Primul român aflat în stare gravă după infectarea cu coronavirus: un bărbat de 56 de ani, revenit recent din Israel. Bilanț total: 37 de cazuri

2
10335

Cel de-al 7-lea caz de infectare cu coronavirus anunțat miercuri, 11 martie, este tot un bucureștean – al 4-lea al zilei, al 16-lea în total. Este primul caz de infectare gravă, ajuns la Terapie Intensivă.

„Caz pozitiv numărul 36: bărbat din București, 56 ani, a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020”, a anunțat Grupul Interministerial de Comunicare Strategică.

„Ieri noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat”, iar în prezent este internat la Terapie Intensivă la Spitalul „Victor Babeș”, au precizat oficialii.

Acesta este cel mai grav caz de infectare cu coronavirus de până acum în România.

Ulterior, încă un bucureștean a fost depistat pozitiv: un bărbat de 47 de ani care a călătorit la Stuttgart (Germania) în perioada 26 februarie – 3 martie 2020.

Este cazul cu numărul 37, dintre care 17 în București.

Dintre cei 8 cazuri noi de azi, 5 sunt din București, două din Iași și unul din Covasna. Pe genuri: 6 bărbați și două femei.

Ziua de miercuri a egalat deja recordul din ziua precedentă, cu 8 cazuri noi de coronavirus.

Bilanțul zilei de miercuri: 8 cazuri

  • o femeie de 43 de ani din București (doctorița de la Spitalul Gerota, infectată de „milițianul” Nelu Lupu – 60 de ani)
  • un bărbat de 42 de ani din Iași (revenit recent de la Veneția)
  • un bărbat de 38 de ani din Iași (în contact cu un caz confirmat în Varșovia)
  • un bărbat de 55 de ani din București (a 8-a persoană infectată de „milițianul” Nelu Lupu)
  • un bărbat de 31 de ani din București
  • o femeie de 53 de ani din Covasna (revenită recent din Italia)
  • un bărbat de 56 de ani din București (revenit recent din Israel)
  • un bărbat de 47 de ani din București (revenit recent din Germania).

Distribuția pe județe a celor 37 de infectați din România: București (17), Timiș (5), Hunedoara (3), Iași (2), Caraș-Severin (1), Arad (1), Mureș (1), Covasna (1), Maramureș (1), Gorj (1), Olt (1), Buzău (1), Galați (1), Suceava (1).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Si-asta, la fel ca nesimtitul de pensionar militar, nu spune nimic, nu da un telefon, sta pana-l umfla corona de-l baga drept la reanimare! Sunt 4 persoane pe linia Israel, toate au mintit si abia cand a fost groasa ajung la spital, ba mai infecteaza si cine stie cati, de pe 28-29 februarie de cand s-au intors din excursii. Cineva ar trebui sa vada in ce excursii au fost astia, de la ce agentie de turism, ce alti oameni au mai fost, ca sa n-ajunga direct pe targa la terapie intensiva. Ce dobitoci si iresponsabili!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.