Opoziția a mărit alocațiile copiilor. PSD a luptat să le blocheze, iar acum se laudă că el le-a mărit!

1
6642
Autorul amendamentului privind creșterea alocațiilor: Robert Sighiartău, secretar general al PNL

De la 1 martie, alocațiile copiilor vor crește: de la 200 la 300 de lei pentru cei sub 2 ani, de la 84 la 150 de lei pentru cei de 2-18 ani. PSD se laudă acum cu această creștere, deși s-a opus din răsputeri s-o blocheze. Inițiativa a fost a PNL și a fost votată de întreaga Opoziție și de numai 3 PSD-iști.

PSD susține, pe Facebook, că mărirea alocațiilor e meritul său și că liberalii au avut o acțiune pur demagogică, indicând o sursă eronată de finanțare pentru această măsură.

Minciuna de pe pagina de Facebook a PSD

„PSD va crește alocațiile pentru copii și va îndrepta lucrurile făcute prost de Opoziție. Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule, astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci, amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii”.

Mesajul mincinos al PSD

Realitatea: PNL, USR și PMP au votat amendamentul lui Robert Sighiartău, secretar general al PNL

Deputatul Robert Sighiartău, secretar general al PNL, a propus joi un amendament la Legea Bugetului, prin care alocația copiilor crește de la 84 de lei la 150 de lei. Parlamentul a fost adoptat cu un scor foarte strâns: 123 – 119. PSD și ALDE s-au opus cu înverșunare, de la parlamentarii lor venind și majoritatea celor 119 voturi împotrivă.
Opoziția s-a mobilizat exemplar și, în plus, a convins trei PSD-iști să-și sfideze conducerea partidului și să voteze amendamentul.
Claudiu Năsui, deputat USR

MĂRTURIE DE CULISE. Ieri, invitatul meu la „Cronica de noapte”, pe Nașul TV, era deputatul Claudiu Năsui (USR). Din motive tehnice, urma să înregistrăm emisiunea de la ora 17.00, pentru a fi difuzată de la 22.30. La 16.40, Claudiu Năsui m-a sunat, jenat, să mă întrebe dacă am putea înregistra emisiunea mai târziu, cu decalare de cel puțin o oră, pentru că a intervenit ceva neprevăzut: un vot important care se va da pentru alocațiile copiilor. Mi-a spus că raportul de forțe între Putere și Opoziție e foarte echilibrat și că un vot poate fi decisiv. Am luat decizia pe loc: „Nu-i nimic, facem emisiunea altădată. Rămâneți să votați, e mai important! Succes!”. Amânarea cu o oră a emisiunii nu era posibilă, pentru că nu mai aveam spațiu de înregistrare. Am hotărât să redifuzez de la 22.30 înregistrarea emisiunii cu Oreste, de marți, pentru ca deputatul USR să poată vota creșterea alocațiilor. A fost sacrificiul pe care am înțeles să-l fac pentru o cauză de importanță națională. Și mă bucur că, pe această secvență, PSD a fost învins!

PSD-iștii și-au scos cartelele din aparatele de vot

Opoziția a făcut un joc inteligent pentru a reuși creșterea alocațiilor copiilor, în condițiile în care PSD și ALDE se opuneau cu înverșunare. Tactica victorioasă: elementul surpriză.
Majoritatea PSD-ALDE părea că are situația sub control. În Comisia de buget-finanțe, amendamentul PNL fusese respins categoric.
În plen, însă, surpriză: amendamentul a trecut patru voturi diferență! Pe lângă voturile PNL, USR și PMP, au mai venit 18 voturi de la UDMR, 3 de la PSD, 3 de la ALDE și unul de la Minorități. Acestea nu au venit întâmplător, ci în urma unor negocieri „om cu om”.
Ca să arate fidelitate partidului și lui Liviu Dragnea, o parte dintre PSD-iști și-au scos cartelele din aparatele de vot chiar înaintea votării acestui amendament. La fel au procedat și unii parlamentari de la ALDE și de la Minorități.

Miruitul Vosganian a vrut să anuleze votul!

Varujan Vosganian, miruitul ALDE

Când a fost anunțat rezultatul votului, iar PSD și ALDE au văzut că „au înfrânt”, a început iureșul. Parlamentarii Puterii parcă au înnebunit. Senatorul Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, a cerut reluarea votului, iar ședința a fost suspendată timp de 10 minute. Procedural, votul a fost înregistrat electronic, fapt care bloca orice revenire asupra amendamentului. Reluarea votului ar fi fost ilegală.

Dragnea i-a chemat la ordine pe câțiva vectori influenți din PSD și ALDE. Ședință de criză, pentru a găsi o soluție de a anula votul din plen. N-au găsit. Agitați, nervoși, au fost nevoiți să accepte că alocațiile copiilor trebuie mărite. Dar au hotărât să declanșeze o „campanie de comunicare” prin care populația să afle că nu Opoziția, ci PSD și ALDE au mărit alocațiile. Așa a început uriașul fake-news revărsat prin televiziuni și pe internet începând de joi seara. Puterea a furat pur și simplu inițiativa victorioasă a Opoziției.

Ca să nu se atingă de pensiile speciale, Dragnea a mărit deficitul

Semnalul diversiunii l-a dat Liviu Dragnea, de la tribuna Parlamentului. A vorbit despre „un amendament demagogic al Opoziției, care nu poate fi pus în aplicare”. Tot PSD, săracu’, va găsi o soluție!

Replica a venit de la Cristina Prună, deputat USR: „Domnule Dragnea, e mai mare ruşinea că v-aţi folosit de pretextul corelării legislative a acestui amendament. De fapt, aţi modificat pe fond amendamentul pe care chiar colegi ai dvs l-au votat mai devreme. Asta este adevărata demagogie, de care dvs. aţi dat dovadă astăzi!”
Inițiatorul creșterii alocațiilor, Robert Sighiartău (deputat PNL), a lovit năprasnic: „Domnule Dragnea, viitorul copiilor nu se negociază! Tăiați din pensiile speciale și dați copiilor alocații! Amendamentul înseamnă demagogie pentru dvs.? Pentru clientela PSD-istă aveți bani, pentru pensiile speciale aveți bani, pentru cele 27 de ministere și cei peste 150 de secretari de stat aveți bani, pentru amante și nepotism distrugeți țara. Dați-vă demisia!”
Dragnea a anunțat că banii pentru alocații nu vor fi luați de la alt capitol bugetar, ci din împrumuturi. Deficitul bugetar prognozat va crește de la 2,55% la 2,76%. Nici vorbă ca PSD să se atingă de pensiile speciale! Nici vorbă să fie redus numărul secretarilor de stat!

CITIȚI ȘI:

Ziua în care Europa a aflat că situația din România e mult mai gravă. Mafia PSD-ALDE a preluat Justiția

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.