Profesor de istorie decapitat lângă Paris, pentru că le-a arătat elevilor caricaturi cu Mahomed. Asasinul a fost ucis de polițiști

0
3117

Procuratura franceză antiterorism a anunțat vineri că un bărbat a fost decapitat în Conflans Saint-Honorine, lângă Paris. Presupusul său asasin a fost grav rănit de către polițiști într-un oraș din apropiere și a decedat la scurt timp, transmite agenția France Presse.

Potrivit unei surse din poliție, victima este un profesor de istorie de la Conflans Sainte-Honorine, în regiunea Parisului.

Profesorul le arătase recent elevilor săi, la școală, caricaturile cu Mahomed publicate de revista satirică „Charlie Hebdo”. Redacția publicației, aflată în Paris, a fost ținta unui atentat terorist pe 7 ianuarie 2015. Bilanțul: 12 oameni au fost împușcați mortal și 11 au fost răniți.

Macron: „Atac terorist islamist caracteristic”

Profesorul de istorie din regiunea pariziană a fost ucis pe un drum public, nu departe de colegiul său din Bois d’Aulne, în Conflans, scrie France Presse.

Ancheta asupra acestei atrocități a fost deschisă pentru „asasinare în legătură cu o acțiune teroristă” și „asociație criminală teroristă”, a precizat Parchetul Național Antiterorist (PNAT).

Poliția brigăzii criminale din Conflans Saint-Honorine, aflată la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de Paris, a fost chemată pentru o persoană suspectă care rătăcea în jurul unei școli.

La fața locului, polițiștii au descoperit victima, iar la 200 de metri distanță, în orașul Eragny, au încercat să oprească un bărbat care purta un cuțit. Acest i-a amenințat, iar polițiștii au tras spre el, rănindu-l grav. Atacatorul a decedat ulterior.

A fost instalat un perimetru de securitate și a fost apelat serviciul de deminare, din cauza suspiciunii unei veste explozive.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, care se afla în Maroc, a decis să se întoarcă imediat la Paris.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a deplasat vineri seară la Conflans-Sainte-Honorine, după ce a trecut pe la unitatea de criză înființată la Ministerul de Interne. Macron a spus că decapitarea profesorului este un „atac terorist islamist caracteristic”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here