VIDEO. Israelienii au luat cu asalt cel mai mare spital din Gaza. Au găsit grenade și mitraliere ascunse după aparatele de RMN

2
178
Israelienii au găsit arme depozitate de Hamas după aparatele de RMN din Spitalul Shifa

Trupele israeliene au luat cu asalt Spitalul Shifa, cea mai mare unitate medicală din Fâșia Gaza, în mijlocul unui cor internațional de proteste și de acuzații de crime împotriva umanității. Soldații au găsit însă în clădire cantități masive de armament depozitat de teroriștii Hamas, de la puști de asalt și muniție până la lansatoare de grenade.

Imaginile filmate de trupele israeliene pătrunse în spital arată genți cu AK-47 și grenade ascunse după aparatele de RMN. În laboratoare și cabinete se aflau bocanci militari, centuri cu încărcătoare pentru Kalașnikov-uri (AK-47) și grenade. Aceleași lucruri se găseau și pe rafturile pentru medicamente.

Sunt dovezile incontestabile ale faptului că Hamas a folosit, în toți acești ani, infrastructura civilă din Fâșia Gaza pentru a putea lansa de acolo atacuri teroriste fără să se expună la lovituri de răspuns din partea armatei israeliene.

În ultimele zile, Spitalul Shifa a fost în centrul atenției, pe măsură ce israelienii s-au apropiat prin luptă de el. Armata israeliană spune că aici se afla cartierul general al teroriștilor. Filme din acest spital arată urmele unor lupte crâncene.

În paralel cu această operațiune, o nouă gafă de proporții pune o instituție de presă prestigioasă din Occident într-o postură penibilă. BBC World a fost nevoită să-și ceară scuze după ce a acuzat armata israeliană că forțele sale ar fi luat la țintă personalul medical vorbitor de arabă din Spitalul Shifa. În realitate, trupele israeliene intraseră în spital cu propriul personal medical și cu vorbitori de limba arabă, pentru a acorda îngrijiri pacienților.

„O operațiune precisă și foarte bine țintită împotriva Hamas a avut loc în Spitalul Shifa. Am operat cu soldați special antrenați pentru astfel de situații și continuăm să repetăm că noi suntem în război doar cu Hamas. Facem mai departe tot ce ne stă în putere să micșorăm riscul pentru civili”, a anunțat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Unitatea de elită care a pătruns în spital se numește Shaldag și a fost sprijinită de alte unități din Divizia 36.

Zilele trecute, înaintea asaltului decisiv, soldați israelieni aduseseră 300 de litri de combustibil la Spitalul Shifa, care rămăsese fără curent electric și fără carburant pentru generator. Luptătorii Hamas au confiscat însă combustibilul primit de unitatea spitalicească.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fiica patronului de la Realitatea Plus zice că a fost „manipulată”, de aceea l-a criticat cândva pe George Simion! Acum îi pare rău

* Al doilea derapaj grav al PSD-istului Romașcanu, cumătrul lui Ciolacu: i-a numit pe liberali „schizofrenici”. În 2020 vorbea obscen despre jurnaliști: „O să primească o p…ă în c…r toți!”

* Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

* Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

* „Ciordache” e premiat cu o nouă pensie specială! PSD și PNL au votat privilegii nesimțite și pentru angajații Consiliului Legislativ, condus de odiosul PSD-ist

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

* Scandal uriaș la nivel mondial: corespondenți arabi ai CNN, Reuters, AP și „New York Times” ar fi însoțit Hamas în raidul din 7 octombrie! Israelul amenință că-i va lichida

2 COMENTARII

  1. BBC-o rusine nationala! Fostul canal de stiri prestigios britanic,in loc sa trimita reporteri la fata locului ,langa soldatii israelieni,cum fac Daily Mail si chiar The Sun….a ajuns tabloidul The Sun sa fie mai credibil si mai profesionist decat BBC!! 🫤👎

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here