Actorul Marius Manole îi returnează președintelui Klaus Iohannis decorația primită în 2016. „L-am votat. Ghinion: e un trădător”

0
3752
Marius Manole la protestele #Rezist

La 5 zile după ce actrița Oana Pellea (59 de ani) a anunțat că renunță la implicarea civico-politică, pentru că „votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis”, iar „speranța mea a obosit”, un alt artist implicat în fenomenul #Rezist se distanțează total de președintele României, printr-un gest radical.

Actorul Marius Manole (43 de ani) a anunțat duminică, într-o postarea pe Facebook, că a decis să înapoieze decorația Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler. Distincție i-a fost acordată în 2016, la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis.

Prin gestul său, Marius Manole protestează față de acțiunile șefului statului din ultima perioadă.

„L-am votat pe președinte și țin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că, în sfârșit, PSD-ul nu mai putea face rău acestei țări. Urma să avem un președinte care ține cu țara. Ghinion. Nu l-am avut”, a explicat Marius Manole.

„Pentru mine, președintele României este un trădător”, a mai scris actorul.

Mesajul lui Marius Manole

„Am decis să înapoiez decorația Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, cu care am fost decorat în 2016 la Palatul Cotroceni, din partea Președintelui României.

L-am votat pe președinte și țin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că, în sfârșit, PSD-ul nu mai putea face rău acestei țări. Urma să avem un președinte care ține cu țara. Ghinion. Nu l-am avut.

Am stat în Piața Victoriei în frig, în ploaie pentru a apăra justiția și democrația. Când a plecat Dragnea, iarăși am crezut că am învins. Ghinion, propriul nostru președinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat.

Acum, PSD intră în Guvern pe ușa din față, pe covorul roșu. De asemenea, vrea să preia și șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Cu alte cuvinte, să refacă Comisia Nicolicea & Iordache, de această dată chiar cu PNL. Totul, sub oblăduirea președintelui Iohannis. Halucinant, nu?

Nu aș fi crezut că într-o zi va trebui să protestez din nou, chiar dacă datele sunt acum altele. Președintele României pentru mine este un trădător.

Returnez, așadar, decorația primită, mâine, la ora 10.00, la Palatul Cotroceni.

Sunt mândru de realizările mele, și publicul nu poate fi mințit cu decorații venite din partea celor care nu iubesc țara. Oricum, în ultimii ani, Cultura nu a reprezentat o prioritate pentru administrația țării.

P. S. Plec să joc în seara asta Richard 3. Să mai spui că Shakespeare nu e actual…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Stenogramele umilinței. Lideri PNL: „Ne întoarcem acasă cu palma-n fund” / „Iar ne-au păcălit ăștia de la PSD”

* Cîţu a fost eliminat de la negocierile cu PSD și UDMR, ca să nu mai blocheze formarea noului guvern

* Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* Negociatorul Rareș Bogdan către PSD: „Oameni buni, dați-ne ceva! Nu putem merge la partid fără niciun minister de investiții!“. Ciolacu: „Ceartă-te tu cu UDMR!“

* Drulă a câștigat pariul cu Rareș Bogdan. „Pe o sticlă de vin că o să veniți cu alt premier” / „Tonul tău este foarte nepotrivit. Dacă o făceai cu mine, nu mai erai în Guvern!”

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU: PNL-ule, ridică-te și umblă!

* Încă un aprig antivaccinist, „locotenent” al anarhistei Șoșoacă, a murit de Covid. Concluzia fanilor: „A luptat pentru libertatea unui popor întreg!”

* Benone Sinulescu avea testamentul făcut. Cui îi rămâne toată averea cântărețului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here