vineri, mai 24, 2024
AcasăNewsPreotul-vedetă Visarion Alexa a recunoscut în anchetă că și-a hărțuit sexual enoriașa...

Preotul-vedetă Visarion Alexa a recunoscut în anchetă că și-a hărțuit sexual enoriașa la spovedanie. Reacția Patriarhiei

-

Starul preoțimii din București, părintele Visarion Alexa, a recunoscut în fața anchetatorilor că și-a hărțuit sexual enoriașa venită la spovedanie, anunță într-un comunicat chiar Patriarhia. Preotul a fost inițial reținut, iar acum este pus sub control judiciar 60 de zile după ce a fost acuzat că s-a folosit de influența sa de duhovnic pentru a hărțui o femeie venită în biserică la spovedanie.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a dat publicității un comunicat de presă în care menționează că preotul Visarion Alexa și-a recunoscut faptele și în fața unei comisii a Arhiepiscopiei Bucureștilor. A fost suspendat din funcție și retras din funcția de paroh.

Conform Agerpres.ro, Vasile Bănescu a menționat: „Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii“.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a adăugat că, după pronunțarea sentinței judecătorești, Arhiepiscopia va anunțat sancțiunile definitive împotriva preotului vinovat.

- Advertisement -

Deocamdată, conform comunicatului, Visarion Alexa e pedepsit astfel:

– suspendat de la slujire (oprirea totală de la săvârşirea celor sfinte, adică interdicţia de a oficia orice serviciu religios);

– i s-a retras funcţia de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparţine şi de a se implica în niciun act administrativ);

- Advertisement -

– are obligaţia de a informa constant, cu celeritate şi sinceritate, Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluţia cercetărilor judiciare cu privire la acuzaţiile ce-i sunt aduse.

Preotul Visarion Alexa, o vedetă printre credincioșii ortodocși, este cunoscut pentru intervențiile sale în mediul online, interviurile acordate și emisiunile de televiziune la care participă.

Paroh la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureștean Militari, Visarion Alexa a agresat-o sexual pe o enoriașă chiar în Biserică, la spovedanie. Preotul i-a pus mâna la vagin, pe fund și pe sâni, apoi a luat mâna femeii și a pus-o să-i frece prohabul. Când enoriașa a protestat, preotul i-a răspuns să nu se streseze, că oricum nu doar Biserica e loc sfânt, ci „tot universul”, pentru că „e făcut de Dumnezeu”. În final, Visarion Alexa a avertizat-o să nu facă public abuzul: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Teroare în Rusia: bărbații arestați pentru proteste anti-război sunt încorporați cu forța, la circa de poliție! Mitinguri în orașe, cozi uriașe la ieșirile din țară și pe aeroporturi

Capcana lui Putin: rușii care vor să scape de încorporare sunt invitați să sune la un număr care aparține, de fapt, Comisariatului militar!

Ilustru general american: Dacă Rusia folosește arme nucleare tactice în Ucraina, SUA va scufunda flota rusă din Marea Neagră! „Vom riposta cu o lovitură devastatoare”

Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

VIDEO. Fiul „portavocii” lui Putin, comportament abuziv când a fost păcălit să se prezinte la încorporare. „Numele meu este Peskov! Dacă nu înțelegeți, voi aborda această problemă la un alt nivel!”

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

Scandalos! În plină criză, parlamentarii și-au dat salarii mai mari cu 25%! PSD a votat mărirea, dar zice că nu e de acord cu ea! Boloș (PNL): „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Vest, pot să fiu invidios”. USR – singurul partid care a votat împotrivă

PNL pune Capitala la picioarele Gabrielei Firea și ale PSD! Liderii partidului cer organizației PNL București să-i retragă sprijinul primarului Nicușor Dan și să blocheze toate proiectele pentru oraș

Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -