Adina Florea, noua întruchipare a procurorului comunist. Cum s-a ajuns aici?

6
31142
Adina Florea, Sectia Speciala
Adina Florea, procuroarea lui Dragnea şi Tăriceanu, propunere de expertiză psihiatrică

De ce Adina Florea, cea care a pus-o sub acuzare pe Laura Codruța Kovesi, este noua întruchipare a procurorului comunist? Cum s-a ajuns ca în România, la 30 de ani de la Revoluție, dinozaurii justiției comuniste să prindă din nou viață? 

Ne aflăm în acest punct pentru că sistemul politic a preluat din nou controlul asupra celui juridic. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a făcut tot posibilul să-i ofere lui Liviu Dragnea un control asupra procurorilor.

Moștenitorii PCR (Partidul Comunist Român), începând cu FSN din 1990 și continuând până la PSD, au fost obsedați să fie deasupra legii. Prin controlul Justiției își garantau posibilitatea de a se îmbogăți prin mijloace ilegale și de a nu răspunde niciodată pentru faptele lor.

Această regulă nu s-a mai aplicat din 2007, momentul în care România a devenit membră a Uniunii Europene. Și de atunci, se duce o luptă pe viață și pe moarte între moștenitorii comuniștilor și sistemul democratic. Primii vor să păstreze controlul politic asupra magistraților.

În 2016, PSD obține, pentru prima dată de la aderarea României la UE, puterea absolută în Parlament. Liviu Dragnea folosește victoria partidului său în alegeri pentru a realiza „planul secret” al corupților – controlul sistemului de justiție.

Între 2007 și 2012, PSD a fost în opoziție sau a jucat un rol secundar în guvern. În 2012 câștigă alegerile alături de PNL prin falimentara alianță USL. Victor Ponta e cel care începe procesul restaurației neocomuniste în justiție. În 2016, Liviu Dragnea, un condamnat penal, câștigă alegerile.

Reamintesc faptul că în programul de guvernare al PSD nu se află decât o singură referire la justiție. Chiar și aceea este una generală, inofensivă.

Tudorel Toader este întruchiparea acestei restaurații neocomuniste. Un jurist mediocru, plin de sine, fost judecător CCR, a preluat frâiele Ministerului de Justiție după eșecul lui Florin Iordache în ce privește  emiterea Ordonanța 13.

Tudorel Toader a venit la conducerea ministerului pe fondul crizei provocate de OUG 13 și de dezastrul lăsat în urmă de Florin Iordache, juristul de casă a lui Liviu Dragnea.

Adina Florea, noua întruchipare a procurorului comunist. Cum s-a ajuns aici?

Toader nu a mai avut o abordare radicală. Dar a distrus, pas cu pas, CSM, DNA și Parchetul General. Încununarea misiunii sale a fost crearea „Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție”. Această agenție este, de fapt, un instrument politic de control al procurorilor și  al judecătorilor.

Procurorii din această secție pot cerceta orice magistrat dacă se stabilește „o legătură de cauzalitate dintre o posibilă faptă penală și magistrații care se ocupă de un dosar”, a declarat pentru Ziariștii.com o sursă anonimă.

Adina Florea, 52 de ani, este membră în conducerea noii secții de investigare a magistraților. Ea a fost și propunerea lui Tudorel Toader pentru a ocupa poziția de șefă DNA, propunere respinsă de Klaus Iohannis în două rânduri.

Doamna Florea a fost procuror în Constanța și are legăturii cu PSD, tatăl său fiind un vechi consilier județean al acestui partid.

Ea a fost aleasă de PSD pentru a deveni noua figură emblematică a sistemului de justiție. Pentru a obține acest privilegiu trebuia să „livreze” ceva important partidului.

Adina Florea a fost implicată într-un caz „de sustragere de documente secrete”. O anchetă DIICOT urmează să stabilească cum a ajuns protocolul de colaborare semnat între SRI și Parchetul General la Dragoș Vâlcov, reprezentantul lui Dragnea în guvern.

