PNL, creştere record în sondaje! PSD cade vertiginos, USR şi PLUS scad uşor, cresc PMP şi UDMR

3
1428

Dacă azi ar avea loc alegeri parlamentare, 45% dintre cei care s-ar prezenta la urne ar pune ştampila pe partidul care a câştigat alegerile prezidenţiale şi europarlamentare de anul trecut, potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM, cu date culese pentru luna decembrie 2019.

Procentul PNL este dublu faţă de cel înregistrat exact în urmă cu un an (22%), dar creşterea este semnificativă şi faţă de luna noiembrie. Astfel, în doar 30 de zile, PNL a crescut de la 39% (noiembrie 2019) la 45% (decembrie 2019), nu mai puţin de 6 procente într-o lună!

De altfel, scorul înregistrat de PNL în acest ultim barometru este şi cel mai ridicat din ultimul an, partidul care l-a propulsat pe Klaus Iohannis la Cotroceni crescând constant pe parcursul anului trecut.

Barometru Europa FM pentru decembrie 2019

PNL                45%

PSD                18,5%

USR-PLUS      15%

UDMR             5%

Pro România  4%

ALDE              3,5%

PMP               3%

Guvernul Orban a convins o parte din electorat, cu măsurile de criză

Principala explicaţie pentru creşterea record a PNL este, pe de o parte, cea dată de „avantajul câştigătorului”, pe de alta este şi urmare a acţiunilor Guvernului Ludovic Orban. Măsurile dure şi rapide de „depesedizare” a statului, acţiunile pentru pedepsirea vinovaţilor din 10 august luate de noul ministru de Interne, scoaterea la suprafaţă a haosului financiar provocat de PSD sunt doar câteva posibile explicaţii pentru ascensiunea rapidă a liberalilor.

Prin comparație, PSD a pornit anul trecut de la o intenție de vot de 25% și a coborât, la final de an, la 18,5% – un dezastru electoral.

Dar scăderea PSD este una abruptă şi de la lună la lună, după ce Viorica Dăncilă s-a făcut de râs în finala prezidenţială pierdută la scor în faţa lui Iohannis. Astfel, de la 21,3% în noiembrie 2019, PSD ajunge în ultima lună a anului trecut la 18,5%.

Studiul sociologic arată şi o scădere a intenţiei de vot pentru USR şi PLUS.

Uniunea Salvați România (USR) a pierdut un procent, în decembrie 2019, faţă de luna alegerilor prezidenţiale (de la 12,5% la 11,5%). Și PLUS este în scădere față de noiembrie – de la 5,5% la 3,5%.

Mici creşteri înregistrează UDMR (5%) şi PMP (3,5%).

Pro România şi ALDE, spre disoluţie

Tăriceanu şi Ponta, lideri peste două partide în disoluţie

ALDE nu-şi revine după ce s-a sucit, plecând din guvernarea cu PSD (doar 3,5%), iar Pro România (4%) pare condamnat la moarte subită după ce o grămadă de parlamentari, primari, consilieri şi membri au plecat din partidul lui Ponta, urmare a trădării electoratului care dorea debarcarea PSD de la guvernare.

Dintre cei care au participat la sondaj, 20% nu știu cu cine vor vota sau nu s-ar prezenta la urne.

Sondajul IMAS la comanda Europa FM a fost realizat în perioada 4 – 18 decembrie 2019, pe un eșantion de 1011 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eșantionare este de ± 3,1%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Parlamentul iranian: „Moarte Americii!” / Fiica generalului Suleimani: „Trump, nebunule!” / Televiziunea de la Teheran – recompensă de 80 de milioane de dolari pe capul lui Trump

* Ţara care trece la programul de 4 zile de muncă pe săptămână, 6 ore pe zi. „Oamenii merită să stea mai mult timp cu cei dragi”

* Burleanule, ce-ai făcut cu banii? FRF, anchetată pentru „constituire de grup infracţional organizat”!

* Beuran va fi demis! O măsură prea blândă însă pentru o pacientă care a luat foc pe masa de operaţie

Arafat, „mitraliat” de ministrul Vela în videoconferința cu prefecții: „Ce ați făcut timp de 20 de ani? De ce nu ați angajat piloți SMURD?”

 * America, stânga-mprejur! Irakul cere armatei SUA să plece din ţară, Washingtonul refuză! Creşte tensiunea în lume, după uciderea generalului iranian Soleimani

 * Executarea teroristului Soleimani și lașitatea ipocrită a europenilor

VIDEO. Apocalipsa din Australia, de neoprit! Au apărut tornadele de foc. 500 de milioane de animale au pierit în incendiile devastatoare

VIDEO. El e „melteanul cu BMW” care a blocat linia de tramvai. Bravo, vatmanule, i-ai dat o lecție strașnică!

 

3 COMENTARII

  1. seriossss????? creste udmr dar scade usr-plus….???? este o gluma ..cine voteaza udmr care a guvernat cu psd si alde ajutand la distrugerea justitiei a tarii si a romanilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here