Ziua în care Europa a aflat că situația din România e mult mai gravă. Mafia PSD-ALDE a preluat Justiția

9
40146

De mai bine de un deceniu, de când „reforma Macovei” a credibilizat Justiția, raportarea Uniunii Europene (UE) și a Statelor Unite ale Americii (SUA) la România s-a făcut prin prisma parchetelor și a instanțelor de judecată. Departamentul de Stat de la Washington, instituțiile de la Bruxelles și ambasadele de la București au luat ca repere Direcția Naținală Anticorupție (DNA) și Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Oricărei zvârcoliri a politicienilor corupți i-a fost opus un rechizitoriu al DNA sau o sentință a Înaltei Curți.

În materie de justiție, reperul a fost Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Politicienilor cu apetit infracțional li s-a recomandat să nu-și bage nasul în justiție, pentru că de asta se ocupă CSM.

În crizele politice grave, precum cea din vara anului 2012, reperul a fost Curtea Constituțională (CCR). De la Bruxelles sau Washington, ca și din ambasadele occidentale de la București, puciștilor USL-iști li se spunea să respecte deciziile Curții Constituționale, care sunt sacre.

La integritatea demnitărilor veghea Agenția Națională de Integritate (ANI).

Mafioții valahi au înțeles că nu pot păcăli Europa dacă sunt percepuți ca inamici ai acestor instituții fundamentale, adevărați stâlpi ai statului de drept. Și au început să le captureze, una după alta, pătrunzând în interiorul lor și preluând controlul. Au profitat de puterea lor politică, dobândită într-un moment de adormire a națiunii, și au confiscat majoritatea instituțiilor-cheie. Cum? Numind în componența acestora (majoritar) sau la conducerea lor oameni fără caracter, oportuniști și impostori, servitori de joasă speță, lachei nevertebrați, oameni de nimic. Unde i-au găsit? La acest capitol, trebuie să recunoaștem, PSD și satelitul său ALDE au dovedit capacități nelimitate.

Oricum aveau Avocatul Poporului, CNA, Curtea de Conturi, TVR, CNCD (Discriminarea). Au luat la țintă instituțiile nesupuse încă.

Au anihilat ANI de parcă nici n-ar mai exista.

Au cucerit Curtea Constituțională, obținând majoritatea prin numiri scandaloase. Dintr-o apărătoare a Constituției, CCR a devenit un pumnal în mâna unor criminali.

S-au insinuat în CSM, capturând Secția de judecători și Inspecția Judiciară. Recent, și-au impus omul și în funcția de președinte al CSM, semn că au preluat controlul și asupra plenului. Un rol important îl au cei doi „reprezentanți ai societății civile” care, printr-o lege aberantă, au fost desemnați de Parlament, adică de majoritatea PSD-ALDE.

Au decapitat DNA, transformând temutul parchet anticorupție într-o instituție debusolată, umilită, îngenuncheată.

Au provocat haos la Înalta Curte, folosind arme insidioase precum protocoalele inter-instituționale și modul de formare a completelor de judecată.

Pentru paralizarea ultimelor două obiective – DNA și ICCJ – au folosit din plin, pe post de baros, instituția cucerită anterior: Curtea Constituțională. Deciziile revoltătoare ale acesteia au aruncat în aer statul român.

Dar n-a fost suficient. Cu toate aceste cuceriri, și-au asigurat impunitate în fața legii. S-au protejat în fața justiției. Au trecut însă la nivelul următor: preluarea în forță a justiției. Nu mai voiau doar să se pună la adăpost de dosarele penale făcute de justiție, ci și-au propus să facă ei dosare penale prin intermediul justiției!

De aceea au înființat Secția pentru investigarea infracțiunilor magistrațiilor. Sau Secția specială, cum i se mai spune. Nu întâmplător magistrații români și instituțiile europene s-au opus înființării acestei secții. Au anticipat că va fi bâta cu care Guvernul PSD-ALDE va zdrobi orice pericol, va lovi în orice orice formă de opoziție. Iar secția respectivă a confirmat: prima sa mare decizie, cu evidentă încărcătură politică, revanșardă, este șicanarea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Pentru procurorii și judecătorii români a fost confirmarea pericolului care îi pândește. Cum vor îndrăzni să ancheteze sau să condamne un gușter aflat la putere, se vor trezi tăvăliți imediat de Inspecția Judiciară, pedepsiți de CSM, hăituiți de Comisia specială.