Mai multe surse au indicat-o pe Adina Florea ca fiind implicată, deși ea a negat acest lucru. Dar susținerea lui Liviu Dragnea nu a venit fără „un jurământ de credință”.

Nu întâmplător, primul dosar important al doamnei Florea este o anchetă împotriva doamnei Kovesi, dușmanul corupților din România

Ancheta a pornit de la o plângere făcută de un urmărit penal care se ascunde în Serbia. E vorba de mogulul Sebastian Ghiță, o invenție a SRI.

Doamna Florea a pus-o sub acuzare pe Laura Codruța Kovesi pentru a-i bloca numirea în funcția de procuror european. Această acțiune a fost o gafă care a declanșat o adevărată furtună diplomatică.

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare într-un dosar inventat de corupți pentru a-i compromite candidatura de procuror european – Foto: Captură YouTube

Pentru a tempera revolta opiniei publice din România, dar și din Europa, doamna Florea dă un comunicat din partea noii secții de investigare a magistraților.

Acest comunicat e scris ca să justifice acțiunile procurorului, dar face mai mult rău decât bine, fiind perceput ca o amenințare la adresa jurnaliștilor și reprezentanților societății civile.

„Cu privire la afirmaţiile lansate în spaţiul public, în cursul zilelor de 13 şi 14 februarie 2019, de mai multe publicaţii online, posturi de televiziune şi factori politici, prin care se fac speculaţii şi sunt realizate asocieri politice cu privire la activitatea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, în contextul citării unei persoane în calitate de suspect, într-un dosar aflat pe rolul Secţiei, conducerea acestei structuri atrage atenţia asupra pericolului creat de astfel de atacuri grave şi total nefondate la adresa independenţei procurorilor care-şi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei cu profesionalism şi obiectivitate”, se arată în comunicatul secției, citat de Agerpres.

Secția de Investigare a Magistraților, o instituție nerecunoscută de nimeni

Trebuie amintit că „Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție” nu are niciun fel de recunoaștere internațională.

Comisia de la Veneția, în raportul făcut în legătură cu modificările PSD asupra legilor justiției, arăta că această instituție: „cel mai probabil va submina independența procurorilor și judecătorilor români și încrederea publicului în justiție”.

În martie 2018, raportul GRECO (Grupul de State Împotriva Corupției) cere renunțarea la înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție. GRECO este un organism al Coniliului Europei.

Această „agenție” în conducerea căreia se află și procurorul Adina Florea nu are niciun fel de credibilitate. După punerea sub acuzare a celei mai importante figuri în ce privește lupta cu corupția din România, viitorul ei este incert.

Opoziția promite desființarea secției de investigare a magistraților

„Având în vedere toate aceste poziţii exprimate de experţii europeni, Partidul Naţional Liberal îşi ia angajamentul de a desfiinţa secţia specială de anchetare a magistraţilor. Va implementa toate recomandările formulate în privinţa sistemului de Justiţie, astfel încât România să obţină ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare prin îndeplinirea angajamentelor asumate odată cu aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat, joi, Ludovic Orban, președintele PNL.

De asemenea, liderii USR și PLUS au cerut oficial desființarea acestei secții. Au promis că după alegerile generale instituția își va înceta activitatea.

Sebastian Lăzăroiu, scriitor și fost consilier prezidențial, a postat un text pe Facebook. Acesta soma partidele de opoziție să-și asume desființarea secției de investigare a magistraților:

„Cele mai mari șanse să formeze guvernul, după următoarele alegeri parlamentare (dacă se vor mai ține, mai vedem asta pe parcurs), le are o coaliție anti-PSD, formată probabil din maximum 3 partide, USR-PLUS-PNL.

Cred că ele trebuie să-și asume de pe acum desființarea Secției de anchetare a magistraților, controlată de PSD și de alți politicieni cu probleme penale care gravitează in jurul PSD. Reamintesc că desființarea secției apare atât in recomandările Comisiei de la Veneția cât și în ultimul MCV. Ea trebuie făcută prin OUG, în prima zi de guvernare, ca o excizie necesară, altfel cancerul se va răspândi în tot sistemul.

Nu vreau să mă repet, dar prefer să nu merg la vot dacă niciun partid nu-si va asuma această măsură și stiu bine ce vreau să spun cu asta. Dacă nu-ți asumi așa ceva, înseamnă că ți se pare convenabil să menții secția și să ți-o subordonezi în locul PSD, ceea ce nu te face cu nimic diferit de PSD”, a scris el.

Mesajul a avut efect. Reprezentanții partidelor de opoziție au anunțat că secția va dispărea în cazul în care vor câștiga alegerile.

Adina Florea, „o măciucă în mâinile puterii politice”

În comunicatul dat publicității de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție se află ascunsă marea teamă a procurorilor care au făcut pactul cu „diavolul” PSD:

„Acreditarea ideii că procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie acţionează ca ‘pluton de execuţie’ şi că această Secţie ‘se dovedeşte o măciucă în mâinile puterii politice’, reprezintă o ofensivă fără precedent. Este o presiune extrem de periculoasă asupra magistraţilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs”.

Doamna procuror Florea ar trebui să știe că „ofensiva fără precedent” a fost generată de acțiunile sale. Și, adevărat, e o prelungire a voinței politice a unui președinte de partid infractor și a unui ministru de Justiție care-i servește interesele. Nu va mai scăpa niciodată de eticheta că a condus „un pluton de execuție” împotriva celor care se împotrivesc corupției. Cum nu va scăpa nici de cea că este „o măciucă” în mâinile lliderului PSD.

Adina Florea este un dinozaur comunist dezgropat de Liviu Dragnea. A fost adus la viață de Tudorel Toader pentru a perpetua un sistem politic corupt, unul care funcționează exclusiv în interesul celor aflați la putere.

CITIȚI ȘI:

Ziua în care Europa a aflat că situația din România e mult mai gravă. Mafia PSD-ALDE a preluat Justiția

Elena Udrea: „PSD restabilește statul de drept. Domnul Dragnea încearcă să aducă justiția în matca ei normală”. Către Kovesi: „Bun venit în clubul penalilor!”

Rareş Bogdan, „executat” din nou de Guşă TV. Dedicaţii pro-Ghiţă, ghionturi anti-Kovesi şi „Drumul gării din Beclean”. Hoandră? Tace bine

Opoziția a mărit alocațiile copiilor. PSD a luptat să le blocheze, iar acum se laudă că el le-a mărit!

6 COMENTARII

  1. Abia astept sa il vad pe javra asta de bubos in fata judecatorilor, declarand, pr modelul Bobu: ‘Onorata instanta, am fost un dobitoc!’. Si alaturi de el, intrand in aceeasi categorie a dobitocilor, pe toate slugile obediente taranusului flausat teleormanean.

    • Postelnicu a fost cel care s-a declarat dobitoc. Dobitocii s-au intors in forta in sistemul juridic romanesc. In realitate avem dovada ca ei nu au fost morti niciodata, au stat doar in asteptare, precum ursii in hibernare iarna.

  2. Ei, o sa ajungem sa avem frisoane când vedem cu mutra asta….! Doamna Tarcea cred ca deja le are ! E Marele Bau-Mau, Marele Inchizitor Ial magistraților care-și fac onest meseria și nu trag cu ochii la ” indicățiile ” de partid ! !!!

  3. Un titlu (din miile posibile -cînd realitatea nu mai suportă OFENSELE agasante ale IMPOSTURII -și nu,numai !) :S.O.S -EUROPA /S.O.S CIVILIZAȚIE /S.O.S RAȚIUNE/SOS CREDINȚEI /S.O.S UMANITATE ! -căci coaliția PARAZIȚILOR și profitorilor cu sprijinul ”democrației ”slăbite și folosite în interese meschine de gașcă au mai produs DEZASTRE și dezechilibre cu tragedii greu de suportat și plătite cu dureri și lacrimi amare ,căci ISTORIA rabdă multe ,dar nu uită și nu are MILĂ -în restabilirea ECHILIBRULUI și respectului ptr. legile CELESTE -imuabile !IAR cine este atît de infatuat încît se JOACĂ cu ele ?.VINE și RĂSPUNSUL adecvatt-chiar dacă cred ei că D-ZEU doarme!OARE? Interesantă și fascinantă e ”răbdarea ” lui D-ZEU -greu de înțeles și ”iertat ” chiar și pentru ”ILUMINAȚII ” lumii ,dar pentru oamenii obișnuiți ?-(eu intuiesc sursa SLĂBICIUNII ,sale -dar nu v-o expun acum /de ce?..ghici!-un indiciu?-IUBIREA creatorului ! -atît ,mai departe /meditează ,de poți ! -de poți ,altfel ,mai bine -ascultă-i pe cei ce POT !-de poți ,nu doar te pretinzi .. că așa ?..) ,față de infatuarea ,tupeul omului -ce-și arogă și pretinde ,VREA și se VREA -cel puțin semizeu /dar deșii nu înțelege mai nimic și merită tot pe atît ? /totuși, EL -vrea și vreaaa și tot mai vreaaa – FUNCȚII /DEMNITĂȚI /STIPENDII/PUTERE ABSOLUTĂ/VILE/PISCINE/AVERI/PĂMÎNTURI /BANI fără număr în conturi /femei de duzină și fără de morală +ONORURI și SUPUNERE fără condiții /..sau ce credeați că au simțul măsurii ? toate PLĂTITE ,da -de VOI ! -naivilor și gură cască /da,da !și astea la timp și fără gălăgie ,altfel cheamă JANDARMERIA și ăștia nu știu multe /ei BATE tot ,la ordin ,păi?..precum un copil RĂSFĂȚAT pînă la paroxismul ,disperarea realității-ce VA zice într-o ZI =TOOO MUCH =insuportabilă-i INFATUAREA prostului parvenit =stop joc !.. Cam așa , se prezintă și IGNORANȚA+ sora ei IMPOSTURA +derivatele TUPEUL/URA/MINCIUNA/MANIPULAREA prin toate mijloacele a minților slabe (și mai sunt multe asemenea ”virtuți”-facile și mai ușor de urmat ptr. OPORTUNIȘTII fardați ) cruntă și viscerală față de cult și cultura umanistă ,emanațiile lor ”ilustre” și logice fiind DICTATURA interesului LOR (după ce am deschis ca naivii cutia Pandorei ,acum ?poftim belea !), cînd este lăsată de capul ei,..își creează propiul UNIVERS în care se simte creator și mesianic, providențial și izvorîtor de DREPT .Restul lumii =nu contează ,să sufere în liniște și să nu le tulbure (pro)CREAȚIILE !..că-s ilogice,absurde sau imbecile ,ofensează bunul simț,realitatea sau legile?ETE ,NA!..le modifică EI -imediat cum le convin /că-s ALEȘII boborului și deja au descoperit că ”POT ” -orice ! OARE ?..îi scutură cineva la timp din aberațiile halucinogene ?sau o va face REALITATEA ,dură ?Wooww !..tulai DOAMNE ,..nii la ei ,măăă.. !Aviz alegătorilor psd/și nu,numai !..căci ce-și face ”prostul ”cu mîna lui ,nici dracu nu mai descurcă .Mare ți-e răbdarea DOAMNE !..apropo ,te distrezi pe muzică funebră ?..O fi vreuna ,..dracu mai știe ? că l-ați băgat și pe ăsta în dihotomie și a făcut cerere de demisie ,delegînd cu recomandare specială pe DRACNEA &company ,mult mai calificați pentru ”după noi ,POTOPUL ”,..așa că se retrage rușinat și umilit la pensie !..Păi?..cît ar fii ,..dar dă-o ”DRACU ” ,dă-l ,..dar nici chiar așa ,..are pînă și el o onoare și un anumit COD !Dar ca ĂȘTIAAA?..nici el nu credea că se poate !Se poate ?Da?..oare?..Dăștepți ați fost ,proști vă cred ÎNCĂ …Confortable numb ,stupid people !..