Prins cu hoția, PSD îi vrea în pușcărie pe Florin Cîțu și Rareș Bogdan, pe motiv că „pun în pericol securitatea națională”!

3
3245
Florin Citu, ministrul Finantelor
Florin Cîțu

Liberalii Florin Cîțu și Rareș Bogdan i-au exasperat pe PSD-iști, mai ales pe „manelistul finanțelor”, Eugen Orlando Teodorovici, care între timp a devenit și președinte executiv al PSD. Cîțu le arată PSD-iștilor legea care-i trimite în pușcărie pentru prezentare de date false Parlamentului sau Președintelui României.

PSD a anunțat că va depune plângere penală împotriva liberalilor care acuză Guvernul că a falsificat datele financiare și că PSD-ALDE au furat 10% din PIB în ultimii doi ani și jumătate. Partidul Vioricăi Dăncilă susține că aceste afirmații sunt false și pun în pericol securitatea națională.

Reacția PSD vine în contextul în care liberalii Florin Cîțu (senator) și Rareș Bogdan (europarlamentar) au scris pe Facebook că guvernarea PSD-ALDE a furat banii românilor.

Comunicatul PSD

 • „PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară. Declarațiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL, care acuză Guvernul că ar fi «falsificat» datele financiare și că ar fi «furat 10% din PIB», sunt de o gravitate deosebită și intră sub incidența prevederilor Codului Penal privind comunicarea și răspândirea în mod conștient de știri false care pun în pericol securitatea națională.”
 • „Afirmația că acest document ar fi fost «falsificat» de un membru al Guvernului este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanții PNL. Prin urmare, PSD anunță că va face o plângere penală împotriva reprezentanților PNL care au formulat și au răspândit în mod iresponsabil astfel de informații, cunoscând caracterul fals al acestora și efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naționale.”
 • „Aceste acuzații pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naționale și a climatului social.”

Cîțu le arată PSD-iștilor drumul spre pușcărie

Senatorul Florin Cîțu a replicat marți pe Facebook, dar și printr-o declarație de presă lasediul PNL.

Pe Facebook:

 • „În sfârșit, voi putea merge, în mijlocul campaniei electorale, împreună cu procurorul de caz, la Ministerul Finanțelor Publice și la Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Voi cere să fie prezentă și o echipă a Comisiei Europene, care deja a arătat ca execuția bugetară pentru 2018 a fost măsluită. O să cer ajutorul și lui Rareș Bogdan, pentru a prezenta aceste informații în Parlamentul European și pentru a constitui o comisie de anchetă acolo.”

Declarație de presă:

 • „Dacă ne uităm la primele 6 luni de zile, vedem că această rectificare bugetară, de fapt, încearcă să ascundă o gaură în bugetul României, o gaură de 9 miliarde de lei. Dacă ne uităm la cum o fac, cum încearcă să ascundă această gaură, pare mai mult că încearcă să ascundă o fraudă din bugetul României.”
 • „De aceea, este foarte important și le cer public președintelui Curții de Conturi, președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză și secretarilor de stat din Ministerul Finanțelor Publice să nu mai gireze și să nu mai falsifice informațiile pe care le prezintă public.”
 • „Conform Legii răspunderii ministeriale, art. 8, prezentarea de informații false în fața Parlamentului și a președintelui României se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 6 ani, dacă țin minte corect, și cu amendă.”
 • „În acest moment, rectificarea bugetară nu ține cont de execuția bugetară pe primele 6 luni de zile, așa cum cere Art. 23 din Legea responsabilității fiscal-bugetare. Dacă ar fi ținut cont de acest lucru, am fi avut o rectificare bugetară negativă. Astăzi, avem o execuție bugetară cu o gaură de 9 miliarde de lei. Dacă se ținea cont de acest lucru, atunci rectificarea bugetară trebuia să înceapă de aici.”
 • „Articolul 24 din Legea responsabilității fiscal-bugetare spune foarte clar că nu pot să se mărească cheltuielile, altele decât cele pentru plata contribuției României la Comisia Europeană sau pentru fonduri europene. Atât, nu pentru alte cheltuieli! Veți vedea în rectificarea bugetară că se numesc alte cheltuieli.”
 • „Deci, deja două articole care nu sunt respectate. Dar pentru a-și acoperi urmele, Ministerul Finanțelor Publice și Eugen Teodorovici își dau derogare de la Art. 12, 26 și 29, tot din Legea responsabilității fiscal-bugetare.”
 • „După doi ani și jumătate în care au distrus economia acestei țări, este momentul să respecte legislația în vigoare.”
 • „Așa cum arată, acea gaură de 9 miliarde de lei pare o fraudă, pentru că până acum nu avem nicio analiză de la Curtea de Conturi. Curtea de Conturi tace, iar banii au dispărut, deși ei ne spun că economia funcționează. Nu poți să ai o economie care duduie, dar să ai o gaură la buget de 9 miliarde de lei. Undeva au fost cheltuiți acești bani, au dispărut undeva și trebuie să-i găsim. Iar dacă n-o fac ei acum, vă promitem că o facem noi când vom fi la guvernare. Vă vor arăta cum au furat banii, iar cei responsabili vor plăti pentru asta!”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Interlopul „Codiță”, prietenul polițiștilor din Caracal, se laudă că a organizat mitinguri anti-Kovesi și anti-americane

Cumpănașu l-a pus pe tatăl Alexandrei să facă o scrisoare-blestem în apărarea sa. Criticii „Vărului” sunt considerați „necreștini”

Dezvăluire-șoc sau mizerie à la Gâdea? „Mătușa Alexandrei era destul de des în preajma lui Dincă. Servicii sexuale contracost”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

„Ciorapii roșii” ai Antenei 3 intră în Guvern! Ieri propagandist la Gâdea, azi consilier onorific la Dăncilă

Nepotism nerușinat: din manevrant de vagoane, fratele baronului PSD a ajuns director la Compania de Apă-Canal a Consiliului Județean

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

Salutări de la Sorina! La New York e frumos și bine…

3 COMENTARII

 1. Paiii…, ce era sa invete si PRAPADENIA asta deee… „baiatul-de-la-discoteca” (Basescu dixit), de la inaintasii sai pe linie de partid (in sens cronologic invers: P.S.D. – P.D.S.R. – F.D.S.N. – F.S.N. -… P.C.R. !) ?!
  Bineinteles: cand „e groasa” cu acuzatille INDREPTATITE care ti se aduc, o dai, imediat, „cu-manie-proletara”, pe… „SecOritatea” – cum zicea Ceausescu – Nationala !
  La fel a facut si Iliescu, apoi Nastase si Ponta, la fel face si Danciloaica si gasca ei de DERBEDEI, numita impropriu „Guvern al României”…

 2. Ar fi interesant sa-i dea in judecata cei de la PSD A-ȘI MAI INTERESANT este ca fiecare parte sa vina cu argumente prima parte pârâta ca nu a furat, cealaltă cu probe solide ca a furat.
  Dacă PNL in speța Florin Câțu care i da in judecata vor pierde sau câștiga va avea de pierdut sau câștiga partea adversa.
  Romanii vor sti atunci cui sa dea voturile la PNL sau la PNL. Dacă PNL MINTE ATUNCI CÂȘTIGĂTOR ESTE PSD PE TOATE PLANURILE INCLUSIV RLECTORAL. Idi va recâștigă procentele pierdute la europarlamentare dar sincer ma îndoiesc de lucrul acesta. O fi o cacialma a celor de la PNL? Așa cred!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here