Cine-i mai impotent, Tăriceanu sau guvernarea? Toate drumurile „potenţilor” puterii duc în patul de la Rahova

3
658

Liderul ALDE încearcă să-şi salveze imaginea şi partidul printr-o manevră perfidă şi mincinoasă: ieşirea de la guvernare după trei ani de guvernat împreună cu PSD. ALDE este un PSD mai mic, care s-a speriat că va dispărea definitiv din politică după ce românii i-au acordat doar 4% din voturi la alegerile din 26 mai.

Într-un interviu pentru Mediafax, Tăriceanu îşi pregăteşte terenul părăsirii puterii şi trecerii în opoziţie, prin atacuri la adresa celor cu care a împărţit patul guvernării, din 2016 şi până azi. Disperat să nu moară politic, liderul ALDE cere practic PSD s-o arunce la coş pe Dăncilă şi să-l pună pe el candidat comun la prezidenţiale:

„Nu am cerut posturi guvernamentale, avem. Nu am cerut alte poziţii sau avantaje care să poată să îndreptăţească folosirea acestui termen. Am avut însă o discuţie cu doamna premier în care, bazat pe experienţa mea de premier, i-am recomandat să încerce să gândească o restartare a guvernării, în sensul de a-i da posibilitatea să treacă din această defensivă în care se află Guvernul, şi practic şi coaliţia, de o bună bucată de vreme, într-o situaţie de ofensivă”, afirmă Tăriceanu.

Cine îl cunoaşte şi ştie cum a păcălit viaţa politică aproape 30 de ani înţelege ce vrea Tăriceanu când pomeneşte de „o restartare a guvernării”. E vorba de renunţarea PSD la candidatura lui Dăncilă şi desemnarea lui Tăriceanu candidat al PSD-ALDE pentru Palatul Cotroceni. Cine are nevoie de asta? PSD, în niciun caz.

Chiar dacă liderul ALDE stă mai bine în sondaje decât Dăncilă, ar fi o dovadă de slăbiciune fatală pentru partidul aflat la putere azi să nu aibă un candidat propriu, ci unul de import. Tăriceanu însă, dacă nu convinge PSD sau nu atrage în capcană Pro România lui Victor Ponta, moare politic! ALDE e un partid care pleacă de la 4% în jos, cu toate cumetriile lor media şi banii jefuiţi de la buget, via oamenii lor din administraţie. De aceea, Tăriceanu ajunge să atace disperat PSD, considerând guvernarea impotentă:

„Îi rog pe colegii din PSD să se gândească foarte serios la acest subiect, care ne dă posibilitatea să mergem mai departe, nu să ne mulţumim să terminăm târâş-grăpiş o guvernare. Ambiţia mea nu este asta. Pentru mine şi pentru colegii mei nu funcţiile în Guvern sunt importante. Nici pe mine preşedinte al Senatului, că am auzit că sunt critici care consideră că ALDE nu doreşte să iasă de la guvernare că eu am să îmi pierd funcţia de preşedinte al Senatului. Complet greşit. Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă. Am auzit şi alte expresii de genul “câinele nu pleacă de la măcelărie”, vedeţi proverbe savante din popor, eu vreau să îi anunţ pe foarte mulţi că colegii mei sunt vegetarieni”, a mai spus Tăriceanu, potrivit aceleiaşi surse.

Se pune întrebarea firească: e guvernarea impotentă sau mai degrabă Tăriceanu personal? Pentru că dacă el acuză guvernarea din care face parte, se acuză şi pe sine, logic. Aşadar, impotenţa guvernării e şi a sa, ori în primul rând a sa, deoarece nu guvernarea l-a acuzat pe el de impotenţă, ci invers. Or, cine se scuză se acuză, ştim din jargon, deci Călin Popescu Tăriceanu se ştampilează singur cu un termen extras din viaţa sa personală privată, pe care vrea acum s-o folosească drept avantaj „potent” în relaţia cu partenerul de viaţă politică.

Motivul pentru prostit lumea tot mai greu de prostit, invocat de ALDE pentru ieşirea de la guvernare, este rectificarea bugetară. Tăierile de bani au fost provocate de Tăriceanu însuşi, care a aruncat România în haos bugetar prin decizii luate în cerc restrâns cu Dragnea, Vâlcov, Chiţoiu&co. Acum însă, pentru că lumea va fi afectată de măsurile de rectificare bugetară, Tăriceanu face pe niznaiul şi vrea să fugă din patul puterii, pe care l-a împărţit bine-mersi cu PSD în vremea lui Dragnea.

Mişcarea e de presupus că nu-l mai poate salva pe liderul ALDE, care visa să ajungă candidat comun la prezidenţiale în speranţa că va ajunge preşedinte şi va obţine astfel imunitatea necesară pentru a evita o condamnare iminentă în dosarul şpăgii de 800.000 de dolari.

Se pare însă că, pentru „potenţii” din Casa Poporului, toate drumurile duc la… Rahova. Liviu Dragnea a ajuns deja în patul de acolo, după ce-a împărţit patul puterii cu liderul ALDE. Călin Popescu Tăriceanu se simte încă potent politic dincoace de gratii. Dar timpul trece repede pentru cei care vor să-şi probeze potenţa politică în raport cu legea şi adevărul.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Comunicat DIICOT: oasele din cenușa monstrului din Caracal sunt ale Alexandrei, nu și ale Luizei

Contribuția primarului PSD din Caracal la tragedia Alexandrei: a cumpărat 48 de camere de supraveghere, dar nu le-a montat

Interlopii din Caracal, protejați de Poliție, aduc voturi pentru PSD. Verigile-cheie: Paul Stănescu și Dan Ciocan

S-a terminat: Alexandra a fost arsă de monstrul din Caracal! ADN-ul din fragmentele de oase era al ei. Cine plăteşte pentru crimă?

Alexandra putea fi salvată în 40 de minute. Era atât de simplu! Dar polițiștii de la 112 nu i-au pus întrebarea salvatoare

 

3 COMENTARII

  1. Personal, ca ziarist din decembrie 1989, l-am cunoscut pe C.P.T., aici, la Constanta si pe litoral, inca de la inceputul lui 1990, cand pleca din P.N.L.-ul lui Radu Câmpeanu (apropo: acesta din urma fiind un… DOVEDIT om-al-Securitatii-Ceausiste, infiltrat in Diaspora Vest-Europeana !) pentru a fonda (impreuna cu Patriciu, Chiliman, Rusu si alti cativa) „P.N.L. – Aripa Tanara” ! (De asemenea: l-am cunoscut si in calitate de fondator si co-patron al Radio „Contact” – România.)
    DIN PRIMA CLIPA mi-am dat seama ca acest individ este extrem de ALUNECOS, IPOCRIT, ALUNECOS si MANIPULATOR, ca este BOLNAV dupa BANI si PUTERE si ca va PARVENI in politica prin nenumarate tumbe si rotiri conjuncturale…
    Ceea ce… s-a si intamplat: 30 de ani in care… a tot cazut in picioare, ca o pisica-maidaneza, perfect dotata si antrenata pentru asta !!!
    Tare-s curios: o sa-i mai mearga si de aceasta data, oarereeee ?!…

  2. Este de o perfidie ordinara acest Călin Popescu Tariceanu. De ce și-o fi pus atâtea nume ? Ca sa nu-l recunoască romanii!!! Este un profitor la greu acest individ și l-am văzut intr-o postare la un post TV cum mesteca guma de mestecat. Este un politician care va conduce ALDE pe ultimul drum al disoluției. Nu va mai exista scest ALDE anul viitor când romanii ii vor da un șut in fund!!! S-au lămurit ( cam târziu) cine este a est Tariceanu, un individ care in politica nu are mama nu are tata!!!! Dar este ultima zvâcnire a acestui șarpe veninos.!
    Omul a știut sa meargă pe sarma in politica timp de 30 de ani. Dar acum cum spuneam s-a cam terminat cu acest ALDE.!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here