După ce a anunțat că desființează compania care cumpăra nave cu șpaga inclusă în preț, ministrul Drulă e atacat violent de sindicaliștii ARSVOM: „A făcut-o la interese de grup!”

5
943
Sindicaliștii ARSVOM au protestat împotriva desființării companiei și au cerut să discute direct cu premierul. FOTO: News.ro

Zeci de angajați ai Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) s-au strâns luni în fața sediului instituției, unde au protestat și l-au acuzat pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, că are “interese de grup” după ce acesta, în urma scandalului navelor achiziționate la suprapreț, a decis desființarea companiei.

Hotărârea lui Drulă vine după ce DNA a intrat la ARSVOM, l-a săltat pe directorul general pentru șpagă de 2 milioane de lei la achiziții de nave și înregistrările convorbirilor au arătat că politicieni liberali au făcut presiuni la ministru, în timp ce fostul șef al ANAF în era Dragnea a mușamalizat un control al Curții de Conturi.

Ministrul Transporturilor a comunicat duminică: „Această agenție va fi desființată, am discutat și cu premierul și și-a dat acordul, iar atribuțiile ei vor fi preluate de IGSU. De fapt nici nu-și avea neapărat rostul, iar prin felul în care au acționat vedem și aceste acuzații. E un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competențe grave. Vom desființa această agenție“.

A doua zi, în scenă au intrat sindicaliștii. Robert Robescu, liderul sindicatului ARSVOM, a declarat, citat de News.ro, că nici nu-l mai interesează Drulă și vrea să discute direct cu premierul Cîțu.

“Am cerut în acest moment un dialog social cu domnul prim-ministru, că domnul prim-ministru probabil şi-o fi dat un acord de principiu, neştiind implicaţiile acestei decizii. Iar domnul Drulă a făcut-o probabil la supărare sau la interese de grup. Această entitate trebuie să funcţioneze ca zonă civilă , ca să putem interveni şi în apele bulgăreşti, şi în apele ucrainiene. Este acordul de la Ankara în care suntem prinşi ca minister şi ca entitate civilă. Dacă va trece la pompieri, va trece probabil sub o formă civilă, ca să poată interveni. Vă dau un exemplu, la cazul cu cei trei pescari dispăruţi – au fost căutaţi de nava noastră 14-16 ore, s-a dus şi în apele bulgăreşti, iar navele militare, ale Gărzii de Coastă sau ale ISU nu au avut acces în apele bulgăreşti“.

Reacția sindicaliștilor de la ARSVOM seamănă întrucâtva cu cea a celor care au prăduit bugetul de stat în achizițiile de nave și care se plângeau că ministrul “e neînduplecat”, schimbă Consiliile de Administrație și nu ține cont de sugestiile venite pe linie politică. Afaceristul Ion Macovei, care a vândut vasele către ARSVOM la suprapreț, îi spunea lui Mădălin Matica, un consilier al secretarului de stat Ionel Scrioșteanu, că „omul ăsta (Drulă – n. red.) e nebun, e nebun, crede-mă, io știu ce spun, îți spun din sursă sigură și io nu vorbesc prostii!“.

Tot de interese l-a acuzat pe Drulă și Ion Rădoi, șeful sindicatului de la Metrou, după ce Metrorex a purces la demolarea tarabelor instalate ilegal de sindicaliști în stațiile de metrou.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Aroganțe de meltean: Fulgy, beizadeaua drogată a Clejanilor, arde bancnote în direct. „Am bani de vă îngrop. Păi, tricoul asta e cât salariu’ la mulţi. Eu dau șpagă la chelner 5-6 milioane”

* Ucigașul din Corbu a folosit o macetă de tăiat kebab, luată de la cherhanaua la care era ospătar. A ascuțit-o înainte de atac

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințule Paul, predă-te, ca să poată prințișorul Carol Ferdinand să se bronzeze în străinătate! Hai la cătușe, că prințesa Lia e dărâmată!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Guvernul a înființat Garda Forestieră Națională, prin OUG, pentru a lupta cu mafia defrișărilor ilegale

* Actorul George Mihăiță a urcat beat la volan și a făcut accident. Avea alcoolemie de 1,05‰. Acum are dosar penal

* “Virusul e armă biologică scăpată de sub control. Armata o testa în piața din Wuhan”, afirmă doctorița chineză care a investigat originile pandemiei. Li Meng Yan a fugit din țară după ce s-a încercat asasinarea ei

* Încă o perlă pierdută de România! La 18 ani, Emma Răducanu a învins-o și pe Sorana Cîrstea și e în „optimi” la Wimbledon

* Semifinalele Euro 2020: Italia – Spania și Anglia – Danemarca. Record istoric al englezilor: 5 meciuri fără gol primit, golaveraj 8-0!

5 COMENTARII

      • Nici trecerea actualei structuri la M.A.I., în cadrul… I.(G.) S. U.-lui lui Raed Arafat, NU ni se pare a fi cea mai bună idee!!!!!!!!!!!!!

        Mai LOGIC (implicit: mai EFICIENT!) ar fi ca trecerea să se facă către… Căpitănia-Portului Constanța, adică la Căpitănia-Zonală Constanța (din 2002: structură fără personalitate juridică în cadrul Autorității Navale Române – A.N.R.), așa cum este în multe țări cu tradiție navală/portuară, ori, altă variantă, către M.A.I., dar… la Garda-de-Coastă (din Poliția-de-Frontieră), că tot sunt navele lor cele care au salvat și salvează mult mai multe vieți pe mare decât acest A.R.S.V.O.M.!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here