COMUNICAT: Acuzații penibile ale „Secției lui Tudorel”. I se caută nod în papură Codruței Kovesi

6
3768
Adina Florea, procurorul de caz din dosarul Kovesi

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) a dat publicității un comunicat în care precizează care ar fi infracțiunile comise de Laura Codruța Kovesi. Subțirimea acuzațiilor face ridicolă toată operațiunea anti-Kovesi. „Procurorii lui Tudorel” susțin că fosta șefă a DNA ar fi mințit la audieri, ascunzând o presupusă relație privată cu Sebastian Ghiță.

Concret: procurorii Secției speciale susțin că, într-o audiere ca martor din 10 aprilie 2017, Kovesi ar fi declarat „în mod nereal că relația pe care a avut-o cu persoana vătămată a fost o relație pur instituțională, negând existenta unei relații private”.

Este mai degrabă o chestiune de interpretare. Codruța Kovesi nu a livrat informații neadevărate, ci a estimat că întâlnirile cu Ghiță nu au fost private. Fosta șefă a DNA a respins acuzațiile din dosarul instrumentat de favorita ministrului Toader, Adina Florea. Kovesi a repetat astăzi că nu a avut nicio relație privată cu Sebastian Ghiță, denunțător din acest dosar.
În comunicat, procurorii reiterează cele trei capete de acuzare pentru care a fost începută urmărirea penală pe numele Laurei Codruța Kovesi: luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Mita ar constitui-o suma de 268.689,36 lei pe care Kovesi ar fi pretins-o și primit-o de la denunțătorul Sebastian Ghiță, pentru extrădarea unei persoane condamnate (Nicolae Popa – FNI) din Indonezia.

Comunicatul „Secției lui Tudorel”

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:
Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) au dispus la data de 13 februarie 2019 extinderea urmăririi penale, începerea urmăririi penale in rem și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un fost procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 7 alin. 1 lit. b din Legea nr. 78/2000, abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal în cond. art. 35 alin. 1 Cod penal (5 acte materiale) și mărturie mincinoasă, prev. de art. 273 Cod penal.
Din probele administrate până în prezent în această cauză s-a reținut următoarea situație de fapt:
În cursul anului 2011, fostul procuror general al PÎCCJ ar fi pretins și primit suma de 268.689,36 lei de la persoana vătămată în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, acte constând în extrădarea unei persoane condamnate, care fusese localizată în Indonezia — Jakarta.

Totodată, în perioada 2010-aprilie 2011, aflându-se în exercitarea funcției de procuror general al PÎCCJ, magistratul ar fi implicat instituția pe care o conducea în procedura extrădării respectivei persoane condamnate, cu încălcarea dispozițiilor art. 10 din Legea 302/2004, care reglementează competența autorităților centrale române în materie penală, a disp. art. 70 și următoarele din Legea 304/2004, care reglementează organizarea și atribuțiile Ministerului Public, și ar fi dispus suportarea cheltuielilor de transport pentru persoanele care aveau obligația să asigure aducerea în țară a persoanei condamnate și care făceau parte din Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGPR, precum a unei persoane care făcea parte din cadrele active ale SRI.

Printre demersurile efectuate în vederea urgentării finalizării procedurii de extrădare ar fi fost organizarea unei vizite a unei delegații de procurori indonezieni în România, la sfârșitul anului 2010, deplasarea efectuată în Indonezia, la Jakarta, cu prilejul organizării unei conferințe, plata biletelor de avion ale persoanelor care au făcut parte din delegația desemnată să procedeze la aducerea în țară a condamnatului din bugetul PÎCCJ. De asemenea, fostul procuror general al PÎCCJ ar fi determinat, prin autoritatea de care dispunea, ca Ministerul de Interne să pună la dispoziția IGPR suma de bani necesară plății transportului Jakarta — București.
Procurorii din cadrul SIIJ au mai reținut că la data de 10.04.2017, pe parcursul procedurilor judiciare efectuate într-un dosar penal instrumentat de PÎCCJ – Secția de urmărire penală și criminalistică, magistratul menționat anterior a fost audiat, în calitate de martor, prilej cu care acesta ar fi declarat în mod nereal că relația pe care a avut-o cu persoana vătămată a fost o relație pur instituțională, negând existenta unei relații private, deși această relație ar fi constituit o împrejurare esențială pentru cauza penală.
Menționăm că în aceeași cauză, printr-o ordonanță din data de 14 februarie 2019, procurorii SIIJ au dispus extinderea urmăririi penale și începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 Cod penal, și fals în declarații, prev. de art. 326 Cod penal, constând în aceea că, la data de 9 ianuarie 2017, PÎCCJ, prin Biroul de informare și relații publice, ar fi comunicat, în mod nereal, faptul că procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică ar fi dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă într-o cauză penală.

CITIȚI ȘI:

Ce umilință pentru Tudorel! A primit scrisoare de la Bruxelles, în care sunt menționate calitățile Codruței Kovesi, inclusiv „rezistența la stres”!

N-o pot opri! Kovesi a ajuns la aeroport şi îşi ia zborul spre postul de procuror-şef al Europei

6 COMENTARII

 1. Luare de mită?! Mita se dă de catre mituitor pentru a-și rezolva o problemă.
  In cazul nostru, Ghiță a mituit pe Koveși , ca să ..ce? Ce problemă să-i rezolve Kovesi?

  Așa cum spun cei doi „geostrategi planetari” – Ghiță si Gușă – Kovesi avea un interes sa-l aduca pe fugarul ala din Indonezia. Bun. Atunci procesul firesc, dacă tot vorbim de mituire, ar fi fost ca Kovesi sa-l fi mituit pe Ghiță ca să i-l aducă pe fugar ! Nu invers ! ☺

  Dar ce sa ne mai mirăm… Doar la vot se pot drege lucrurile. Veniti masiv, masiv la vot si doar asa se poate reconfigura totul. De la Constitutie până la scoaterea in afara legii a găștilor antinaționale.

  • Astazi, am realizat un lucru cumplit: nu sunt numai diabolici, sunt extrem de puternici. Insceneaza, mint, se folosesc de minciuna fara nicio retinere. Folosesc slabiciunea de caracter a unor oameni, astazi au organizat o ofensiva totala impotriva lui Kovesi.
   Tupeul acuzelor neavand alt argument decat cele oferite de Ghita, inversunarea cu care o ataca. Toate posturile de televiziune, si cele care pana acum erau critice cu puterea, s-au intors impotriva LCK, fie macar sugerand suspiciuni. Oameni pe care-i credeam de partea cea buna, am vazut cum au inceput sa cedeze.
   O asemenea forta distructiva nu va permite alegeri corecte, nu m-as mai baza pe alegeri, oricat de multi am veni la vot.

 2. FB Articolul Dvs.!Din pacate sunt putini cei care isi dau seama ca psdraknea acapareaza statul de drept ! Judecand dupa probele inculpatului fugar, putem deduce ca ,participarea lui dracnea la investirea lui Trump, e o dovada ca cei doi sunt prieteni de sprit si smenarii???Este evidenta dictatura care acapareaza Ro . Trist si revoltator ….Atentie, urmeaza presa …..

 3. Cat e de legal sa o ai pe aia care-ti vaneaza postul sa te puna sub acuzare?!!?!!! Iar acuzatiile la dosar facute de cine, de unul care fuge de justitie, sta bine merci la Belgrad si care primeste vizita gusatului si a lui andronic la Belgrad ca sa poata pune ei trei la cale unul din multele atacuri la Kovesi!! Iar probele luate de SRI sunt ilegale, falsurile lui guitza sunt de luat in seama!!! Dar ala care a deschis dosarul pe asa ceva va plati pentru atacul la imagine adus lui Kovesi?!?!
  Se vede de pe luna mizeria, iar daca taceti o sa vi se urce-n cap, si de acolo nu mai pleaca!!!
  Si uitati de alegeri libere, astea nu vor mai fi sub dictatuta PSD-ALDE-UDMR!!

 4. Mai întâi, au fost implicați foști agenți israelieni Mossad de la Black Cube ( pe bani buni, se vorbește de milioane de euro) pentru a o compromite pe d-na Kovesi și a o elimina ulterior din viata publică. Iată ce scrie prestigiosul și credibilul ziar belgian Le Soir :
  „Black Cube a fost recrutat de Daniel Dragomir, fost agent SRI, care a refuzat să reveleze numele clienților chiar și după arestare. Din câte știm, Daniel Dragomir le-a spus israelienilor că acționează în numele șefului SRI. Le-a promis că îi va lăsa să folosească mijloace tehnice sofisticate pentru a supraveghea si înregistra pe procurorul șef al DNA.”

  Acolo unde spionajul a dat chix, Bubico Toader preia și continuă astăzi asaltul împotriva d-nei Kovesi pe calea schilodirii și aservirii justiției românești, deturnând-o de la activitatea si menirea ei de a servi in interesul public general si forțând-o să se prostitueze iăn interesul unui grup de indivizi certați cu legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here