luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsTrump: "România, o țară extraordinară, cu o corupție extraordinară. Dar am încredere...

Trump: „România, o țară extraordinară, cu o corupție extraordinară. Dar am încredere în Iohannis, face treabă bună”

-

Cu ocazia întâlnirii cu Klaus Iohannis la Casa Albă, Donald Trump a făcut referiri la România în cadrul conferinței de presă, dar și prin intermediul unui comunicat, intitulat „Viitorul României și al relației cu Statele Unite este foarte, foarte strălucitor”.

O declarație spectaculoasă a președintelui american a fost cea referitoare la corupția din România. Declarația a fost provocată de întrebarea unui ziarist.

Donald Trump i-a făcu cadou lui Klaus Iohannis o șapcă inscripționată cu patru cuvinte: „Make Romania Great Again”. Darul lui Iohannis pentru Trump a fost un stilou.

Declarațiile lui Donald Trump

 • „Apreciez rezultatele luptei anticorupție din România, președintele Klaus Iohannis face o treabă foarte bună. Cred că este un om care poate rezolva problema corupției din România și, din câte am auzit, s-au făcut pași mari. Am auzit că ați făcut progrese uriașe.”
 • „În multe țări, corupția este o problemă dificilă. Știu că România, o țară extraordinară, se confruntă cu această corupție extraordinară, dar am încredere că președintele Iohannis va face ceea ce trebuie în această privință.”
 • „Apreciez că România a alocat 2% din PIB pentru apărare.”
 • „România este angajată să colaboreze cu Statele Unite să combată amenințările cibernetice puse de comercianții chinezi în rețelele 5G.”
 • „Știm că România sprijină demersurile Administrației americane pentru diversificarea surselor de energie ale Europei, diversificare care să o facă mai puțin dependentă de gazul rusesc.”
 • „Statele Unite vor conlucra cu România pentru a îmbunătăți climatul investițional și să ajute țara să-și folosească cât mai bine vastele resurse de gaz natural. Aceste eforturi vor amplifica oportunitățile investiționale pentru companiile americane, vor crește prosperitatea românilor și vor îmbunătăți securitatea energetică în regiune.”
 • „Președintele Trump intenționează să extindă legăturile dintre țările noastre, sprijinind eforturile României de a deveni eligibilă pentru programul Visa Waiver în concordanță cu cerințele legii din Statele Unite.”
 • „Viitorul României și al relației cu Statele Unite este foarte, foarte strălucitor.”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Cercelul negru și poșeta albastră din mașina gri. Noi indicii că monstrul din Caracal a omorât și alte fete

INTERVIU. „Dincă suferă de aceeași boală ca și criminalii din SUA. Are o structură nenorocită. Ar merita pedeapsa cu moartea”

Alexandra trăiește. Sorinei i-a fost luat un rinichi. O lume paralelă, clădită de ticăloși pentru proști

Cățărat pe cadavrul Alexandrei, „Unchiul” Cumpănașu își târăște și copiii la televizor. Plus: „Eu îi dau dracu’ pe procurorii ăștia!”

Încă un șmen al polițiștilor care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea au divorțat în 2018 ca să poată fi amândoi șefi!

S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Masacrul de la Săpoca – „un lung șir de erori umane și manageriale”. Și o întrebare: de ce ținea directoarea PSD-istă 45 de posturi blocate?

Familia tradițională PSD care a îndoliat Buzăul: soția e directoare la Spitalul Săpoca, soțul e director la Salvare, după ce a căpușat banii publici

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Vizita lui Johannis nu are nicio treaba cu discutarea ridicării Vizelor pentru România. Miza este cu totul alta, americanii ne vor petrolul și gazele fără niciun fel de condiționare ceea ce este INADMISIBIL PENTRU ORICE PREȘEDINTE ROMAN ACUM ȘI IN VIITOR. America vrea sa-și asigure PROSPERITATEA PE SEAMA UNOR TARI SLABE, SERVILE , CUM ESTE ROMÂNIA.
  ROMANII SA ÎNȚELEAGĂ CA ACESTE LUCRURI CERUTE DE DONALD TRUMO SUNT INACCEPTABILE!!!! CINE ACȚIONEAZĂ ALTFEL ESTE UN TRĂDĂTOR DE ȚARA ȘI NIMIC MAI MULT.!!!!
  Restul au fost discuții minore fără niciun impact favorabil României.!

  • Propagandă rusească. Americanii vor că Europa să nu mai depindă de gazul rusesc că să poată fi santajata . Asta vrem și noi, bineînțeles la un preț corect, negociat. Rusnacii vor să blocheze ori ce fel de exploatare de gaze pentru a putea șantaja în continuare Europa , inclusiv România.

 2. România NU are decat DOUA (2) SOLUTII/PERSPECTIVE, mari-si-late: SPRE VEST sau (INAPOI !) inspre… Est ! Credem ca 99% dintre români au ales, deja, Occidentul, daaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

 3. Dincolo de implicațiile vizitei și de disputele apărute aici, eu pun o întrebare simplă: între petrolul SCUMP extras de americani din rezervele noastre proprii și petrolul IEFTIN cumpărat de la ruși România pentru cine ar trebui să opteze?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -