Propaganda rusă cere suspendarea lui Iohannis pe două voci: Sputnik și Teodorovici. Motivul: Florin Cîțu, inamicul Moscovei

3
2540

Furia PSD împotriva desemnării lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru este accentuată de trompetele Moscovei. Site-ul de propagandă Sputnik.md (finanțat de Guvernul Rusiei) și fostul ministru Eugen Orlando Teodorovici („cârtiță” a Moscovei) au trecut la pasul următor: cer suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Ca ministru de Finanțe, Florin Cîțu a tăiat punțile dubioase care legau România de Banca Internațională de Investiții a Rusiei, punți stabilite de predecesorul său, Eugen Orlando Teodorovici. Decizia lui Cîțu a înfuriat Rusia, care l-a atacat pe acesta prin propaganda sa în limba română (Sputnik.md și diverși PSD-iști).

Sputnik: Iohannis suspendat, Șerban Nicolae președinte!

„Soluția e una singură: suspendarea lui Iohannis, iar președintele Senatului – sau al Camerei, dacă nu există președinte al Senatului (ce noroc pe Ciolacu!…) – să nominalizeze un premier care să ducă țara până la limanul alegerilor”.

Aberația îi aparține lui Dragoș Dumitriu, fost deputat PRM, în prezent editorialist al site-ului rusesc în limba română Sputnik.md.

Cum sinistrul Șerban Nicolae are șanse mari să devină președintele Senatului, fiind propus de PSD pentru această funcție, este evident că oficina de propagandă a Rusiei îl împinge pe acesta spre funcția de președinte interimar al României.

Scenariul propus de Moscova, prin trompeta sa în limba română, arată cum înțelege democrația Rusia putinistă: Iohannis e reales cu 64%, dar desemnarea prim-ministrului ar trebui s-o facă un individ (Șerban Nicolae) care n-a luat vreodată, pe cont propriu (și nu ascuns pe o listă de partid), nici măcar 100 de voturi.

Teodorovici: Declanșarea imediată a procedurii de suspendare

Senatorul Eugen Orlando Teodorovici (PSD), fost ministru de Finanţe, a declarat miercuri seara că, prin desemnarea lui Florin Cîţu ca premier, preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia, iar din acest moment ar putea începe procedura de suspendare a şefului statului.

„Din punctul meu de vedere, domnul preşedinte astăzi a încălcat, cu bună ştiinţă, Constituţia în spiritul său, numind o persoană care nu numai că nu se califică pentru o astfel de funcţie, dar, efectiv, cât a fost în viaţa privată, cât a fost în viaţa oficială de ministru la Finanţe, a acţionat strict împotriva interesului acestei ţări. Dovezile există, sper ca acea comisie de anchetă din Parlament care se constituie să arate foarte clar românilor cum au arătat ultimele două luni din 2019, cum s-a manipulat efectiv economia românească. Domnul Cîţu a crescut deficitul în mod nemeritat, lăsând la o parte veniturile, neîncasându-le cu bună ştiinţă şi crescând foarte mult, nejustificat, partea de cheltuieli, pentru ca România să aibă un deficit de 4,6%, cu toate că şi cele mai pesimiste previziuni din partea Comisiei Europene erau undeva la 3,6% deficit pe 2019”, a declarat Teodorovici pentru Agerpres.

Teodorovici a continuat: „Din punctul meu de vedere, în acest moment se poate începe procedura de suspendare a preşedintelui. Este punctul meu de vedere, personal, nu este punctul de vedere al PSD. Din punctul meu de vedere, o clasă politică normală şi responsabilă ar declanşa imediat o astfel de procedură de suspendare a preşedintelui României. Nu se poate merge înainte, nu poţi să speri ca această ţară să crească cu o astfel de abordare, cu termeni precum «depesedizarea acestei ţări». Chiar şi Cîţu, astă-seară, la Guvern, a folosit termenul «depesedizarea ţării». Nu poţi să vii cu astfel de instigaţii (!!!) la ură între oameni”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. După Vladimir Putin aduc liberalii ruși la conducere. Am interese mari la Kremlin.
    Am renunțat la arme nucleare pentru suma de 1000 miliarde de dolari în contul rușilor. Nu știu dacă ziua de mâine va fi mai bună. Sper în lacrimi de bucurie.

    NSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.