Propaganda rusă despre vizita lui Iohannis în SUA: „un episod de nebunie”, „trădare națională”, „colonizare pe față”! Moscova, înfuriată de accentele anti-rusești ale întâlnirii de la Casa Albă

5
1495
Prima pagină din Sputnik.md

Vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă a produs nervozitate mare la Moscova. Oficiosul de limba română al Kremlinului, Sputnik.md, a publicat un articol violent, sub semnătura lui Dragoș Dumitriu (fost deputat PRM, trecut la PC-ul lui Dan Voiculescu).

Nervozitatea propagandei ruse a fost generată de două elemente esențiale ale vizitei lui Klaus Iohannis la Washington:

 1. O precizare din Declarația comună Iohannis-Trump: „Subliniem opoziția noastră față de Nord Stream 2 și alte proiecte care îi fac pe aliații și partenerii noștri dependenți energetic față de Rusia”.
 2. O a doua precizare din Declarația comună Iohannis-Trump: „Militarii noștri acționează umăr la umăr pentru apărarea libertății și în vederea consolidării posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în Marea Neagră, care este de importanță strategică pentru securitatea transatlantică”.
 3. Solicitarea lui Klaus Iohannis de sporire a prezenței militare a SUA în România.

În fața acestei realități, Sputnik.md a reacționat cu o violență de tip interlop.

Pasaje din textul de pe Sputnik.md

 • „Colonizare pe față! În domeniul energiei, Iohannis a specificat clar că se va modifica atât Legea Offshore, cât și Ordonanța 114, a «lăcomiei», care viza marile companii. De altfel, în pregătirea cererilor americane, propagandiștii NATO au subliniat că Ordonanța, a plafonat prețurile la gaze, favorizând importurile de gaze. A fost chiar acuzat guvernul că «face jocul rușilor».”
 • „Devine clar acum și de ce se cere sesiune extraordinară a parlamentului. «Să nu cumva să plece Exxon» – a fost cuvântul de ordine al propagandei. Dar, așa cum scriam ieri, discuția se referă și la ”alte surse de energie”. Adică la gaze de șist.”
 • „«Subliniem opoziția noastră față de Nord Stream 2 și alte proiecte care îi fac pe aliații și partenerii noștri dependenți energetic față de Rusia. Resursele de gaze naturale din România au potențialul de a crește prosperitatea statelor noastre, precum și de a întări securitatea energetică a Europei», se arată în Declarația comună.”
 • „România și Statele Unite «vor analiza modalități de îmbunătățire a climatului investițional în domeniul energiei în beneficiul ambelor țări. Mai mult, încurajăm puternic colaborarea strânsă a industriilor noastre pentru a sprijini obiectivele României în domeniul energiei nucleare civile».”
 • „Deci, ce avem aici? Colonizare pe față:

– ne băgăm în conflictul SUA contra țările UE pe tema Nord Stream 2;

– dăm exclusivitate americanilor în materie de gaze naturale («resursele de gaze naturale din România au potențialul de a crește prosperitatea statelor noastre»);

– mai mult, aceeași exclusivitate se va da americanilor în domeniul energiei nucleare, o companie din SUA vrea să intre la Cernavodă instalând un fel de… prototipuri, insuficient testate.”

 • „Cum se va asigura această călcare în picioare a pieței libere? Simplu: »România și Statele Unite recunosc că securitatea energetică este securitate națională».”
 • „Securitate națională – nu, implicare în conflictele altora! Adică, așa cum a fost anulată licitația pentru Comarnic – Brașov, câștigătoare fiind o companie turco-chineză, așa va fi și în energie… și nu numai.”
 • „De exemplu, în implementarea tehnologiilor bazate pe 5G! Și așa ajungem la ultimul punct al listei noastre – «România să se alinieze la politica externă a SUA, de urgență fiind boicotarea concernului Huawei».”
 • „«Căutăm să evităm riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G», se scrie negru pe alb în Declarația comună a președinților României și SUA – «Acționăm împreună, ca prieteni și aliați».”
 • „Ați mai auzit de o asemenea nebunie?! Prin urmare, noi declarăm firmele chineze, implicit China, ca «riscuri de securitate» care trebuie «evitate», deci eliminate din piață!”
 • „Dar, de partea cealaltă – CE S-A OBȚINUT de la americani, de la Trump? Concret, NIMIC! Președintele SUA va sprijini includerea în programul Visa Waiver «în conformitate cu cerințele legislației SUA» – adică o vrăjeală, o minciună sfruntată!”
 • „Investiții? Nimic concret. Deci nimic, dar absolut nimic concret, decât angajamentele României de a-și modifica legislația, de a elimina competiția din cale firmelor americane și de a le crea acestora facilități la cerere, și de a participa la toate conflictele SUA – cu țări din UE, cu China, cu Rusia, poate și cu Turcia…”
 • „Ah, am uitat – SUA, cea mai puternică armată din lume, ne asigură… Apărarea! Securitatea! Ce glumă sinistră – mai ales prin faptul că ne cred atât de idioți!”
 • „Deci, vizita asta intempestivă a fost un episod de nebunie… sau ce?! Trădare națională? Eu unul nu m-aș feri de această acuzație, având în vedere modul în care Iohannis s-a dus la Washington, ca într-o operațiune specială, în care un rol important l-a avut un specialist – George Maior.”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Angajamentele lui Iohannis în SUA: România nu va deveni prizoniera Chinei (Huawei, Cernavodă) și nici a Rusiei (Gazprom)

Trump: „România, o țară extraordinară, cu o corupție extraordinară. Dar am încredere în Iohannis, face treabă bună”

* Intrat în panică, PSD nu mai merge „până la capăt”. „Omul lui Kovesi” e numit șeful Poliției, agentul lui Dragnea e retras de la CEDO

Pedofilul Drăghici are patru fete. Pe una, fiică vitregă, a violat-o de când copila avea 10 ani. Mama victimei este medic

Încă un monstru: Bogdan Drăghici, fost demnitar, președintele T.A.T.A., și-a violat fiica vitregă timp de 4-5 ani. A abuzat și alte minore, acum e arestat

Cercelul negru și poșeta albastră din mașina gri. Noi indicii că monstrul din Caracal a omorât și alte fete

Alexandra trăiește. Sorinei i-a fost luat un rinichi. O lume paralelă, clădită de ticăloși pentru proști

Încă un șmen al polițiștilor care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea au divorțat în 2018 ca să poată fi amândoi șefi!

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Masacrul de la Săpoca – „un lung șir de erori umane și manageriale”. Și o întrebare: de ce ținea directoarea PSD-istă 45 de posturi blocate?

5 COMENTARII

 1. Hi Hi Hi,sa moara pisdonacii si rusofilii!
  Pai bai Sutniky cum pula mea vrei ba sa accept idioteniile tale, cand tu rus jegos ai venit si mi-ai luat tot,pamant, vite,tractoare,semanatori,barci,plase de pescuit, mi-ai bagat bunicii in puscarie care au ajuns pana la Stalingarad si pe urma au refuzat sa lupte pentru voi?
  Grijania mamii voastre de nenorociti.
  Cand ati ajuns in Bucuresti spargeati masininile si luati tahometrele,le puneati la mana ziceati ca sant ceasuri mai jegosilor.

 2. mai puțin pînă deloc cu propaganda sovietică la mine, nici ce e mai sus n-am citit
  mă preocupă mai mult ce „mănîncă” Cristoiu, maiestrul făuritor de presă românească
  specimenul acesta rupt în cur trebuie de urgență interzis tinerilor născuți după 1989
  aștept mai mult și mai aplicat de la voi, sînteți mai urmăriți decît alde Sputnik și RT

 3. Rafuiala cu bestiile criminale filo-ruse trebuie sa aiba un sfarsit. Nimic nu est vesnic. Sunt convins ca cea mica buna solutie pt „romanii” care sunt slugile ale lui Putin este aceea de a avea gura plina cu pamant. Pamant de flori imbunatatit cu balega. Daca aceste bestii se vor plimba in libertate dupa ce opozitia castiga suntem un popor de idioti….

 4. Mesaj pt BESTIILE CRIMINALE din PSD-ALDE:
  INCETATI SA IMI AMENINTATI COPII si SOTIA, SAU MOR CU VOI DE GAT, JAVRE IMPUTITE CE SUNTETI! DA, VORBESC LIMBA CROATA SI NU LIMBA SARBA, AM LUPTAT SI VOI LUPTA DIN NOU PT DEMOCRATIE SI PT A-MI CRESTE COPIII INTR-O ROMANIE LIBERA DE GUNOAIE FILO-RUSE CA VOI! VOI, PSD-ALDE SUNTETI ULTIMELE VOME DE BALEGA ROSIE, ULTIMELE DETASAMENTE DE CRIMINALI BOLSEVICI DIN UE. CINE NU CREDE CA VOI VETI PLECA PRIN CRIME DE LA PUTERE SE INSEALA! NIMIC NU ESTE VESNIC. IN INCHISORI VETI PUTREZI BESTII PSD-ALDE sau DE CE NU IN RAFTURILE DE LA IML UNDE VA VOR TRIMITE BESTIILE FSB/ SVR/ GRU adica STAPANII VOSTRI, PT CA NU VETI PUTEA SA NE VINDETI DIN NOU RUSIEI CRIMINALE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here