luni, martie 4, 2024
AcasăNewsItalia devine un focar tot mai periculos: 11 morți, cel puțin 322...

Italia devine un focar tot mai periculos: 11 morți, cel puțin 322 de infectați. Coronavirusul ucide bătrâni

-

Italia se afundă în teroarea virusului ucigaș. Numărul persoanelor decedate din cauza noului tip de coronavirus a ajuns la 11, iar cazurile de infectare sunt de 322.

Marți, alte patru persoane vârstnice au murit în nordul Italiei, ca urmare a infectării cu coronavirus: trei în regiunea Lombardia (o femeie de 83 de ani, un bărbat de 84 de ani și altul de 91 de ani) și una în Veneto (o femeie de 76 de ani, la Treviso).

Parlamentul European le-a recomandat angajaților săi să stea acasă, în carantină, dacă au călătorit recent în regiunile din nordul Italiei afectate de noul coronavirus, potrivit unui e-mail transmis luni seara, scrie Reuters. Funcționarii sunt sfătuiți să lucreze de acasă, pentru următoarele două săptămâni, dacă au călătorit Lombardia, Piemont, Emilia-Romagna, Veneția, China, Singapore și Coreea de Sud.

Comisia Europeană le-a recomandat angajaților să evite călătoriile în Italia, iar cei care deja au fost în regiunile afectate de coronavirus să lucreze de acasă pentru următoarele două săptămâni.

 • Guvernul italian a trimis armata în ”zona roşie” din nordul ţării, ce cuprinde 11 localităţi din regiunile Lombardia şi Veneto, afectate major de epidemia de coronavirus. Corpul Carabinierilor din Codogno, comuna unde locuieşte ”pacientul zero” – un bărbat în vârstă de 38 de ani de la care autorităţile presupun că a pornit epidemia în nordul Italiei, dar încă nu se ştie cum a contractat virusul -, a confirmat pentru agenţia EFE că în zona periferică celor 11 localităţi se află de luni seară 40 de militari care supraveghează ca nimeni să nu intre şi să nu iasă din acea zonă de carantină. Alături de armată au fost mobilizaţi şi 124 de carabinieri ca unitate de sprijin, plus alţi membri ai forţelor de ordine.
 • Două noi regiuni italiene sunt afectate de epidemia de coronavirus: Toscana și Sicilia.
 • Autoritățile italiene au deschis o anchetă privind specula cu măști sanitare, în condițiile în care prețurile au crescut de la un cent la 10 euro (de 1.000 de ori!). „Prețul pentru măștile vândute online a crescut de la un cent la 10 euro bucata, în timp ce un litru de dezinfectant, care costa acum o săptămână 7 euro, este vândut acum cu 39 de euro”, a declarat, pentru Reuters, procurorul-șef adjunct al parchetului din Milano, Tiziana Siciliano.
 • Poliția a avertizat populația că există indivizi care se legitimează drept inspectori sanitari pentru a pătrunde în case, cu scopul de a fura bani sau obiecte prețioase.
 • Croația a înregistrat primul caz de infecție cu coronavirus, fiind vorba despre un pacient tânăr care este internat într-un spital din capitala Zagreb, cu simptome ușoare, a anunțat premierul Andrej Plenkovic, citat de Reuters.
 • Și Austria a raportat primele două cazuri de îmbolnăviri, fiind vorba despre doi italieni care trăiesc în provincia Tirol și, cel mai probabil, s-au infectat după o excursie în Lombardia.
 • Autoritățile austriece au plasat în carantină un hotel din orașul turistic Innsbruck, în inima Alpilor, unde a lucrat o recepționeră italiană contaminată cu coronavirus.
 • Un medic italian, aflat în vacanță în stațiunea spaniolă Tenerife (Insulele Baleare), a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus. Urmarea: 1.000 de turiști din hotelul în care era cazat doctorul sunt izolați. Turistul, cel mai probabil din Lombardia, a început să se simtă rău și a mers la clinica Quirón din Tenerife, unde a fost izolat imediat.
 • Primul caz din Spania continentală: o femeie care locuiește în Barcelona și care a călătorit recent în nordul Italiei. Este al patrulea infectat din țară, după ce trei turiști din Germania, Italia și Marea Britanie au fost confirmați pozitiv în Insulele Canare și cele Baleare.
 • Japonia, Coreea de Sud și Hong Kong au dispus și ele măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Cursurile au fost suspendate, iar angajații companiilor urmează să lucreze de acasă.
 • A fost înregistrat al patrulea deces pe nava de croazieră Diamond Princess, din apele Japoniei (zona Yokohama).
 • Iranul a ajuns la 16 morți, fiind a doua țară din lume ca număr de victime, după China (2.660), dar înaintea Italiei (11) și a Coreei de Sud (10).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -