„Îmi plac și mie jumării, șoricii…” De „patrioată” ce e, beizadeaua de la Realitatea Plus agresează permanent limba română. Astă-vară se lupta cu „țițeii”, că erau prea mulți

7
818
Alexandra Păcuraru și camuflajul ei "patriotic"

Dincolo de asocierile politice sulfuroase (cu AUR, cu Gabriela Firea etc.), de linșarea scârboasă a USR (mai ales a Clotildei Armand) și de campania „suveranistă” (adică anti-europeană, adică pro-rusă) pe care o face în emisiunea sa (numită chiar așa, „România Suverană”), Alexandra Păcuraru se auto-ridiculizează zilnic și prin „talentul” de a agresa limba română.

Lipsită de simțul ridicolului și al imposturii (când face pe „jurnalista”), trădată de cultura generală precară (de nivelul telenovelei de coafor), incapabilă de raționamente logice, lipsită de repere morale (îl are pe putinistul Cozmin Gușă și îi e de ajuns!), dar gata să-și înfigă colții de șopârlă veninoasă ca să apere la TV interesele de afaceri ale familiei sale, beizadeaua lui Păcuraru are o infirmitate majoră: folosește defectuos limba română. A recidivat penibil și săptămâna trecută.

Dacă tot e „patrioată” și apasă pe cuvintele „român”, „românism”, „românesc”, „românește”, beizadeaua patronului-pușcăriaș de la Realitatea Plus ar putea face un efort să învețe limba română, astfel încât să nu mai numere țițeii, să afle care e pluralul articulat de la „jumări” și „șorici” etc. Înainte de a „trăi românește”, de a „mânca românește”, n-ar fi mai bine să vorbim românește?!

De la „țițeii” austrieci la „jumării” și „șoricii” românești

Marți, 7 noiembrie, Alexandra Păcuraru a făcut teroria șoriciului, dar i-a ieșit prost. Ea a zis: „Domnul Ciolacu a avut o conferință, pe scenă, în fața rromilor. Și o lua la mișto, că «porcu’ din bătătură», că ha-ha-ha, în loc să zică: «Bravo, Realitatea, că ne-am dat și noi seama! Că se duceau tradițiile» – că-mi plac și mie cârnații, îmi plac și mie jumării, șoricii și așa mai departe. Mănânc și eu, ca orice om, ca orice român cu tradiții, porc românesc – nu? – de Sărbători”.

E musai ca porcul să fie românesc (nu danez, german, francez sau spaniol), dar „guițatul” la TV poate fi și într-un dialect anti-românesc! Căci dacă îți plac „jumării” și „șoricii”, te plasezi în afara limbii române. Pur și simplu, aceste cuvinte nu există!

Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DEX), cuvintele jumară și șorici se declină astfel, pe direcția plurat articulat:

  • jumară – jumări – jumările (nu „jumării!”)
  • șorici – șoriciuri – șoriciurile (nu „șoricii”!)

Aceste poceli seamănă cu cea etalată de beizadeaua păcurară într-o emisiune din urmă cu cinci luni, când număra „țițeii” ca și cum ai număra aerul pe care-l respiri sau apa din Marea Neagră: un țiției, doi țiței, zece țiței!

Pe 13 iunie 2023, Alexandra Păcuraru se dezlănțuia „patriotic” împotriva austriecilor de la OMV-Petrom, dar i-a ieșit o adevărată „mineriadă” la adresa limbii române: „Vreau să mergem mai departe, să vorbim despre o altă tragedieOMV-Petrom – între ghilimele, că nu ne putem noi folosi de resursele pe care le avem aici. Coincidență sau nu, cei de la OMV au făcut o mare descoperire. Ce credeți că au descoperit? Mai mulți țiței! Cei mai mulți țiței din ultimele decenii, spun ei”.

Ați înțeles? „Cei mai mulți țiței”, adică extraordinar de mulți „petroli”!

OK, să ne unim, dar în limba română, nu în afara ei!

Dar să revenime la prezent. Tot marțea trecută, Alexandra Păcuraru avea și următoarea revelație lingvistică, în emisiunea „România Suverană”: „Ce fac serviciile, în afară de presare, presare, să nu facem lucruri pentru români?!”

Greu de încarat o asemenea judecată: adică, ea – Alexandra Păcuraru – vrea „să facă lucruri pentru români”, dar n-o lasă serviciile?! Care servicii? Chiar așa, toate la un loc?! Și cum – prin „presare, presare”, așa, cu rezonanță de coafor milanez?!

În seara următoare, patriotismul Păcurăriței s-a manifestat prin alte agramatisme, de genul „experența care o ai”.

Dar ce mai contează respectul față de limba română? Important e apelul pe care ni-l face tuturor românilor (nu străinilor, că ăia-s răi!): „Hai să ne unim, să fie bine!”.

OK, să ne unim, dar în limba română, nu în afara ei!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fiica patronului de la Realitatea Plus zice că a fost „manipulată”, de aceea l-a criticat cândva pe George Simion! Acum îi pare rău

* Rareș Bogdan, „popular” în piață: i-a dat cu pătrunjel pe la nas șefului Ciucă și și-a arătat ceasul Rolex de 30.000 de euro

* Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

* Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

* „Ciordache” e premiat cu o nouă pensie specială! PSD și PNL au votat privilegii nesimțite și pentru angajații Consiliului Legislativ, condus de odiosul PSD-ist

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

* Scandal uriaș la nivel mondial: corespondenți arabi ai CNN, Reuters, AP și „New York Times” ar fi însoțit Hamas în raidul din 7 octombrie! Israelul amenință că-i va lichida

7 COMENTARII

  1. „Protestele se extind în țară: Farmaciștii manifestează în fața Guvernului / Angajații din direcțiile de sănătate publică, agenția pentru ocuparea forței de muncă, casa de pensii protestează în mai multe județe / Salariații de la o fabrică a Romarm au ieșit în stradă la Brașov”

    ACESTE ACTIUNI SUNT ORGANIZATE DE SIDICATE, CUREAUA DE TRANSMISIE A PARTIDULUI ?
    SCOPUL ? MARIREA DEFICITULUI BUGETAR PENTRU MOTIVAREA CRESTERII DE TAXE ? „PERPETUUM MOBILE” AL INFRACTORULUI valcov DIN VASTA FEUDA A stanestilor ?

  2. Dar de ce se imbraca tanti asta agramata in uniforma militara, merge pe model Soloviov – Rusia1? Sau crede ca joaca pac-pac? In afara de limba romana, cu cine se „razboieste”? Sau se vrea „expresia” ideilor celor 500 de speciali (pardon, ofiteri) de la AUR cu ideile lor xenofobe, legionare, putiniste, care vor sa bage tara asta in faliment fortat!?

  3. ea oricum nu pricepe. Si nici nu o bagam in seama. Mai grav e cu un ziarist mascat de la ora 6 de pe un alt post tv care stapaneste limba romana dar pretinde ca e altcineva decat ni se arata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here