Prima reacție a lui Iohannis despre plagiatul lui Bode: „Este adevărat că acolo sunt probleme”, dar rămâne în funcții până în luna mai!

2
383
Iohannis (dreapta) s-a legat la cap cu Bode, un impostor și un plagiator care-i atârnă acum de gât ca un bolovan

Klaus Iohannis, președintele României, a avut joi prima poziționare publică față de ministrul plagiator Lucian Bode, la aproape 6 luni după ce a izbucnit scandalul pe această temă. Șeful statului a făcut o declarație bizară, recunoscând că „sunt probleme“, dar a transmis indirect că impostorul va fi păstrat în funcție până în luna mai, când va avea loc „rotativa“ cu PSD.

Este o schimbare radicală de ton și abordare, același Iohannis arătându-se, până la alegerile parlamentare din decembrie 2020, intransigent cu hoțomanii, plagiatorii și impostorii academici. Dacă până la alegerile de atunci șeful statului ceruse toleranță zero și demisia imediată a celor prinși asupra faptului, acum Iohannis spune că așteaptă ca „până cel târziu la rocadă să se ia o decizie clară în acest sens“. Așadar, după ce a tăcut aproape 6 luni, acum președintele României spune că nu e niciun zor și Bode mai poate rămâne în funcție încă 4 luni, până când oricum ar fi fost schimbat, pentru că Internele urmează să fie preluate de PSD.

De când a izbucnit scandalul privindu-l pe secretarul general al PNL – Lucian Bode este omul sistemului și protejatul lui Klaus Iohannis –, șeful statului a evitat cu obstinație orice declarație pe această temă. Joi n-a mai putut scăpa deoarece întrebarea i-a fost pusă pe când se afla la Consiliul European de la Bruxelles, unde nu poate ordona – așa cum face în România – ca jurnaliștii să fie îndepărtați.

Strâns cu ușa, Iohannis a recunoscut: „Din câte am înțeles din spațiul public, este adevărat că acolo sunt probleme care trebuie luate foarte în serios. Eu am încredere că PNL și domnul Bode personal vor analiza aceste chestiuni și impactul politic. Mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens“.

Plagiatul lui Bode a fost semnalat de jurnalista Emilia Șercan. Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a confirmat că e vorba de o teză de doctorat viciată, în care „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate“.

Bode a reacționat ca un crocodil călcat pe coadă. A dat în judecată Comisia de Etică, imputându-i că n-are dreptul să-i verifice lui teza de doctorat. A acuzat conspirații, a mințit insinuând că Emilia Șercan ar fi pusă de USR să facă asta. Simultan, pe rețelele de socializare și în mai multe publicații au fost finanțate campanii oculte de denigrare a Emiliei Șercan și de spălare a lui Bode.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Emil Constantinescu, odă penibilă adusă celui care, prin diversiunile sale, a trimis minerii să-i devasteze facultatea! „Răzvan Theodorescu i-a inspirat pe alții în momente grele, a rămas o lumină”. Explicația: sinecura numită Institutul Levantului!

* EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* Avertismentul unui constructor român: la noi va fi mult mai rău la un cutremur. De când rușii ne-au jefuit industria siderurgică, în construcții se folosește oțel casant rusesc de proastă calitate, exact ca-n Turcia

* Delir conspiraționist năucitor după cutremurul din Turcia. Concluzia unor români: totul a fost pus la cale de SUA și NATO, ca să-l răstoarne pe Erdogan!

* Dezastru: România, în pericol iminent să piardă miliarde din PNRR pentru căile ferate, după ce Grindeanu a anulat licitația pentru 12 trenuri cu hidrogen! Bătaia de joc a PSD a făcut ca nicio firmă să nu depună oferte

* De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* „Taxa de solidaritate” a PSD va băga pe pierdere marile companii ale României, inclusiv Dacia și Ford, care au zeci de mii de angajați și aproape jumătate din exporturile țării! Demonstrația economistului Cristian Păun

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

* Triumful lui Iuliu Maniu asupra torționarilor săi. Pelerinaj la Sighet și Bădăcin. O magnifică lecție de istorie, pe urmele marelui Om

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here