să nu mai poată fi posibilă politizarea instituției, relevă un document publicat de Adevărul.

Cazul Kovesi – CCR, în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat țara noastră după o decizie “pe persoană fizică” emisă împotriva fostei șefe a DNA, a umplut paharul abuzurilor comise de PSD-istul Valer Dorneanu și ciracii săi în robe. Potrivit Adevărul, Guvernul anunță CEDO că va elimina factorii de natură să ducă la politizarea Curții Constituționale și că va reglementa posibilitatea de revizuire a deciziilor luate de această instanță, mai ales dacă acestea se dovedește că au încălcat drepturile fundamentale ale omului.

Cazul Kovesi – CCR a făcut înconjurul Europei și a decredibilizat definitiv și total instituția Curții Constituționale. Parte a planului lui Dragnea de a captura statul român, CCR a intrat treptat sub controlul PSD, transformându-se într-o bâtă care altoiește adversarii politici. Respectul cuvenit unei instituții care asigură echilibrul și imparțialitatea în țară s-a evaporat, rămânând doar antipatia și resentimentele populației.

Asaltul PSD asupra Justiției în era Dragnea a dus la condamnarea României la CEDO și la compromiterea totală a CCR

Printre zecile de măsuri abuzive ale CCR-ului condus de Dorneanu s-a numărat și aceea din 2018, în care Dragnea a comandat o sentință împotriva Laurei Kovesi, demisă de președintele Iohannis la cererea ministrului Tudorel “Slugărel” Toader, de la Justiție. Prin lege, CCR este obligată să emită doar verdicte cu caracter general, dar atunci judecătorii constituționali au dat o hotărâre pentru un singur om – Laura Kovesi –, căruia i s-a interzis dreptul la apărare. CCR a încălcat astfel nu doar drepturile omului, ci și chiar Constituția României pe care trebuie s-o apere.

Laura Kovesi a fost demisă și apoi s-a adresat CEDO, unde a reclamat faptul că i s-a interzis dreptul de a se apăra. Sentința CEDO a venit anul trecut, pe 5 mai: CCR-ul condus de Dorneanu și subjugat de Dragnea a încălcat drepturile omului și propria legislație națională, sfidând Articolele 6 și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Era vorba de dreptul de acces la o instanță și dreptul la libertatea de exprimare.

Conflictul dintre CCR și Justiția europeană a continuat. În acest an, CCR a dat ordin instanțelor din România să nu asculte de sentințele Curții de Justiție a UE, dacă acestea vin în contradicție cu cele emise de Curtea Constituțională Română. Din nou, s-a încălcat atât tratatul de aderare la UE, cât și legislația națională, care subliniază principiul supremației dreptului european.

Conform legii, după ce o decizie CEDO rămâne definitivă (așa cum a fost cea în privința Laurei Kovesi), Guvernul sancționat (în acest caz, cel român) trimite către Serviciul de Executări a Hotărârilor CEDO un plan cu măsuri de aplicare a deciziei.

Acest plan urmează apoi să fie evaluat de Comitetul Miniștrilor de Externe al țărilor membre din Consiliul Europei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Aroganțe de meltean: Fulgy, beizadeaua drogată a Clejanilor, arde bancnote în direct. „Am bani de vă îngrop. Păi, tricoul asta e cât salariu’ la mulţi. Eu dau șpagă la chelner 5-6 milioane”

* Ucigașul din Corbu a folosit o macetă de tăiat kebab, luată de la cherhanaua la care era ospătar. A ascuțit-o înainte de atac

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințule Paul, predă-te, ca să poată prințișorul Carol Ferdinand să se bronzeze în străinătate! Hai la cătușe, că prințesa Lia e dărâmată!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Guvernul a înființat Garda Forestieră Națională, prin OUG, pentru a lupta cu mafia defrișărilor ilegale

* Actorul George Mihăiță a urcat beat la volan și a făcut accident. Avea alcoolemie de 1,05‰. Acum are dosar penal

* “Virusul e armă biologică scăpată de sub control. Armata o testa în piața din Wuhan”, afirmă doctorița chineză care a investigat originile pandemiei. Li Meng Yan a fugit din țară după ce s-a încercat asasinarea ei

* Încă o perlă pierdută de România! La 18 ani, Emma Răducanu a învins-o și pe Sorana Cîrstea și e în „optimi” la Wimbledon

* Semifinalele Euro 2020: Italia – Spania și Anglia – Danemarca. Record istoric al englezilor: 5 meciuri fără gol primit, golaveraj 8-0!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here