UE intră în alertă din cauza variantei „super-mutant“ a virusului. Ursula von der Leyen anunță restricții impuse Africii de Sud

0
4294
Ursula von der Leyen anunță că UE taie legăturile cu Africa de Sud, o „frână de urgență“ pentru a lăsa timp autorităților să se pregătească de noua variantă a coronavirsului

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, anunță că UE va introduce interdicție de călătorie către și dinspre Africa de Sud, într-o încercare oarecum disperată de a stopa intrarea noii variante de virus super-mutant în Europa. Tulpina descoperită în ultimele săptămâni a alertat întreaga comunitate internațională, specialiștii temându-se că această versiune a virusului e capabilă nu doar să se răspândească mai repede, dar și să ocolească răspunsul imunitar al organismului omenesc. Acest scenariu ar fi catastrofal pentru că nici persoanele vaccinate, nici cele care au făcut boala Covid n-ar mai fi protejate.

Treptat, pe scena internațională pare să se instaureze panica. Von del Leyen anunță pe Twitter: „Comisia Europeană, în strânsă coordonare cu statele membre, va propune activarea «frânei de urgență» pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei îngrijorătoare B.1.1.529 (denumirea noii tulpine de coronavirus – n. red.)“.

Marea Britanie a întrerupt deja legăturile cu fosta sa colonie. La fel a procedat Israelul. Țările din Asia au mărit restricțiile vineri. Singapore și India au anunțăat controale mai stricte la frontiere și testări servere.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății și specialiștii sud-africani au o întrunire vineri, pentru a decide dacă noua tulpină este „de interes“ sau „îngrijorătoare“. În cazul în care e vorba de al doilea scenariu, situația devine de-a dreptul sumbră.

Marea problemă cu noua tulpină este numărul foarte mare de mutații suferite, care au transformat virusul total față de versiunea sa inițială, apărută la Wuhan. E vorba, s-a descoperit în laborator, de 50 de mutații, din care peste 30 la proteina spike, folosită de virus să se agațe de celulele corpului omenesc. Vaccinurile dezvoltate până acum au vizat tocmai această proteină spike și s-au bazat pe varianta inițială a virusului, de la Wuhan. La noua tulpină, proteina spike nu mai seamănă deloc cu cea veche și există temerea că organismul n-o poate recunoaște, pentru a lupta împotriva ei.

În acest caz, totul ar trebui reluat de la zero, inclusiv cercetarea pentru a dezvolta noi vaccinuri și medicamente anti-Covid.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

* Mărturia ofițerului care l-a împușcat pe Ceaușescu: „Ni s-a spus dinainte de proces că-i vom executa. În 1989 a fost lovitură de stat sprijinită de URSS“

Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă: „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here