Pentru oficialii europeni a fost un șoc: situația din România e mult mai gravă decât își puteau imagina. Nici măcar nu mai pot face apel la Curtea Constituțională, CSM, parchete. Aceste redute au picat. Ele sunt acum arme în mâinile Mafiei. Justiția e mitraliera cu care mafioții își execută sumar oponenții. Prima țintă: Laura Codruța Kovesi.

După acest episod, totul se va reseta în relația Europa – România. Metodele vor fi mult mai dure. Europenii au aflat, brutal, că partenerii lor de la București sunt mafioți periculoși. De aici li se va trage sfârșitul. Mafioților, nu europenilor.

CITIȚI ȘI:

10 motive pentru care Codruța Kovesi va ajunge procuror european. De ce nu o poate opri Dragnea?

FĂRĂ ABUZURI împotriva Codruței Kovesi! Klaus Iohannis atrage atenția Secției anti-magistrați, în care nu are încredere

Ambasada SUA: „Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita pe Laura Codruța Kovesi”

Elena Udrea: „PSD restabilește statul de drept. Domnul Dragnea încearcă să aducă justiția în matca ei normală”. Către Kovesi: „Bun venit în clubul penalilor!”

A glăsuit și coada de topor: Adina Florea – fiică de consilier PSD, favorita lui Tudorel

VIDEO. Tatăl PSD-ist al Adinei Florea a anunțat de anul trecut că fiica sa îi va face probleme Codruței Kovesi!

RĂZBUNAREA LUI TUDOREL: Codruța Kovesi, citată ca suspect de Secția specială a Adinei Florea! Ministrul Justiției recurge la armamentul greu pentru a bloca numirea fostei șefe a DNA la conducerea Parchetului European

Val uriaș de solidarizare cu Kovesi. „E o execuție politică. Secția specială e sluga infractorilor din PSD-ALDE”

„Dacă nu scăpăm de ei, o să scape ei de noi! Și nu o să fie blânzi – ne urăsc mai mult decât îi urâm noi pe ei”

Monica Macovei: „Kovesi este ținta unui atac ticălos pus la cale de PSD&ALDE. Ne întoarcem la vremea în care dosarele se decideau la sediul PSD”

Rareş Bogdan, „executat” din nou de Guşă TV. Dedicaţii pro-Ghiţă, ghionturi anti-Kovesi şi „Drumul gării din Beclean”. Hoandră? Tace bine

9 COMENTARII

  1. Felicitari,Grigore Cartianu, pentru acest articol – sinteza. Este istoria pe scurt a cresterii si prabusirii Justitiei din Romania. Ca sa fie completa, as mai adauga la fiecare capitol si numele celor care au contribuit in bine, sau au fost niste ticalosi.
    Ma gandesc uneori ca, daca tot nu reusim sa ne eliberam din captivitatea acestor nemernici, daca ne vor distruge, sa incercam macar sa lasam posteritatii adevarul despre ei. As inchide intr-o cutie blindata articole de felul acesta, dar si lista nemernicilor din toate domeniile, ca posteritatea sa afle adevarul si nu minciunile pe care ei le propaga, cu ajutorul altor ticalosi.

  2. Rebeliunea bolșevică ! Domnule Președinte Johannis, dacă nici acum democrația si statul de drept nu este in pericol , atunci când ? Ce ar mai trebui sa facă gașca de bandiți a lui Dracnea ?

  3. Cum spune cineva pe net:
    ” Un inalt magistrat român o sa primeasca interdicție de a părăsi țara pe baza denunțului unui individ fugit ilegal din tară !!”

    Asta e Romania PSD-ALDE-UDMR !

  4. Când aceasta secție era in mâna lui Kovesi la Dna și șantaja ,ea și clica ei ,mii de judecători și procurori Onești cărora le făcuse dosare acest geniu ,nu urla nimeni de durere.Acum se cutremura mapamondul,cum sa îndrăznești sa te atingi de “slujirea”,cea care ținea dosarele magistraților la sertar,arătându-le când aceștia nu prestau cum era ordinul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.