Orban anunţă soarta pensiilor. Plus: ce spune despre „neînţelegerile” cu Klaus Iohannis

3
1641

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară că pensiile vor fi plătite în scurt timp, iar cauza care a generat o decalare faţă de termen o reprezintă zilele libere de Sărbători.

„Din cauza faptului că au fost zile libere există, nici măcar nu putem să îi spunem întârziere, o decalare a termenului de plată a pensiilor. Pensiile vor fi plătite cu o decalare de trei-patru zile, care s-a datorat faptului că au existat zile libere şi că, practic, astăzi e prima zi lucrătoare. Atâtea fake news-uri am văzut pe tema pensiilor, atâtea fake news provocate în fiecare zi fără să aibă nicio sursă, pur şi simplu numai de a menţine o dezbatere pe Legea pensiilor. Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, ca să fie limpezi toate lucrurile pe tema asta”, a afirmat premierul Ludovic Orban, într-o intervenţie televizată.

Orban a mai spus că PNL îşi menţine poziţia faţă de pensiile speciale şi chiar s-a discutat despre posibilitatea convocării unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru desfiinţarea acestora.

„Prostii”

Premierul Ludovic Orban a negat, luni seara, la Digi24, orice fel de neînțelegeri cu președintele Klaus Iohannis pe tema alegerilor anticipate, așa cum s-a vehiculat în presă. Premierul a spus că are o relație „foarte normală” cu șeful statului, cu care se consultă frecvent.

„Este o prostie, evident că este o prostie, nu se bazează pe nimic. Ați găsit un singur element de veridicitate acolo?” – a comentat premierul Ludovic Orban, zâmbind ironic. „Nu-mi place să comentez niște prostii care sunt scrise de un jurnalist care n-are nicio bază”, a adăugat Ludovic Orban.

„Relația dintre președintele Iohannis și mine este cunoscută, a fost vizibilă în ultimii doi ani și jumătate de când sunt președintele PNL, parteneriatul extrem de apropiat și de benefic pentru România este extrem de clar pentru orice om care vrea să vadă adevărul și care vrea într-adevăr să țină cont de evidențe, și nu de invențiile unuia sau altuia. Au mai fost și alții care au făcut comentarii pe tema asta, care nu au absolut nicio bază”, a insistat șeful executivului.

„În ceea ce privește relația dintre președintele Iohannis și mine, ca președinte al PNL și ca premier, este o relație cât se poate de normală, cât se poate de bună, există un dialog permanent, o coordonare a pozițiilor pe toate temele importante”, a dat asigurări Ludovic Orban.

El a repetat că tema anticipatelor nu face obiectul unor disensiuni.
„Și președintele Iohannis, și eu am spus foarte clar că preferăm varianta anticipatelor, care să confere cu adevărat unui guvern o legitimitate și un sprijin puternic în Parlament și, pe de altă parte, să redea puterea poporului, astfel încât poporul să-și aleagă un parlament care să corespundă opțiunilor politice actuale. Asta a fost poziția publică și a președintelui, și poziția publică a mea”, a precizat Ludovic Orban.

Noutăţi despre Autostrada Comarnic-Braşov

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul va stabili până la sfârşitul lui ianuarie modalitatea de finanţare a autostrăzii dintre Comarnic şi Braşov.

Orban a subliniat că există doar două modalităţi de finanţare, şi anume, parteneriatul public-privat sau de la bugetul de stat.

„Nu poate fi finanţată cu fonduri europene. Vom decide în luna ianuarie cum o facem. Avem în principiu două variante. Prin parteneriat public-privat, dar nu accept decât în parteneriat cu o instituţie financiară internaţională, indiferent care este ea. Deci, fie faci pe parteneriat public-privat, dar ai nevoie de un partener instituţional care să îţi confere încredere şi mai ales garanţia finanţării, sau o faci pe bugetul de stat”, a declarat premierul la Digi 24.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Decizie istorică: armata SUA părăseşte Irakul!

* De la „Dați un leu pentru Ateneu!” la „Dați un dolar pentru yankeu!”. 80 de milioane de iranieni = 80 de milioane de dolari

* Cărţi pe care ar trebui să le citim măcar o dată în viaţă

Ministrul Vela a rezolvat în două luni ce n-a rezolvat Raed Arafat în 12 ani: elicopterele SMURD vor zbura și noaptea. Soluția: piloții rezerviști

VIDEO. El e „melteanul cu BMW” care a blocat linia de tramvai. Bravo, vatmanule, i-ai dat o lecție strașnică!

Executarea teroristului Soleimani și lașitatea ipocrită a europenilor

3 COMENTARII

  1. Autostrada dintre Comarnic şi Braşov nu poate fi finanţată cu fonduri europene pentru că NU E O PRIORITATE pt UE, nu aduce dezvoltare economică, doar o plimbare mai rapidă a gipanelor de la București la munte și invers.

  2. Ai perfectă dreptate aCID!!!!…nu transformam autostrada într-o pista de raliu …. cât despre pensii atât aș vrea să-l întreb pe Ludovic,oare în west tot 16 zile de bairam au bugetarii????…dacă punem din 22decembrie , până în 7 ianuarie oare câte zile libere sunt..?… interesant că facturile nu întârzie niciodată!!!!..ce părere ai ???.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here