încă nu ai ”ÎNȚELES ”?..atunci ,îmi pare rău ,că am dreptate încă o dată /și dacă nu vrei să te TREZEȘTI tu însuți ,la timp (o va face REALITATEA -dură ,că vrei sau nu !..)..eu și nimeni nu te pot ajuta !Ești LIBER (necesar, vital dar nu suficient spre a fi BINE -căci nu-i gratuit ,cum te mint ESCROCII /dacă le permiți !)..așa că ..nu mai fi PROST ,cum ai mai fost !..sau fii !..ești LIBER /dar îți vor confisca și asta ,curînd /chiar dacă te superi pe mine -cel ce vreau să te TREZESC -cînd încă nu-i ”plus tard ”..cum zic francezii !..mie îmi e mai greu ca ție /dar trebuie să ne facem DATORIA ,cu demnitate de a rămîne OM /..oricum nu rămînem cu NIMIC material ci doar SPIRITUL neîntinat ne rămîne !..restul?..deșertăciuni ,himere din bîlciul ,circul VIEȚII !..signed ..KAFKA …Ați ai dreacu ,de ”simpatici ”….hai, PA !..ne revedem în IAD ,sau RAI /..dar dacă insistați (..dații înainte cu TUPEU -MAXIM /păi?ori sunteți imbecili cu adevărat ,ori numai simulați ?ĂĂ?..)..și mai CURÎND -duioșilor !..după FAPTE ,..mon cher ,doar după fapte ! /căci de VORBE ?..stă să crape universul ,e sătul !ok?.. amărîților ,credeați că prețul distracției scălîmbe îl vor plătii alții?..Pe ”BUNE ”?..Hai că-s CURIOS ..să vezi ..pînă la FINAL /după ce obosesc lăutarii să vă cînte ILUZII /vise deșarte /utopii și începe SCANDALUL !..sau ,nu?..hai , că chiar sunt curios cît de ”ilustră ”poate fi infatuarea purcelei ce se cocoață în copac și se urinează ”mesianic ” peste sat( *ȚARĂ ”) autoproclamîndu-se REGINĂ !..Uraaa !..scandează groșteii cu extaz ,sincer sau interesat !..pînă la ignat ,mai e?..șissstt,că se înfurie GROȘTEII ,ce se vor și ei PORCI de soi !Păi?,,Aoleoo !..Mînăăă ,mă ….(hai,PA !)..apropo,..vedeți că pînă și ”răbdarea ”..lui D-ZEU ,..este supusă și-n ascultarea SA !..CAPISCI?Da ? mai ai șanse ,smerește-te !nu?..bietul de tine=urmează extincția /ca parazit infatuat =parafat ,..end game !..al dracului D-ZEU âsta ,nu?..OARE ?..Și totuși , IUBIREA sub toate formele sale ,îngăduite de CREATOR -e unica șansă !..ceea ce îmi doresc și mie -SÎC -..!..P.S.-dacă nu ai înțeles ,mai recitește o dată .Dacă nici acum ,nu fi mînios -nu poți !Ok!..Retrage-te sub IUBIRE ,și mai ai o șansă de a nu face RĂU (l)..ce tot rău îți va aduce -nefericitule ,de te încăpățînezi și te pretinzi .Ok?:.To be,or not to be?..Dracu să mai știe?..că l-au făcut ghem și pe ăsta și-i deja în depresie /zice că se teme de un DOSAR greu ,e în pregătire /știu EI ptr. ce-cică e cam moale ptr. funcția de DRAC șef peste iad ,au alții mult mai diabolici ,made in PSD&company și-l destituie +tinicheaua de coadă ,se coace ceva -simte el ,așa zicea tremurînd săracul ,că parcă mi s-a făcut și milă -ptiu drace !Nu că s-ar pretinde el ÎNGER ,dar nici chiar AȘA ,dă-o dreacului (DOAMNE -iartă-mă !_)…își făcu trei CRUCI și tuliooo vere ,cît se mai poate !..Băi ,acum pe bune !Ați înebunit cu TOȚII?..

    😜🔜🧐😅🤔😪🤗🤐😀😃😄😁😆😅😂🤣

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here