duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsFugarul Rizea, acuzații fulminante la adresa foștilor ciraci: “Dana și Radu Budeanu...

Fugarul Rizea, acuzații fulminante la adresa foștilor ciraci: “Dana și Radu Budeanu făceau șantaj. Ea a apărut lângă Firea pentru contractele de achiziții ale Primăriei București”

-

Fugit la Chișinău pentru a scăpa de pedeapsă după ce a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de pușcărie pentru trafic de influență și spălare de bani, fostul deputat Cristian Rizea (PSD) își toarnă foștii ciraci. Într-un interviu-maraton acordat Ancăi Alexandrescu, la Realitatea Plus, infractorul a povestit cine sunt și cu ce se ocupă prietenii săi de până anul trecut.

Acuzațiile lui Rizea trebuie luate cu o rezervă, ținând cont că vin de la un personaj de cea mai joasă factură, infractor dovedit, caracter mizerabil, semianalfabet fără scrupule, mincinos cu tendințe mitomane. El însă a susținut tot timpul, în fața Ancăi Alexandrescu, faptul că are probe pentru fiecare lucru pe care-l spune.

„Dana Budeanu cu soțul ei făceau șantaj… Eu am fost unul din cei șantajați, da!“

Fostul deputat PSD a afirmat că Radu și Dana Budeanu se ocupau cu șantajul, el fiind una dintre victimele celor doi foști soți care se consideră “părinții” presei tabloide din România. Rizea spune că Dana Budeanu, care n-ar avea studii la Londra, așa cum pretinde, a urcat de la prezentatoare a rubricilor despre pantofi la consultant politic pentru Dăncilă și Firea pe filiera generalului SRI Adrian Ciocârlan, a cărui amantă ar fi fost. Ea ar fi ajuns în anturajul Vioricăi Dăncilă și al Gabrielei Firea, acuză Rizea, pentru a influența acordarea contractelor pe bani mulți semnate de fostul premier al României și de fostul primar al Bucureștiului.

De la Chișinău, Rizea a intrat în emisiune prin skype și a acuzat: “Dana Budeanu a făcut studiile la Londra, dar nu a arătat diplomele nimănui. Iar niște colegi de-ai dumneavoastră de breaslă au verificat, iar numele Danei Budeanu nu apare nicăieri în arhivele acelei școli pe care ea susține că a absolvit-o. (…) Să începem cu începutul. Dana Budeanu a fost, în această campanie, a fost port-stindardul lui Firea. Într-adevăr. Ea a venit pe filieră… vedeți…. ați spus de Guvern, de Pisaroglu, care a dus-o în preajma doamnei Dăncilă, chipurile pentru a-i da consultanță vestimentară. De fapt, această consultanță vestimentară s-a transformat în altceva. Ea a venit pe filiera fostului ei amant, domnul general Adrian Ciocârlan, din SRI, prim-adjunct al actualului director azi. (…) Pe Dana Budeanu am cunoscut-o în 2002-2003… că ea se laudă că e mama presei de scandal din România… Da! mama și tata!… Ea face, așa, niște metafore de genul ăsta, că ea a inventat presa de scandal în România! Da… ea cu soțul ei (n.r. – Radu Budeanu) făceau șantaj… Eu am fost unul din cei șantajați, da!“.

- Advertisement -

„Când Dăncilă a condus Guvernul României, s-au făcut multe contracte de la buget în favoarea celor doi șmecheri – Dragoș Dobrescu și Cristi Burci“

Întrebat ce legătură exista, totuși, între Dana Budeanu și politică, Cristian Rizea a spus: “Budeanu a fost introdusă de Adrian Ciocârlan în cercul intim al Vioricăi Dăncilă. Era premierul României, da? Nu era o persoană oarecare. Și atunci, în acel interval de timp în care ea a condus Guvernul României, s-au făcut multe contracte de la buget în favoarea celor doi șmecheri – Dragoș Dobrescu și Cristi Burci (n.r. – patronul trustului Adevărul), pentru că amândoi l-au promovat pe acest Anton Pisaroglu (n.r. – ex-consultantul PSD), care să fie umbra lui Dăncilă pentru a monitoriza și superviza toate contractele bănoase acordate din pixul prim-ministrului și să influențeze într un fel sau altul“.

Anca Alexandrescu (fostă purtătoare de cuvânt a Guvernului în epoca Dragnea) a intervenit prompt, luându-i apărarea lui Burci, despre care a garantat că n-a primit contracte, deși i s-au promis. Cristian Rizea a ironizat-o pe moderatoare: “Eeee, d-aia stă la Abu Dhabi? Eu îl înteleg, să stea acolo în continuare, dar de ce nu vine în România? Îl întreb și eu, așa, public…“.

„Dana Budeanu a fost ca un satelit și în jurul lui Dăncilă, și în jurul Gabrielei Firea. Practic, unde-s bani, apare și ea!“

Întors la Dana Budeanu, fostul deputat PSD (care a povestit cum lua masa împreună cu aceasta și Radu Budeanu) a afirmat că rolul ei lângă Firea a fost tot legat de banii publici: “Scopul a fost contractele de achiziții importante de la PMB… Trebuie s-o spun… Și dacă cineva dorește, să verifice aceste lucuri! Vor vedea adevărul… Contracte… Acelea pentru autobuze… Inclusiv cel pentru tramvaie, care nu a mai apucat să se concretizeze, cu firma din Turcia… Foarte dragă celor care au condus PMB din umbră, cu Adrian Ciocârlan prin Dana Budeanu, o confidentă a Gabrielei Firea. (…) Dana Budeanu a fost ca un satelit și în jurul lui Dăncilă, și în jurul Gabrielei Firea. Practic, unde-s bani, apare și ea!“.

- Advertisement -

Teoria generală pe care o susține Cristian Rizea este că “statul paralel”, compus din generali SRI și SIE, căpușează puternic România, de unde extrage bani în numeroase feluri, folosindu-se de dosare și de intermediari. Grupul de la Monaco, afirmă Rizea, este conectat la acești generali, iar metoda despăgubirilor din retrocedări este una foarte eficientă.

Modista Dana Budeanu, consultantul Andrei Pisaroglu și sociologul Marius Pieleanu ar face și ei parte din rețeaua oamenilor controlați de servicii, spune Rizea.

Motivul dezvăluirilor făcute de fugar a apărut tot pe parcursul interviului de miercuri. Acesta i-a dat Ancăi Alexandrescu un dialog cu Sebastian Ghiță, pe care îl înregistrase cu două zile în urmă. Ghiță l-a întrebat de ce îi toarnă pe toți, iar Rizea i-a reproșat: “Tati, să moară ce-am mai scump, voi v-ați aranjat toți și eu…”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Prea Mitocanul Ignatie, episcopul Hușilor: „Virusul e pitit după colţul bisericilor, așteptând să-i înşface doar pe cei care sunt creştini ortodocşi şi fără buletin de Iaşi” / „Nu o veți putea carantina pe Sfânta Parascheva!”

VIDEO. Soțul judecătoarei „anti-botniță” din Piatra Neamț a adus un autocar cu moldoveni în Piața Universității, ca să nu fie „îmbotnițați”. El a găsit vinovații pandemiei: masoneria, „cârpa”, „musulmanu’”

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Ce javre ordinare si imputite, astia vor ajunge la parnaie intr-o buna zi, poate nu azi, poate nu maine, insa tot la puscarie ajung, si sa dea Dumnezeu sa stea cu nemiluita, exact asa cum si-au batut ei joc de tara asta, si-au furat-o pana in maduva! Multi au fost convinsi ca scapa, dar intr-o zi tot te ajung pacatele din urma si platesti, bunaoara mazare sau draknea! Cred ca de-aia nici nu moare iliescu, are de plata cu varf si indesat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -