Primarul din Ceatalchioi demască o nouă minciună a statului: „Eu am descoperit drona rusească, nu armata!”. Palmă pentru Iohannis: „M-am gândit că poate mușamalizează și de data asta”

2
973
Tudor Cernegă, primarul din Ceatalchioi, a mai reclamat și pe 19 august situația periculoasă pentru locuitorii comunei, dar statul român a mușamalizat cazul și postacii l-au atacat pe om, acuzându-l că vrea război cu Rusia. FOTO: Spotmedia.ro

Tudor Cernegă, primarul comunei Ceatalchioi, lângă care a explodat luni dimineața drona rusească ajunsă pe teritoriul României, a dezvăluit pentru jurnaliștii de la Libertatea că el, personal, a descoperit resturile aparatului, și nu armata, așa cum a pretins Ministerul Apărării. În plus, Cerneagă îl urechează zdravăn pe președintele Iohannis, spunând că nu înțelege de ce a mințit două zile, spunând că teritoriul României n-a fost lovit de Rusia.

Mai mult decât atât, primarul dezvăluie că a reclamat de mai multe ori, și în trecut, că resturi ale bombelor și dronelor rusești au ajuns periculos de aproape în preajma satului, dar de fiecare dată puterea de la București a mușamalizat incidentele, ascunzându-le de opinia publică.

Discursul primarului din Ceatalchioi arată cât de jos a putut să ajungă credibilitatea celor mai înalte instituții și celor mai importanți demnitari ai statului român în ochii cetățenilor săi.

Primarul Tudor Cernegă (PSD), care e în funcție din 2012 – aflându-se la al treilea mandat –, spune că știe foarte bine zona și că, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu locul exploziei și coordonatele stabilite prin geolocalizare (de către administratorii din Londra ai unui site independent, fără legătură cu instituțiile militare), a mers personal să verifice.

Cernegă: „Trebuie să știi să cauți. A căzut în pădure, între dig și mal. Eram curios de locația care a apărut pe Internet. Mi-am spus: «Dacă e acolo, eu o pot găsi, cunosc bine toată zona!». Sincer, nu-mi închipuiam chiar să fie ceva acolo. Dar erau fragmente metalice”.

Omul subliniază că nu militarii, cum a pretins statul român ulterior, ci el personal a găsit locul și a sunat la Tulcea.

„Încă o dată: eu, personal, le-am găsit azi-dimineață (marți – n. red.). Nimeni altcineva! Apoi am raportat imediat domnului prefect. N-a luat foc pădurea pentru că în noaptea de duminică spre luni a plouat foarte mult aici. Există o bucățică de loc unde a luat foc acolo. Dar focul s-a stins de la ploaie. Este acolo și urma unei mici explozii, se vede suflul. Sunt și resturi, sunt sălciile negre”.

Cel mai tare îl deranjează pe primar minciunile pe care Iohannis, premierul Ciolacu, ministrul Apărării și ministerul de Externe le-au tras două zile la rând. El relatează că și până acum au fost incidente periculoase cu bombele rusești, dar autoritățile române au mințit și au mușamalizat cazurile.

„În trecut, am mai făcut o declarație, că există suspiciuni că au căzut resturi de drone pe malul românesc. Eu am dat declarația aia pentru că n-am avut nimic de ascuns față de localnici. Atunci, toată lumea (autoritățile de la Tulcea, București – n. red.) mi-a sărit în cap și mi-au reproșat faptul că m-am lansat eu în declarații. Dar localnicii mi-au spus: «Nu te da cu ei, că nu poți să ne chiorăști pe noi. Ce, noi suntem surzi, proști, și ăia sunt deștepți?». Pentru noi, localnicii, e lucru mare să nu ascunzi adevărul. Recunosc, m-am gândit că poate vor să mușamalizeze și acum sau chiar că poate cineva să fi plantat (drona – n. red.). Nu poți avea vreo garanție. Dar poate că era mai bine ca, luni, în comunicatul armatei, să se spună: «Nu s-a descoperit încă. Deocamdată»”.

Localnicul l-a lăudat pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr (care e colegul său de partid), pentru că a venit imediat la fața locului și pentru că și-a asumat să spună adevărul, spre deosebire de președintele Iohannis. În realitate, au mințit și Tîlvăr, și Iohannis – ministrul chiar primul! Ulterior, în aceeași ordine au recunoscut amândoi.

Cernegă: „A venit domnul ministru, a văzut, «mulțumesc», dumnealui a dat declarații corecte că s-au găsit anumite resturi. (…) Apreciez faptul că dumnealui nu a ascuns adevărul. Sincer, n-am crezut. Dar m-a uns la inimă. (…) Ce se întâmpla dacă ieri ieșea Klaus Iohannis și zicea: «Verificăm cu atenție»? De ce nu a cerut SRI să nu mai intre nimeni pe o rază de 500 de metri, nu s-a urcat într-o barcă, să vină să vadă frontiera? Să fi zis: «Să mergem, să căutăm!». (…) Nu pot să înțeleg de ce nu a făcut asta. Nu pot să înțeleg de ce a preferat schimbul ăsta de replici, că nu dă bine la om nesiguranța asta. Și nu era mai bine să fi zis: «Discutăm cu ucrainenii, vedem și pista lor, chiar dacă ne îndoim puțin de veridicitatea fotografiilor»?”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Baronii gazului” au ajuns în arest! Fiul primarului PSD din Caracal și asociatul său, patroni la „stația GPL a morții” de la Crevedia, au fost reținuți de procurori

* Șoferul beat și drogat, care a ucis o femeie de ziua ei, e colonel de poliție, fost șef la Crimă Organizată București

* Breșă gravă de securitate: Armata română a achiziționat de la o firmă controlată de Armata chineză echipament electronic instalat tocmai la Statul Major al Forțelor Terestre!

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunerea șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* PNL a pus șef la Garda de Mediu Tulcea un infractor. După 4 luni, acesta a recidivat, fiind prins când lua șpagă 5.000 de euro. Are și „calități” politice: traseist trecut prin 7 partide!

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Beizadeaua agramată de la Realitatea Plus insinuează că membrii CNA sunt bețivi, drogați și corupți pentru că o amendează pe ea. „Pot fi și ei testați de anumite substanțe? Poate unii exagerează cu băutura, altul cu…”

2 COMENTARII

  1. Dom’ Primar a început campania electorală a PSD, la fel ca și Dâncu. Primul răspunzător în plan politic de gafa statului român este ministrul apărării, care nu a asigurat informarea corectă și nu a acționat din proprie inițiativă pentru verificarea situației. Marea (și impardonabila) răspundere a lui Iohannis este că nu a cerut imediat demiterea ministrului care nu a făcut ceea ce este necesar pentru a evita sau măcar corija dezinformarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here