luni, februarie 26, 2024
AcasăMainCîțu - fotografiat singur, la o cafenea, în timp ce PNL și...

Cîțu – fotografiat singur, la o cafenea, în timp ce PNL și PSD negociau Guvernul. Orban: „O unealtă, un biet pion. Își merită soarta”

-

O fotografie în care părea să se afle premierul demis Florin Cîțu, la o masă în fața unei cafenele unde stătea singur, a fost prezentată duminică seara de Realitatea Plus. Poza ar fi fost făcută în timp ce delegația PNL negocia cu PSD noul Guvern. Cîțu, care este președintele PNL, a lipsit de la discuții. Nu există însă o confirmare asupra veridicității fotografiei.

Fostul președinte al liberalilor, Ludovic Orban, exclus din partid săptămâna trecută la cererea lui Cîțu, a comentat imaginea: „Eu nu dau cu piciorul în oameni căzuți la pământ, indiferent cât rău au făcut României sau PNL. Spun doar atât: își merită soarta. De la început nu a fost altceva decât o unealtă, un biet pion. Am spus foarte limpede că va fi sacrificat în momentul în care Iohannis și grupul care a organizat toată această ticăloșie îl va considera expendable, că se poate debarasa de el. I-am și spus atunci când a propus excluderea mea. I-am spus că în curând nu va mai fi nici prim-ministru, nici președintele PNL“.

Ascensiunea și căderea meteorică a lui Cîțu. După ce a executat comenzile lui Iohannis și a provocat criza guvernamentală, acum e abandonat de „echipa câștigătoare“

Florin Cîțu a intrat în competiția pentru șefia PNL la ordinul președintelui Iohannis, în iunie. Au urmat 3 luni dezastruoase pentru guvernare și pentru partid, în care țara a fost neglijată, iar războiul intern din PNL a furnizat nenumărate momente scandaloase.

La începutul lunii septembrie, tot la ordinul lui Iohannis, Cîțu l-a dat afară din Guvern pe ministrul USR al Justiției, Stelian Ion, declanșând și criza guvernamentală, pe lângă cea din PNL. USR a părăsit coaliția și a depus moțiune de cenzură pe care Iohannis a reușit s-o blocheze neconstituțional, printr-o înțelegere de culise cu PSD.

- Advertisement -

Guvernul a căzut, până la urmă, printr-o moțiune de cenzură a PSD depusă după Congresul PNL în care a fost ales Cîțu. De atunci, România este fără Guvern cu puteri depline. În timp ce președintele Iohannis manevrează PNL într-o criză politică interminabilă, silind partidul să intre într-o coaliție cu orice preț cu PSD, țara se prăbușește sub amplitudinea crizelor multiple: e pe primul loc în lume la mortalitate în valul 4 Covid, inflația e galopantă, prețurile la gaze, electricitate și combustibil au explodat, primăriile din țară n-au bani să subvenționeze prețul gigacaloriei.

Ludovic Orban s-a arătat indignat, duminică seara, de situația în care au ajuns liberalii: „Cum să te duci la Cotroceni împreună cu PSD? Dacă aș fi fost președinte PNL, eu nu aș fi acceptat“. Fostul șef al partidului liberal spune că generalul Ciucă va fi noul premier, iar ședințele de luni de la PSD și PNL sunt formale: „Este desemnat (Ciucă – n. red.) și a fost în planurile președintelui pentru că președintele are încredere în Nicolae Ciucă știind că e militar și îl ascultă pe el. Eu am spus mereu: un partid liberal nu poate să sprijine un militar. Eu nu l-am susținut pe Nicolae Ciucă. Și pe Cîțu îl considera slab și disponibil să accepte orice“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* Stenogramele umilinței. Lideri PNL: „Ne întoarcem acasă cu palma-n fund” / „Iar ne-au păcălit ăștia de la PSD”

* Actorul Marius Manole îi returnează președintelui Klaus Iohannis decorația primită în 2016. „L-am votat. Ghinion: e un trădător”

* Negociatorul Rareș Bogdan către PSD: „Oameni buni, dați-ne ceva! Nu putem merge la partid fără niciun minister de investiții!“. Ciolacu: „Ceartă-te tu cu UDMR!“

* Drulă a câștigat pariul cu Rareș Bogdan. „Pe o sticlă de vin că o să veniți cu alt premier” / „Tonul tău este foarte nepotrivit. Dacă o făceai cu mine, nu mai erai în Guvern!”

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU: PNL-ule, ridică-te și umblă!

* Încă un aprig antivaccinist, „locotenent” al anarhistei Șoșoacă, a murit de Covid. Concluzia fanilor: „A luptat pentru libertatea unui popor întreg!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -