Prima măsură a Guvernului PSD-PNL: crește deficitul, adică ne îndatorează și mai mult!

0
989
Adrian Câciu, noul ministru PSD al Finanțelor, s-a făcut remarcat prin atacuri violente la PNRR și la politica GuvernuluI Cîțu, pe care l-a acuzat că s-ar îndatora degeaba și ar favoriza băncile străine. Acum, prima măsură propusă de Câciu este finanțarea deficitului cu un nou împrumut

După ce au criticat non-stop Guvernele din ultimii doi ani că se împrumută pentru a acoperi deficitul, PSD-iștii anunță, ca primă măsură după ce au preluat Ministerul Finanțelor în noul Cabinet Ciucă, mărirea deficitului la proiectul de rectificare a bugetului. Soluția găsită de noul ministru de Finanțe, PSD-istul Adrian Câciu, este creșterea deficitului prevăzut inițial de fostul Guvern Cîțu, de la 4,831 miliarde lei la 6,231 miliarde lei. Deficitul bugetului general consolidat e de 7,13% din PIB.

Plecat, la rându-i, din postul de premier, Florin Cîțu cere acum o ședință a noii coaliții PSD-PNL-UDMR pentru a discuta rectificarea bugetară înaintea ședinței de Guvern. Președintele PNL a explicat: „Nu am spus că sunt nemulţumit, am spus că este normal să avem o discuţie în coaliţie despre rectificarea bugetară. Sunt resurse care vor fi alocate“.

Pe parcursul negocierilor cu PSD, Florin Cîțu a încercat să-și convingă partenerii de coaliție să rămână premier. A fost refuzat, moment în care a propus ca el sau prietenul său, Dan Vîlceanu, să fie puși miniștri la Finanțe. S-a lovit de un nou refuz, moment în care a părăsit negocierile și nu s-a mai întors, lăsându-i pe ceilalți colegi din PNL să discute cu PSD-iștii.

Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii, l-a acuzat pe Cîțu că i-a ignorat cererile pentru a aloca fondurile necesare plății pensiilor și că pe 26 noiembrie nu vor fi bani să fie achitate. Cîțu i-a replicat că e incompetentă și că, în calitate de ministru, trebuia să se îngrijească să fie bani.

Pentru ca balamucul să fie total, cel care propune acum mărirea deficitului (și, deci, împrumutarea suplimentară a României) este tocmai un așa-zis analist, în fapt om al PSD, care luni în șir a acuzat, de la tribuna Antenei 3, că Guvernul PNL-USR-UDMR se împrumută excesiv și că este gestionat prost bugetul. Adrian Câciu era prezentat drept analist economic independent când spunea că sunt bani și că nu e nevoie de creșterea deficitului.

Nu mai departe de marți, Cristian Ghinea îi ura succes noului ministru PSD de Finanțe în aplicarea practică a teoriilor pe care le susținuse la Antena 3: efectuarea tuturor creșterilor de salarii, pensii și alocații, în valoare de aproape 30 de miliarde de lei, fără a apela la împrumuturi externe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Laura Vicol-Ciorbă, avocata Cămătarilor și fina fugarului Dragomir, pusă de coaliția PSD-PNL șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților! Vicol cerea desființarea DNA și păstrarea Secției Speciale

UE intră în alertă din cauza variantei „super-mutant“ a virusului. Ursula von der Leyen anunță restricții impuse Africii de Sud

A reapărut Rareș Bogdan! Anunță că se va „unge“ ministru în 2023, ca să fie „un garant că domnul Ciolacu va face ceea promite“

* VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

* Mărturia ofițerului care l-a împușcat pe Ceaușescu: „Ni s-a spus dinainte de proces că-i vom executa. În 1989 a fost lovitură de stat sprijinită de URSS“

Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă: „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here