miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNews"Procurorii lui Tudorel" încearcă să-l sperie pe procurorul general, ca să nu...

„Procurorii lui Tudorel” încearcă să-l sperie pe procurorul general, ca să nu accepte recuzarea cerută de Kovesi

-

Comunicatul de ieri al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), referitor la acuzațiile care i se aduc Laurei Codruța Kovesi, se încheie cu un paragraf ciudat, care n-o vizează pe fosta șefă a DNA, ci pe actualul procuror general, Augustin Lazăr.

„Procurorii lui Tudorel” anunță că extind cercetarea penală în legătură cu un comunicat al Parchetului General din ianuarie 2017, care ar fi comunicat, în mod nereal, faptul că procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică ar fi dispus începerea urmăririi penale după afirmațiile lui Sebastian Ghiță.

Ultimul paragraf din Comunicatul SIIJ

„Menționăm că în aceeași cauză, printr-o ordonanță din data de 14 februarie 2019, procurorii SIIJ au dispus extinderea urmăririi penale și începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 Cod penal, și fals în declarații, prev. de art. 326 Cod penal, constând în aceea că, la data de 9 ianuarie 2017, PÎCCJ, prin Biroul de informare și relații publice, ar fi comunicat, în mod nereal, faptul că procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică ar fi dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă într-o cauză penală”.

- Advertisement -

Este vizat, evident, procurorul general al României, Augustin Lazăr. Acesta a făcut prompt o precizare: „În calitate de procuror general, am exercitat atribuțiile de comunicare publică conform dispozițiilor legale în vigoare. Orice insinuări privind încălcări ale legii de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sunt neavenite și urmăresc destabilizarea Ministerului Public”.

Care este textul incriminat de „procurorii lui Tudorel”? Pe 9 ianuarie 2017, Parchetul General, condus de Augustin Lazăr, a dat publicității un comunicat, în care era anunțată începerea urmăririi penale pe care această instituție ar fi început-o ca urmare a dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță, după fuga acestuia în Serbia.

Comunicatul Parchetului General din 9 ianuarie 2017

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate.

- Advertisement -

În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție.

Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept”.

Șantaj la procurorul general

Adina Florea

Să rezumăm. Adina Florea, favorita lui Tudorel Toader, acuză Parchetul General că în ianuarie 2017 a anunțat în mod mincinos, printr-un comunicat, deschiderea unui dosar pentru a lămuri acuzațiile aduse de fugarul Sebastian Ghiță. Aici ar fi falsul în declarații.

Apoi, cine era vizat de „dezvăluirile” lui Ghiță. Printre alții, însăși șefa DNA de atunci, Laura Codruța Kovesi. Deci, ea ar fi fost făptuitoarea, conform acuzațiilor lui Ghiță. Deci, prin neanchetarea ei, Augustin Lazăr s-ar încadra la favorizarea făptuitorului.

Lucrurile sunt atât de forțate în comunicatul emis de procurorul de caz, Adina Florea, încât jocul politico-juridic devine străveziu. Procuroarea favorită a lui Tudorel Toader, abia instalată ca adjunct al șefului nou-createi Secțiii speciale pentru hăituirea magistraților (SIIJ), se agață de un banal comunicat al Parchetului General din urmă cu doi ani.

Când face Adina Florea aceste acuzații – fals în declarații și favorizarea făptuitorului -, cu țintă directă Augustin Lazăr? Într-un moment în care Augustin Lazăr este chemat să se pronunțe asupra cererii „suspectei” Laura Codruța Kovesi de recuzare a șefului „Secției speciale”, Gheorghe Stan. Același Gheorghe Stan care ieri, prompt, a respins cererea de recuzare a Adinei Florea, formulată de Kovesi.

Procurorul general are atributul de a decide în privința recuzării lui Gheorghe Stan întrucât este șeful direct al acestuia, „Secția specială” fiind înființată (prin decizie politică PSD-ALDE, peste capul procurorului general) în cadrul Parchetului General.

Calul troian din Parchetul General

Așadar, acțiunea deschisă de Adina Florea, prin acel paragraf misterios din comunicatul anti-Kovesi, pare și un act de șantaj la adresa procurorului general: dacă accepți recuzarea lui Gheorghe Stan, ceea ce ar duce la rediscutarea recuzării Adinei Florea, îți facem dosar penal pentru comunicatul din 2017!

Acest joc periculos este făcut de Gheorghe Stan și Adina Florea, tartorii „Secției speciale”, din clădirea Parchetului General. Cei doi activează sub același acoperiș cu Augustin Lazăr, sub autoritatea administrativă a acestuia. Îi despart doar trei etaje: ei au biroul la etajul 5, Lazăr la etajul 2.

Așa cum au prevăzut cei care au contestat din start înființarea politică a „Secției speciale”, inclusiv reprezentanții unor instituții europene, aceasta este calul troian din Parchetul General. PSd și ALDE i-au băgat mortu-n casă lui Augustin Lazăr, paralizându-i practic activitatea. Șantajul din comunicatul de ieri face parte din acest plan.

CITIȚI ȘI:

Ce umilință pentru Tudorel! A primit scrisoare de la Bruxelles, în care sunt lăudate calitățile Codruței Kovesi, inclusiv „rezistența la stres”!

N-o pot opri! Kovesi a ajuns la aeroport şi îşi ia zborul spre postul de procuror-şef al Europei

COMUNICAT: Acuzații penibile ale „Secției lui Tudorel”. I se caută nod în papură Codruței Kovesi

Ce ţară-i aia în care procurorii anchetează procurori la comanda unui inculpat fugar?

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Cat de incolacit e sarpele bolsevismului! E infiltrat peste tot prin oameni pe post de cozi de topor fara creier, slugi idioate si robotice ale tartorilor pro-rusi de la varf. Ei ajuta pe marii agenti rusi sa SUBMINEZE pe toate caile sistemul judiciar, poate cel mai GAUNOS sistem asupra caruia agentii pro-rusi si-au concentrat atentia ! Ei prin sistemul de justie stiu ca pot submina o tara!!!!!…Acolo se fac si se desfac itzele manevrarii tarii PRIN OAMENI cheie, ce pot ingropa tara!!!! Atentie, oameni din justitie! Nu va lasati intimidati de pro-rusi!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -