Un primar PSD și-a făcut cetățeni de onoare 35 de rude și prieteni după ce a pierdut alegerile, apoi i-a scutit de taxe

2
5826
Primarul PSD din Dimăcheni spune că mai are câțiva pe listă, să-i facă și pe ei cetățeni de onoare, înainte să-și piardă mandatul. FOTO: Monitorul de Botoșani

Ștefan Cojocariu, primarul PSD din Dimăcheni, cea mai săracă localitate din județul Botoșani, le-a acordat titlul de cetățean de onoare la 35 de neamuri și prieteni imediat după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat. Calitatea de cetățean de onoare îi scutește pe respectivii de la plata taxelor și impozitelor locale, scrie Monitorul de Botoșani.

Conform legii, primarii care pierd alegerile rămân în funcție până ce noii edili, aleși prin vot, sunt validați oficial și depun jurământul. În acest interval, care poate dura până la 30 de zile, vechii edili conduc în continuare localitățile și semnează actele.
De această situație a profitat PSD-istul Cojocariu, care la 5 zile după ce a pierdut alegerile, pe 27 septembrie, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local în care le-a acordat cetățenia de onoare rudelor și prietenilor. Mihaela Chiriac, secretara Consiliului Local, l-a avertizat pe edil că nu e legal ce face, deoarece nu e un regulament propriu al instituției în care să se menționeze în ce circumstanțe se pot da și retrage titlurile de cetățeni de onoare.

Primarul PSD din Dimăcheni trage tare, pe ultima sută de metri, să-și pună la adăpost toate neamurile și prietenii de plata taxelor și impozitelor locale. Comuna e cea mai săracă localitate din județ. FOTO: Monitorul de Botoșani

Primarul spune că nu-l interesează ce spune secretara Consiliului Local și că toți cei făcuți cetățeni de onoare au meritat, pentru că au contribuit la bunul mers și prosperitatea comunei.

Monitorul de Botoșani scrie că Dimăcheni, comuna cea mai săracă din județ, are funcționarii cu cele mai mari venituri dintre primăriile din Botoșani!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Soțul judecătoarei „anti-botniță” din Piatra Neamț a adus un autocar cu moldoveni în Piața Universității, ca să nu fie „îmbotnițați”. El a găsit vinovații pandemiei: masoneria, „cârpa”, „musulmanu’”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here