Începe vaccinarea prioritară a dascălilor. Sunt disponibile vaccinuri de la Pfizer/BioNTech și AstraZeneca

1
245
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, s-a vaccinat deja

Profesorii din România vor începe să fie vaccinați prioritar începând de miercuri, 24 februarie, a anunțat colonelul Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de imunizare contra Covid-19.

În funcție de vârsta cadrelor didactice, acestea vor fi imunizate cu vaccinuri AstraZeneca sau Pfizer/BioNTech. Profesorii cu vârsta de până la 55 de ani vor fi vaccinați cu AstraZeneca, iar cei peste această vârstă – cu Pfizer/BioNTech.

Profesorii nu vor fi programați prin platforma online a STS, ci printr-un procedeu mai complicat: școlile centralizează listele cu personalul care dorește să se vaccineze, apoi tabelele vor fi transmise la Inspectoratele Școlare, de unde merg la DSP-uri. Acestea vor face programarea propriu-zisă.

Sondajele de opinie și evaluările făcute de autorități au relevat, în mod surprinzător, o puternică rezistență a profesorilor la ideea de a se vaccina. Pe cel mai mare grup de Facebook al cadrelor didactice (peste 50.000 de conturi), știrea privind posibilitatea de a se vaccina prioritar a fost întâmpinată cu ură, valuri de insulte și minciuni, teorii ale conspirației și un veritabil delir antivaccinist. Profesori din cele mai diferite colțuri ale țării s-au dezlănțuit – adesea într-o limbă română foarte aproximativă, plină de greșeli gramaticale -, acuzând fie că li se vor băga CIP-uri, fie că se vor face experimente pe ei, fie chiar că există două tipuri de vaccinuri, unele „bune” luate de demnitari și altele „proaste” date special profesorilor, ca să-i ucidă.

Potrivit colonelului Gheorghiță, vaccinarea profesorilor ar trebui să dureze 7-10 zile în fiecare județ.

Campania demarează miercuri în 26 de județe plus București. De joi, începe operațiunea în alte 14 județe, iar vineri – în ultimul.

Vaccinarea personalului didactic se va finaliza pe 10 martie – pentru prima doză.

Până luni, 22 februarie, în România se făcuseră în total 819.447 de persoane: 229.806 cu prima doză și 598.641 – cu ambele doze.

Dintre acestea, 669.904 se vaccinaseră cu Pfizer/BioNTech, 77.726 – cu Moderna și 71.817 cu AstraZeneca.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Eiii…, (ABIA-)ACUUUUUU’…, să-i vedem, pe domnii/doamnele-și-domnișoarele-„dascăli”/”dăscălițe” (Sic!), DACĂ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!)… se-nghesuie (CUM-AR-TREBUI, nuuuuuuuuu?!!!!!!!) la vaccin(at/re), daaaaaaaaaaaaa?!!!

    Căăă… SALARII-și-SPORURI… NERUȘINATE toooot cer, MEREU, ȘI (!) EI, la felca… MILIȚIENII-ș.a. (!!!), deși… o-tot…-ȚIN-ÎNTR-O-(PERPETUĂĂĂĂĂĂĂĂ-)VACANȚĂ, de prin… MARTIE/APRILIE-TRECUT (!!!!!!!!!!), iar… MAJORITATEA-!!!-dintre-dânșii… NU s-a(u) prea căznit, LA-NOI, în Români(c)a, cuuu… „GLUMA”/”PANARAMA”/”VRĂJEALA”/MINCIUNA/IPOCRIZIA/”FORMA-FĂRĂ-FOND” numită… „Învățământ-…ONLINE”, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here